Επιχειρηματικά

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι βρετανικές επιχειρήσεις εστίασης & φιλοξενίας κινούνται από την έκρηξη της Omicron

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι βρετανικές επιχειρήσεις εστίασης & φιλοξενίας κινούνται από την έκρηξη της Omicron

Ο Πρωθυπουργός της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ ανακοίνωσε την Παρασκευή 60 εκατομμύρια λίρες για στήριξη στις πληγείσες επιχειρήσεις.

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι κουρασμένες από την πανδημία επιχειρήσεις φιλοξενίας της Βρετανίας έχουν δεχθεί νέο χτύπημα από τα ραγδαία κρούσματα κορωνοϊού που τροφοδοτούνται από την παραλλαγή Omicron, καθώς οι ανήσυχοι πελάτες περιορίζουν τις κοινωνικές συναναστροφές και ακυρώνουν τις κρατήσεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι παμπ, τα εστιατόρια και τα μπαρ – που ήδη δυσκολεύονται μετά από σχεδόν δύο χρόνια μειωμένων εσόδων λόγω της πανδημίας – αντιμετωπίζουν τώρα χαμένο εισόδημα την πιο πολυσύχναστη και πολύτιμη περίοδο του χρόνου. «Κανονικά αυτή είναι η μεγαλύτερη εβδομάδα του χρόνου (και) είναι εντελώς συντριβή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Pascal Aussignac, σεφ και ιδιοκτήτης πέντε γαλλικών εστιατορίων στη Βρετανία.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πέρασε την περασμένη εβδομάδα στο λεγόμενο «σχέδιο Β» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, συμβουλεύοντας τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι αν μπορούν από τη Δευτέρα και υποχρεώνοντας να φορούν μάσκες στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

Οι βουλευτές υποστήριξαν επίσης προτάσεις την Τρίτη για την εισαγωγή ενός πάσου Covid για την πρόσβαση των ανθρώπων σε εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας.

Έρχεται καθώς τα κρούσματα διπλασιάζονται περίπου κάθε δύο ημέρες και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανέφεραν περισσότερες από 93.000 νέες μολύνσεις την Παρασκευή, το τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ ημερήσιας καταμέτρησης. «Φαίνεται ότι έχουμε λιγότερους ανθρώπους», είπε ο Τζέιμς Ρος, συνιδρυτής του Badger Badger, μιας παμπ, ενός εστιατορίου και ενός χώρου εργασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Πρόσθεσε ότι η επιχείρηση είχε σημειώσει «σημαντική» πτώση στα έσοδα, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 10 τοις εκατό την περασμένη εβδομάδα και 35 τοις εκατό κάτω από τις προσδοκίες του για την προ-χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Η επικεφαλής του εμπορικού οργανισμού UK Hospitality Kate Nicholls είπε ότι οι πωλήσεις φιλοξενίας έχουν ήδη πέσει κατά περισσότερο από το ένα τρίτο τις τελευταίες 10 ημέρες με 2 δισεκατομμύρια λίρες (2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ) εμπορίου να έχουν ήδη χαθεί τον Δεκέμβριο. – ‘Τι μπορούμε να κάνουμε?’ –

Εν τω μεταξύ, στην παμπ White Hart στο ανατολικό Λονδίνο, ο ιδιοκτήτης Patrick Mullighan αποκάλυψε ότι είχε αναγκαστεί να κλείσει την κουζίνα του αφού ο σεφ του προσβλήθηκε από Covid-19. «Αντιπροσωπεύει πολλά χρήματα», είπε σχετικά με τις απώλειες από το κλείσιμο. «Πάντα ανησυχώ, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Πρέπει να συνεχίσεις», είπε ο Mullighan.

Τα καταστήματα φιλοξενίας έχουν μείνει με ελάχιστη επιλογή από το να παραμείνουν ανοιχτά για να πληρώσουν οι περισσότεροι τα ενοίκιά τους.

Ο Ross, ο οποίος άνοιξε το Badger Badger μόλις τον Οκτώβριο του 2020, είπε ότι ένιωθε «τυχερός» που συμφώνησε μια «ρήτρα Covid» στη μίσθωσή του.

«Δεν πληρώνουμε το ενοίκιο αν χρειαστεί να κλείσουμε» λόγω του ιού, σημείωσε. Ο Aussignac βρίσκεται επίσης σε τακτική επαφή με τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων του για να συζητήσει διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των ενοικίων. Αλλά χωρίς επιστροφή σε μεγαλύτερη κρατική οικονομική βοήθεια, «το πρόβλημα θα είναι το προσωπικό», προειδοποίησε.

