Επιχειρηματικά

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ : Γιόρτασε τα 25 χρόνια Έρευνας και Ανάπτυξης

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ : Γιόρτασε τα 25 χρόνια Έρευνας και Ανάπτυξης

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης, η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ γιόρτασε τα 25 χρόνια Έρευνας και Ανάπτυξης του Ερευνητικού της Κέντρου με απονομή αριστείων και διακρίσεων στους κορυφαίους ερευνητές που συνεργάστηκαν με το Κέντρο, συνεισφέροντας σε τοπικές, Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διακρίσεις και πρωτιές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαίνουσες προσωπικότητες, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, εκπρόσωποι της Πολιτικής και Πολιτειακής ηγεσίας, της Εκκλησίας, των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, των Ενώσεων Ασθενών, του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας  και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, η Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum Greece κα Agata Jakoncic, και του ευρύτερου επιχειρηματικού κόσμου, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κος Αντώνιος Αυγερινός,  πλήθος ιατρών και ερευνητών.Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ορέστης Καχρίλας, Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επιστημονικής Ενημέρωσης της εταιρίας.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, κ. Διονύσιος Φιλιώτης, στο καλωσόρισμά του τόνισε πως «υπέρτατος στόχος είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών θεραπευτικών επιλογών για τους ασθενείς. Στα 25 χρόνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Εταιρίας, επενδύθηκαν περισσότερα από 70 εκ. €, στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών, τα οποία ενίσχυσαν τα ερευνητικά κέντρα της χώρας μας, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας».

  • Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, στο χαιρετισμό του επικεντρώθηκε στη σημασία του κοινού μετώπου Πολιτείας-Φαρμακευτικών Εταιριών-Επιστημόνων και Ενώσεων Ασθενών για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.
  • Αξιοσημείωτη ήταν η φράση του Θουκυδίδη που ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής για να υπογραμμίσει την σημασία του έργου της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ για τη δημιουργία ασφαλών φαρμάκων μέσω της περιγραφής του λοιμού των Αθηνών «ουδέ έν κατέστη ίαμα». Τόνισε επίσης τη διάρκεια της παρουσίας και του έργου της εταιρίας στο χρόνο, και την προοπτική που δημιουργείται από την προσπάθεια αυτή. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη σημασία του διακονήματος των ιατρών να προσφέρουν στους ασθενείς «ίαμα», ανακούφιση και θεραπεία, αλλά και το ρόλο της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ στην καινοτομία και την έρευνα.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθ Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθ Γεράσιμος Σιάσος και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Ιωάννης Χονδρέλης υπογράμμισε τα επιτεύγματα των 25 χρόνων δημιουργικής συνεργασίας με περισσότερους από 2.500 Έλληνες επιστήμονες σε 1.300 ερευνητικά κέντρα, στο πλαίσιο διεξαγωγής 143 ερευνητικών προγραμμάτων για τη διερεύνηση 36 ερευνητικών μορίων σε 11 θεραπευτικές κατηγορίες και τη συμμετοχή πάνω από 16.000 ασθενών. Επιπροσθέτως, περισσότερες από 190 δημοσιεύσεις & ανακοινώσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά έχουν προκύψει από αυτή τη συνεργασία.

Την εκδήλωση τίμησαν με τις ομιλίες τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος κα Αικατερίνη Κουτσογιάννη, η Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κα Θεοδώρα Ψαλτοπούλου-Δημοπούλου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων κ. Δημήτριος Φιλίππου, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος περιέγραψε τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από πλευράς Υπουργείου Υγείας, με στόχο την αξιοποίηση των τεράστιων προοπτικών της Βιοϊατρικής Έρευνας στη χώρα μας.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, ο κ. Κωνσταντίνος Ντζαμάρας, Clinical Operations Manager, ανέδειξε τη σημασία της Αριστείας στην Κλινική Έρευνα και ακολούθησε η απονομή, Αριστείων Κλινικής Έρευνας σε 8 ερευνητικές ομάδες για τη συνεισφορά τους στα Κλινικά Ερευνητικά Προγράμματα της Εταιρίας:

