Επιχειρηματικά

GSK Ελλάδος: Νέος Πρόεδρος ο Antonino Biroccio

GSK Ελλάδος: Νέος Πρόεδρος ο Antonino Biroccio

Ο Antonino Biroccio αναλαμβάνει ως ο νέος Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της GSK Ελλάδος.

Ο κ. Antonino Biroccio αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή της GSKστην Ελλάδα, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2022 και είναι πλέον υπεύθυνος για το σύνολο της εταιρικής δραστηριότητας της εταιρείας στη χώρα μας.

«Είναι εξαιρετική τιμή για εμένα η δυνατότητα που μου δίδεται να επιστρέψω στην Ελλάδα και να συμβάλω ξανά στην επιτυχία της δυναμικής ομάδας της GSK Ελλάδος, αξιοποιώντας την εμπειρία μου από άλλες αγορές. Στη GSK ενώνουμε καθημερινά την επιστήμη, την τεχνολογία και το ταλέντο για να ξεπεράσουμε μαζί τις ασθένειες. Στόχος μας είναι να επηρεάσουμε θετικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, την υγεία 2,5 δισ. ανθρώπων τα επόμενα 10 χρόνια. Η Ελλάδα είναι μία χώρα στρατηγικής σημασίας για τη GSK, και η δέσμευση όλου του ελληνικού οργανσιμού αλλά και η δική μου προσωπικά είναι να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στη δημιουργία βιώσιμων υγειονομικών συνθηκών μέσα από στρατηγικές συμμαχίες με τους εταίρους μας στο οικοσύστημα της υγείας, ώστε η πρόσβαση των ασθενών στις καινοτόμες θεραπείες και στην πρόληψη να είναι άμεση και απρόσκοπτη. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα πρόκληση και ανυπομονώ να συνεργαστώ με μια τόσο ικανή και αφοσιωμένη ομάδα, με την οποία ήδη μας ενώνουν πολλά, για την εκπλήρωση του οράματός μας», σημείωσε κατά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

  • Ο Antonino Biroccio είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας και διδακτορικού διπλώματος στη Χημεία και στη Φαρμακευτική Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Universita degli Studi di Messina στην Ιταλία, ενώ έχει εκτεταμένη εμπειρία στη φαρμακευτική αγορά, έχοντας αναλάβει θέσεις ευθύνης σε διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες. Στη GSK, ξεκίνησε την καριέρα του το 2015 στην Ιταλία ως Business Unit Director για το χαρτοφυλάκιο των εμβολίων και στην πορεία ανέλαβε θέσεις στρατηγικής σημασίας σε διαφορετικές αγορές, αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Επόμενος σταθμός στην ευρωπαϊκή πορεία του ήταν η Ελλάδα το 2016, οπότε και ανέλαβε για περίπου 3 χρόνια τον ρόλο του Business Unit Director διαδοχικά για όλα τα εμπορικά τμήματα του ελληνικού οργανισμού (εμβόλια, αναπνευστικά νοσήματα, HIV κ.λπ.), αποκτώντας πολυδιάστατη εμπειρία και εξοικείωση με την ελληνική αγορά. Την καριέρα του ακολούθησε η στρατηγικής σημασίας αγορά της Ισπανίας, όπου διατέλεσε Business Unit Director για το χαρτοφυλάκιο των ειδικών θεραπειών και εμβολίων, ενώ στη συνέχεια η ανάληψη ρόλου σε παγκόσμιο επίπεδο, υπηρετώντας από την GSK Σιγκαπούρης τη θέση του Vice President & Global Commercial Lead για το αναπνευστικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Σχετικά με την GSK

Η GSK είναι μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία με σκοπό να ενώσει την επιστήμη, την τεχνολογία και το ταλέντο ώστε να ξεπεράσουμε τις ασθένειες μαζί. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση  gsk.com/company

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ πιστεύει ότι οι τελευταίες υποπαραλλαγές του στελέχους Omicron έχουν καταστήσει τη θεραπεία με αντισώματα άχρηστη κατά της νόσου COVID

Υπό αξιολόγηση το εμβόλιο της Sanofi/GSK κατά του κορωνοϊού

Απολογισμός του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΡευΜΑζήν 

ΣΦΕΕ Delphi Economic Forum : Ενδυναμώνοντας το σύστημα υγείας

Αυξημένος κίνδυνος για έρπητα ζωστήρα έπειτα από νόσηση με Covid

Πλεύρης : Μη λογικό μέτρο το claw back

Λουκίδης:Με το νέο 'κοκτέιλ’ μονοκλωνικών αντισωμάτων θα προστατεύσουμε τους ανοσοκατεσταλμένους

Μονοκλωνικά αντισώματα : Όλα τα νεότερα για την αντιμετώπιση του Κορωνοιού

Νέο εμβόλιο μέχρι το τέλος του έτους στη μάχη κατά του κορωνοϊού και έναντι της παραλλαγής που πρωτοεμφανίστηκε στη Νότια Αφρική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Win Medica: Νέος πρόεδρος o Δημήτρης Τρύφων

Η Win Medica ανακοινώνει την νέα Διοίκηση και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο Δ.Σ., τον κ. Δημήτριο Τρύφων και Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κ. Χρήστο Σωτηρίου

Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

Cancer & Work: Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες.

Στρατηγική συνεργασία Ερρίκος Ντυνάν - Interamerican

Το Ερρίκος Ντυνάν και ο ασφαλιστικός όμιλος της Interamerican ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μία στρατηγική συνεργασία που βασίζεται σε κοινούς στόχους και διαμορφώνει ένα νέο τοπίο για τους ασφαλισμένους ασθενείς.  

Η Sandoz Hellas υποδέχεται μία νέα εποχή ως ανεξάρτητη εταιρεία με την ολοκλήρωση της απόσχισης από τη Novartis Hellas

Σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2024, ολοκληρώθηκε επίσημα η απόσχιση της Sandoz από τη Novartis Hellas, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων λειτουργικών και διαδικαστικών ενεργειών.