Επιχειρηματικά

Η Neuraxpharm επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η Neuraxpharm επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η Neuraxpharm επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.Απόκτηση της Brain Therapeutics που δραστηριοποιείται  σε Ελλάδα, Κύπρο  και Βαλκανικές χώρες.

Ο Όμιλος Neuraxpharm (Neuraxpharm), μια κορυφαία εξειδικευμένη ευρωπαϊκή φαρμακευτική εταιρεία που επικεντρώνεται  στις παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος  (ΚΝΣ), ανακοινώνει σήμερα την επέκταση των δραστηριοτήτων της  στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της απόκτησης της Brain Therapeutics η οποία είναι εταιρεία marketing  και διανομής  σκευασμάτων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος,  με  μακρόχρονη τεχνογνωσία στην εμπορία  φαρμακευτικών σκευασμάτων  για το ΚΝΣ στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις βαλκανικές χώρες.

Με έδρα την Αθήνα, η Brain Therapeutics εξειδικεύεται στην αδειοδότηση (χορήγηση αδειών) και εμπορία  φαρμακευτικών σκευασμάτων στον τομέα της θεραπείας των ασθενειών του  ΚΝΣ για την κάλυψη  των ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών ασθενών με ψυχικές, νευρολογικές, νευροαναπτυξιακές ή νευροεκφυλιστικές διαταραχές, καθώς και στους τομείς της αναισθησιολογίας και του πόνου.Έχοντας αποκτήσει την Brain Therapeutics, η Neuraxpharm είναι πλέον σε θέση να εισάγει νέα φαρμακευτικά σκευάσματα στην ελληνική αγορά, αφού η υπάρχουσα δομή της Brain Therapeutics προσφέρει ένα μοναδικό πλεονέκτημα πρόσβασης στην τοπική αγορά. Η εμπορική τεχνογνωσία/εξειδίκευση της Brain Therapeutics και η διαθεσιμότητα των απαραίτητων αδειών για το ευρύ χαρτοφυλάκιο φαρμακευτικών σκευασμάτων θα επιτρέψουν στη Neuraxpharm να επεκταθεί γρήγορα  και να εδραιώσει τη θέση της ως ειδικός στο ΚΝΣ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το κορυφαίο προϊόν της αγοράς  για επείγουσα/άμεση  θεραπεία παιδιών και εφήβων με επιληψία, το Buccolam®, θα βρίσκεται μεταξύ των φαρμακευτικών σκευασμάτων που θα διατίθενται.

Η Neuraxpharm συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία: Η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της από 2 σε 19 ευρωπαϊκές χώρες μέσα σε μόνο πέντε χρόνια ενώ 5 από αυτές προστέθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες. Η ελληνική αγορά  σκευασμάτων σχετικών με το ΚΝΣ που αναπτύχθηκε κατά 4% το 2020(1), αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ευκαιρία για τη Neuraxpharm να διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της στην Ευρώπη. Με τη σημερινή της ανακοίνωση, η Neuraxpharm για ακόμα μια φορά ενισχύει τη στρατηγική της να προσφέρει μεγάλη ποικιλία πρώτης κατηγορίας φαρμακευτικών σκευασμάτων ΚΝΣ σε ολοένα και περισσότερες χώρες και έτσι αναδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας προς τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας.Σχολιάζοντας τη συναλλαγή, ο Δρ Jörg-Thomas Dierks, Διευθύνων Σύμβουλος της Neuraxpharm, δήλωσε: «Η απόκτηση της Brain Therapeutics θα ενισχύσει σημαντικά τις επιτυχημένες δραστηριότητές μας στην διάθεση/εμπορία  φαρμακευτικών σκευασμάτων ΝΣ  στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις βαλκανικές χώρες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα  έχουμε τη δυνατότητα να προμηθεύουμε πιο αποτελεσματικά τα φαρμακευτικά σκευάσματά μας σε ασθενείς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στο μέλλον. Η απόκτηση της Brain Therapeutics μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας, ο οποίος είναι να καλύψουμε τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες ασθενών με παθήσεις/διαταραχές του  ΚΝΣ σε όλη την Ευρώπη.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης: Αναγκαία η πρόσβαση στη θάλασσα ως θεραπευτικού μέσου

Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Η Angelini Pharma ολοκλήρωσε τη συμφωνία εξαγοράςτης Arvelle Therapeutics

Μελέτη εξηγεί τη διαδικασία που επιδεινώνει τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης 2020 : «Εγώ συνδέομαι – Εμείς συνδεόμαστε»

Αποκλειστική συνέντευξη από τον ερευνητή Αλέξανδρο Λάβδα: Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί, αλλά θα ενταχθεί κι αυτός σε μία «κανονικότητα»

Μόνο στο healthweb.gr : Ανακαλύψαμε τον κόσμο της Mylan Ελλάδος εκ των έσω

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έλενα Χουλιάρα: Στήριξη της καινοτομίας στο φάρμακο και ουσιαστική συνεργασία, κλειδί για τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας

''Στήριξη της καινοτομίας στο φάρμακο και ουσιαστική συνεργασία, κλειδί για τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας'' είπε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου Έλενα Χουλιάρα, από το βήμα του “Sixth Sustainability Summit for south-east Europe and the Mediterranean” του Economist, που διεξήχθη στην Αθήνα.

Η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ γιόρτασε τα 25 χρόνια Έρευνας και Ανάπτυξης

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης, η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ γιόρτασε τα 25 χρόνια Έρευνας και Ανάπτυξης του Ερευνητικού της Κέντρου με απονομή αριστείων και διακρίσεων στους κορυφαίους ερευνητές που συνεργάστηκαν με το Κέντρο, συνεισφέροντας σε τοπικές, Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διακρίσεις και πρωτιές.

Sanofi: Ενίσχυση της καινοτομίας και της επένδυσης στην Ελλάδα για τα σπάνια νοσήματα

Επεκτείνοντας την πολυετή και συνεπή δραστηριοποίησή της στη χώρα μας, η Sanofi Ελλάδας παρουσίασε μια καινοτόμο πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην έγκαιρη διάγνωση σπάνιων νοσημάτων μειώνοντας έτσι το συχνά μακρύ και ψυχοφθόρο ταξίδι των πασχόντων.

6ο Συνέδριο Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ

6ο Συνέδριο Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ Φαρμακείο: Αύριο ένα νέο Επάγγελμα«Η υπεραξία του φαρμακείου στη νέα εποχή».

O Kώστας Παπαγιάννης νέος Πρόεδρος τηs Novartis Hellas

O Κώστας Παπαγιάννης ανέλαβε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Novartis Hellas, με ισχύ από χθές 7η Nοεμβρίου 2022 και ευθύνη για την επιχειρησιακή μονάδα Innovative Medicines.

Σημαντική διάκριση για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM

 Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM, αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία «Δυναμική ανάπτυξη» των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας "Growth Awards" που διοργάνωσαν για έκτη συνεχή χρονιά η Eurobank και η Grant Thornton.