  • Τομέας της Ογκολογίας και Ερευνητική Ομάδα της Θεραπευτικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», με Διευθυντή τον Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο και Επιστημονικά Υπεύθυνη την Καθηγήτρια Φλώρα Ζαγουρή.
  • Ερευνητική Ομάδα του Τμήματος Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη & Μεταβολισμού της EUROMEDICA Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Δρ. Ζαδάλλα Μούσλεχ και συνυπεύθυνη την Δρ. Μαρία Σώμαλη.
  • Ογκολογικό Τμήμα της EUROMEDICA Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης με επιστημονικά Υπεύθυνο τον Δρ. Κωνσταντίνο Παπαζήση.
  • Ερευνητική Ομάδα της Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή Δημήτριο Μαυρουδή.
  • Ερευνητική Ομάδα της Παθολογικής Κλινικής της Κλινικής «ΘΕΡΜΗ» Θεσσαλονίκης με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Δρ. Εμμανουήλ Πάγκαλο.
  • Ερευνητική Ομάδα του Διαβητολογικού Τμήματος του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου (Όμιλος Ιατρικού Αθηνών) με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Δρ. Ιωάννη Ντούπη.
  • Ερευνητική Ομάδα του Ογκολογικού Τμήματος της Παθολογικής Κλινικής  του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με Επιστημονικά Υπεύθυνους τους κ.κ. ομ. Καθηγητή Χαράλαμπο Καλόφωνο (Απρίλιος 1991-Σεπτέμβριος 2020) και Αν. Καθηγητή Άγγελο Κούτρα (Σεπτέμβριος 2020-σήμερα).
  • Τμήμα Κλινικών Μελετών της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και Ομώνυμου Εργαστηρίου, Ε.Κ.Π.Α., Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Συρίγο.

Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Τσαρούχης, Clinical Operations Manager, περιέγραψε το χτες, το σήμερα, αλλά και το αύριο της Κλινικής Έρευνας στην Ελλάδα και διεθνώς, όπως αυτό διαμορφώνεται, με βάση τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις στο χώρο.

Για την εξέχουσα προσφορά τους στην Κλινική Έρευνα, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους Καθηγητές κ.κ. Γεώργιο Κρεατσά, Βασίλειο Γεωργούλια και Δημήτριο Χατζηχρήστου, στη Δρ. Μαριάννα Μπενρουμπή, και στο Δρ Κωνσταντίνο Φαινέκο.

Κλείνοντας την εκδήλωση και σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, κ. Σπύρος Φιλιώτης, αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας, υπογράμμισε την προσήλωση της εταιρίας στον άνθρωπο και, ως εκ τούτου, στην Κλινική Έρευνα. «Μέσα από αυτή τη φιλοσοφία, προβάλλεται η Ελλάδα στο εξωτερικό», τόνισε και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να προχωρήσουν από κοινού προς τον στόχο αυτό.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα «Προστατεύοντας το αύριο»

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ 25 Χρόνια Κλινικής Έρευνας στην Ελλάδα

Ο Προσυμπτωματικός Έλεγχος μειώνει τους θάνατους από Καρκίνο του Πνεύμονα κατά 25%, σύμφωνα με μελέτη

Δεύτερη θεραπεία της LILLY έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από το FDA

Σπύρος Φιλιώτης: Η φαρμακοβιομηχανία για να επενδύσει χρειάζεται βεβαιότητα και ασφάλεια

Η φαρμακευτική Φαρμασέρβ-Λίλλυ δωρίζει στον ΕΟΔΥ το φαρμάκο baricitinib για τις ανάγκες της πανδημίας

Νέα εποχή στον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 - Τα δεδομένα και οι σύγχρονες τεχνολογίες

Τι χρειάζεται η φαρμακοβιομηχανία για να επενδύσει περισσότερο στην Ελλάδα ; 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.

Επαναπροσδιορίζοντας την πολιτική υγείας και φαρμάκου για μια πιο ανταγωνιστική και υγιέστερη Ελλάδα

ΣΦΕΕ: Ο κλάδος μας καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις που διαιωνίζονται, όπως η υποχρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και να διασφαλίσει την αποτελεσματική κάλυψη των εντεινόμενων αναγκών των Ελλήνων πολιτών.

Ημερίδα : Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα- Ομιλία Μάρσας Δημοπούλου

Με την ομιλία της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΣ για τα Ζώα Συντροφιάς Μάρσας Δημοπούλου θα ανοίξει η ημερίδα με θέμα "Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα -Ενσυναίσθηση, Ευαισθητοποίηση και Χαρά για τους Ανθρώπους" που διοργανώνει η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού Εντεταλμένη Σύμβουλος Παρκών-Αλσων & Υγείας Ζώων.

Έλενα Χουλιάρα: Η φαρμακευτική καινοτομία είναι επένδυση για την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία

Τι επεσήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου στο panel του Delphi Economic Forum ΙΧ, το οποίο εστίασε στα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν από την ενίσχυση της καινοτομίας στο φάρμακο.

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos.