Καινοτομία

Κορωνοϊός ρινικό σπρέι: Καινοτόμα συσκευή για προστασία από τον covid-19

Κορωνοϊός ρινικό σπρέι: Καινοτόμα συσκευή για προστασία από τον covid-19

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ρινικό σπρέι πρέπει να πιάσει και να καλύψει τον ιό μέσα στη μύτη, αποτρέποντάς τον να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα και στη συνέχεια απομακρύνεται με φυσική μύτη ή κατάποση.

Κορωνοϊός ρινικό σπρέι: Το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, Ινστιτούτο Υγείας Τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε στις 19 Νοεμβρίου 2020 ότι έχουν διαμορφώσει ένα ρινικό σπρέι για την προστασία από το COVID-19. Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της εταιρείας, το ρινικό σπρέι αποτελείται από carrageenan, έναν αντιικό παράγοντα και έναν πολυσακχαρίτη gellan, και οι δύο έχουν ήδη κατασκευαστεί σε φαρμακευτική ποιότητα και έχουν εγκριθεί από ρυθμιστικούς φορείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Πανεπιστήμιο του Birmingham Enterprise υπέβαλε αίτηση ευρεσιτεχνίας για το ρινικό σπρέι για χρήση ως εκ του στόματος, ρινικό ή πολυστρωματικό σπρέι, και αυτή τη στιγμή ψάχνει να χορηγήσει άδεια για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε έναν οργανισμό που θέλει να κατασκευάσει ένα καταναλωτικό προϊόν για ένα ευρύ κοινό .

Η ερευνητική ομάδα διευθύνεται από τον καθηγητή Liam Grover και τον Dr. Richard Moakes, οι οποίοι στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα σπρέι που επικαλύπτει την μύτη ομοιόμορφα και παρέμεινε στον χώρο στον οποίο ψεκάστηκε, ανέφερε το δελτίο τύπου. Η ομάδα μέτρησε την ικανότητα του ρινικού ψεκασμού να εξουδετερώσει τη μόλυνση σε κυτταρικές καλλιέργειες που προκλήθηκαν από τον ιό και δοκίμασε τη δοσολογία με θεραπεία του ιού προτού προστεθεί στην κυτταρική καλλιέργεια, και στη συνέχεια με θεραπεία των κυττάρων πρώτα και στη συνέχεια εισαγωγή του ιού. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, όταν χρησιμοποιείται, το ρινικό σπρέι θα πρέπει να πιάσει και να καλύψει τον ιό μέσα στη μύτη, αποτρέποντάς τον να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα και στη συνέχεια απομακρύνεται με ριπή ή κατάποση της μύτης.

«Αυτό το σπρέι κατασκευάζεται από άμεσα διαθέσιμα προϊόντα που χρησιμοποιούνται ήδη σε προϊόντα διατροφής και φάρμακα, και εμείς σκόπιμα ενσωματώσαμε αυτές τις συνθήκες στη διαδικασία σχεδιασμού μας. Αυτό σημαίνει ότι, με τους σωστούς συνεργάτες, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη μαζική παραγωγή μέσα σε εβδομάδες », δήλωσε ο Δρ Moakes. «Προϊόντα όπως αυτά δεν αντικαθιστούν τα υπάρχοντα μέτρα όπως η μάσκα και το πλύσιμο των χεριών, τα οποία θα συνεχίσουν να είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Αυτό που θα κάνει αυτό το σπρέι, ωστόσο, είναι η προσθήκη ενός δεύτερου στρώματος προστασίας για την πρόληψη και την επιβράδυνση της μετάδοσης ιών”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός ανοσοαπόκριση μελέτη: Ρινικό σπρέι θα μπορούσε να αποτρέψει τη νόσο Covid-19

Ποιοι παράγοντες προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις

Πιθανές αιτίες και αντιμετώπιση της ρινορραγίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

Για πολλούς, το ιδανικό Lip Look διαφέρει. Τα καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM® σμιλεύουν μοναδικά τα χείλη αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας. Το #1 brand παγκοσμίως στα fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ JUVÉDERM®  δημιουργεί αποτελεσματικά και ασφαλή προϊόντα με έμπνευση την ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε γυναίκας.

Ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές Κολλεγίου

Η κα. Δαμαλή αναφέρει πως «Οι νέοι θα έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες από ειδικούς που θα απαντούν και στις ερωτήσεις τους, ώστε να συλλέξουν οι ίδιοι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πορευτούν στην εφηβική αλλά και στη μετέπειτα πορεία τους, έχοντας αξιόπιστες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα άγχη και τους προβληματισμούς τους».

Πλήρη «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού δημιούργησαν ερευνητές του ΜΙΤ

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Μανώλη Κέλλη, παρουσίασαν τον πιο πλήρη μέχρι σήμερα «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Στη μάχη κατά του καρκίνου μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πρόγραμμα Leicester Mesothelioma αποκάλυψε τώρα, χρησιμοποιώντας ανάλυση τεχνητής νοημοσύνης AI των μεσοθηλιωμάτων με αλληλουχία DNA, ότι τα μεσοθηλιώματα εξελίσσονται σε παρόμοιες ή επαναλαμβανόμενες διαδρομές μεταξύ ατόμων.