Η κυβέρνηση τερμάτισε το δαπανηρό της πρόγραμμα για τη στήριξη επιχειρήσεων με απολυμένους εργαζομένους τον Σεπτέμβριο.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι μετά από πολυάριθμες δυσοίωνες προειδοποιήσεις σχετικά με την Omicron και τους κινδύνους της, αυτό έχει δημιουργήσει ένα lockdown με μυστικότητα χωρίς την απαραίτητη βοήθεια από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Aussignac είπε ότι ένιωθε σαν να «πιάστηκε σε ένα βίτσιο» μεταξύ των εξαφανιζόμενων πελατών, των προβλημάτων προσλήψεων μετά το Brexit και του πληθωρισμού των μισθών καθώς και των ολοένα και πιο ακριβών ευρωπαϊκών προϊόντων.

Αναμένει πολλές χρεοκοπίες ελλείψει κάποιας μορφής ανανεωμένης κρατικής υποστήριξης.

Ο σεφ θα σκεφτόταν να μετεγκαταστήσει τουλάχιστον ένα από τα εστιατόριά του από το κεντρικό Λονδίνο σε πιο κατοικημένες περιοχές που ταιριάζουν καλύτερα στις ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας που έχουν γίνει πιο συνηθισμένες.

Αλλά μετά από 18 μήνες δυσκολιών, σημείωσε «δεν έχουμε ταμειακές ροές». – «Χάος αδράνειας» –

Ο Ross φοβάται ότι περαιτέρω περιορισμοί, που θα μπορούσαν να εισαχθούν μετά τα Χριστούγεννα, θα συμπιέσουν περαιτέρω τον κλάδο.

Η Ουαλία, για παράδειγμα, μόλις ανακοίνωσε το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων από τις 27 Δεκεμβρίου.

Οι λιανοπωλητές υποφέρουν επίσης, με τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας παιχνιδιών The Entertainer, Gary Grant, να λέει στον Guardian ότι η επιχείρηση είχε σημειώσει πτώση κατά ένα πέμπτο. Αυτό ακολούθησε την άνοδο των λιανικών πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο, χάρη στη Μαύρη Παρασκευή και τις πρώτες χριστουγεννιάτικες αγορές.

Εν τω μεταξύ, οι αερομεταφορές είναι ένας άλλος τομέας που επλήγη σκληρά από την πανδημία, με τις αεροπορικές εταιρείες και τους σχετικούς φορείς να υποφέρουν από πτώση στις βραχυπρόθεσμες κρατήσεις μετά την επαναφορά ορισμένων ταξιδιωτικών περιορισμών και την ανανέωση της αβεβαιότητας.

Ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak διέκοψε ένα ταξίδι στο Silicon Valley στην Καλιφόρνια, συναντώντας ουσιαστικά εκπροσώπους βιομηχανιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα την Πέμπτη πριν επιστρέψει στο Λονδίνο την Παρασκευή. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση για ανανεωμένη κρατική βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου όπως αυτή που παρατηρήθηκε νωρίτερα στην πανδημία.

Ο Πρωθυπουργός της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ ανακοίνωσε την Παρασκευή 60 εκατομμύρια λίρες για στήριξη στις πληγείσες επιχειρήσεις.

Ο Σκωτσέζος ομόλογός του Νίκολα Στέρτζον επέκρινε το «χάος αδράνειας» του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο Twitter. «Πρέπει να συμβουλεύουμε τους ανθρώπους να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές στο ελάχιστο… αλλά στη συνέχεια να αποζημιώσουμε τις επιχειρήσεις για τον αντίκτυπο λιγότερων πελατών & υποστήριξη χώρων για ακύρωση εκδηλώσεων εάν είναι απαραίτητο», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σχολεία, πανεπιστήμια και μη βασικά καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια στην Ολλανδία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 14 Ιανουαρίου

Από σήμερα υποχρεωτικό PCR test 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών για είσοδο στην Ελλάδα

12 νέκροι με την παραλλαγή Όμικρον στη Βρετανία και φόβοι για νέα μέτρα

Πώς επηρεάζει η πανδημία τον ψυχικό μας κόσμο μακροπρόθεσμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

8ο ΠΣΕΦ ΦΣΘ: Ο «DIAS» επιτυγχάνει την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα

Στην ανάπτυξη ενός νέου διαγνωστικού εργαλείου, το οποίο θα ανιχνεύει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του πνεύμονα, στοχεύει το πρότζεκτ DIAS (Diagnostic Investigation Accurate System) που υλοποιεί η ομάδα IGEM-MetaThess του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022

Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, κατατάσσεται φέτος η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας.

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis Hellas θα είναι επίσημος υποστηρικτής του αθλητικού θεσμού Spetsathlon που θα λάβει χώρα στις Σπέτσες ξεκινώντας σήμερα στις 13 εώς 15 Μαΐου 2022, με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα «Baware».

Δύο υποτροφίες για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα

Η MSD βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης για την ετήσια συνάντηση της και πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης “Life Matters” που υλοποιεί, στήριξε το έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στην αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης.