Επιχειρηματικά

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ 25 Χρόνια Κλινικής Έρευνας στην Ελλάδα

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ 25  Χρόνια Κλινικής Έρευνας  στην Ελλάδα

Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ βρίσκεται μεταξύ των 10 πρώτων φαρμακευτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και είναι πρωτοπόρος στην χώρα μας στην Κλινική Έρευνα.

Σε μια εορταστική εκδήλωση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης ο Διονύσης Φιλιώτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Φαρμασέρβ-Λίλλυ, με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Ελλάδα του Προέδρου της Lilly International Ilya Yuffa αναφέρθηκε στη μακρόχρονη παρουσία της Lilly στην Ελλάδα που ξεκινάει αρχικά με τη συνεργασία της με τη Φαρμασέρβ Ελλάς το 1984 για να εξελιχθεί αργότερα στη δημιουργία της κοινοπραξίας το 1994, οπότε και δημιουργήθηκε η Φαρμασέρβ-Λίλλυ.

Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ επενδύει στην άριστη τεχνογνωσία της Lilly, του παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, που συνδυάζει τη φροντίδα με την έρευνα, για την ανάπτυξη φαρμάκων που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη.

Ο Διονύσης Φιλιώτης μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη συνεισφορά της εταιρείας στην Ελλάδα τόνισε «Στη Φαρμασέρβ-Λίλλυ είμαστε περήφανοι που δραστηριοποιούμαστε στην υγεία και συμβάλλουμε στην Υγεία & την Ευημερία των πολιτών της χώρας μας. Διαθέτουμε στην ελληνική αγορά έναν συνδυασμό νέων καινοτόμων αλλά & παλαιότερων καταξιωμένων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων υψηλής ποιότητας που προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις σε σοβαρές ασθένειες. Είμαστε σε συνεχή διάλογο με όλους τους σημαντικούς εταίρους του κλάδου της υγείας ώστε να επιτυγχάνεται ενημέρωση & κατανόηση των υφιστάμενων αναγκών και να διασφαλίζεται η πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα που έχουν ανάγκη. Συμμετέχουμε με θέσεις & προτάσεις στη διαμόρφωση της Πολιτικής Υγείας στη χώρα μας για την παραγωγή προστιθέμενης αξίας για όλους. Με ακεραιότητα, αριστεία & έχοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο συμβάλλουμε στην καλή υγεία των πολιτών, στη διασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας & οικονομικής ανάπτυξης των εργαζομένων μας, και υποστηρίζουμε τη φιλοσοφία της βιώσιμης ανάπτυξης. Επί 25 χρόνια επενδύουμε συστηματικά στη διεξαγωγή κλινικών μελετών στην Ελλάδα….»

Το Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο Κλινικών μελετών της Φαρμασέρβ – Λίλλυ από την ίδρυσή του το 1996, είναι σταθερά προσηλωμένο στο όραμα της άρτιας διεξαγωγής Κλινικών Ερευνητικών Προγραμμάτων, με στόχο την αξιολόγηση – ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών παραγόντων. Σήμερα, έχοντας πλέον καταγράψει πολύ σημαντική επιστημονική δραστηριότητα, είναι από τα πιο πολυπληθή ερευνητικά κέντρα στη χώρα και απολαμβάνει μεγάλης αποδοχής σε εθνικό & διεθνές επίπεδο. Στα 25 χρόνια ύπαρξης του, το Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο Κλινικών μελετών έχει επιτύχει επιστημονική συνεργασία με περισσότερους από 2.100 Έλληνες ιατρούς – ερευνητές, σε περισσότερα από 1.300 ερευνητικά κέντρα, στα οποία έχουν ενταχθεί τουλάχιστον 16.000 ασθενείς. Τα δεδομένα έχουν αξιοποιηθεί σε περισσότερες από 160 δημοσιεύσεις – ανακοινώσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά & συνέδρια. Πάνω από 50εκ.€ έχουν επενδυθεί από τη Φαρμασέρβ-Λίλλυ τα τελευταία χρόνια μέσω των κλινικών μελετών, στο μέλλον της υγείας. Πρόσφατα μάλιστα η Φαρμασέρβ – Λίλλυ ξεκίνησε τη μεγαλύτερη φάσης 3, κλινική δοκιμή που θα έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα!

Ο Ilya Yuffa θύμισε ότι «…η Lilly είναι η εταιρεία που έκανε εμπορικά διαθέσιμη παγκοσμίως για πρώτη φορά την ινσουλίνη το 1923. 100 χρόνια μετά η Lilly παραμένει πιστή στη δέσμευση της να βοηθήσει τους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη και να προσφέρει λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα τους» και συνεχίζοντας δήλωσε «Η Lilly διαρκώς επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων και την παροχή καινοτόμων λύσεων ενάντια σε πολλές σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος και τα αυτοάνοσα νοσήματα» και υπογράμμισε «Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ είναι ένας σταθερός και πολύτιμος εταίρος μας στην Ελλάδα. Σκοπός του ταξιδιού αυτού είναι να γιορτάσουμε τα 25 χρόνια από την ίδρυση του Ιατρικού & Ερευνητικού κέντρου στην Ελλάδα – αλλά και να συζητήσουμε πρόσθετους τομείς και προγράμματα συνεργασίας», και καταλήγοντας δήλωσε «Η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα για νέα επιχειρηματικά σχέδια, καταρχήν λόγω του υψηλής κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού της, της γεωγραφικής της θέσης στην Ευρώπη, και της εγγύτητάς της σε Μέση Ανατολή και Αφρική, της πολιτικής της σταθερότητας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά των πολύ καλών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στη Lilly διερευνούμε όλες τις πιθανές δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα εφόσον δημιουργηθούν και δρομολογηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται φυσικά η ύπαρξη ενός επιχειρηματικά και φορολογικά σταθερού και προβλέψιμου περιβάλλοντος, η αύξηση του προϋπολογισμού της χώρας για το φάρμακο, η μείωση των τεράστιων υποχρεωτικών επιστροφών σε rebates και clawbacks, η ελάττωση της γραφειοκρατίας και η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών, περιλαμβανομένων των αποφάσεων της δικαιοσύνης».

  • Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Lilly, η Φαρμασέρβ-Λίλλυ θα παρουσιάσει στον Ilya Yuffa ένα φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο για τη δημιουργία μιας μονάδας παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα που θα εξυπηρετεί την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Όλα ξεκινούν με μία υπόσχεση – Να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η φαρμακευτική Φαρμασέρβ-Λίλλυ δωρίζει στον ΕΟΔΥ το φαρμάκο baricitinib για τις ανάγκες της πανδημίας

Ο Προσυμπτωματικός Έλεγχος μειώνει τους θάνατους από Καρκίνο του Πνεύμονα κατά 25%, σύμφωνα με μελέτη

Νέα εποχή στον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 - Τα δεδομένα και οι σύγχρονες τεχνολογίες

Σπύρος Φιλιώτης: Η φαρμακοβιομηχανία για να επενδύσει χρειάζεται βεβαιότητα και ασφάλεια

Δεύτερη θεραπεία της LILLY έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από το FDA

Αποκλειστικό: Απολογισμός 1ου εξαμήνου του προγράμματος ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Επίτιμος Εταίρος της ΕΦΕ ο Διονύσιος Φιλιώτης

Τι χρειάζεται η φαρμακοβιομηχανία για να επενδύσει περισσότερο στην Ελλάδα ; 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Ελλάδα υποδέχεται από το Ισραήλ τα πρώτα φυτά Φαρμακευτικής Κάνναβης

Η TIKUN Europe, η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης στον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης, πρωτοπόρος στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης παγκοσμίως, υποδέχτηκε τα πρώτα μητρικά φυτά από το Ισραήλ με στόχο την έναρξη της καλλιέργειας στο εργοστάσιο της Κορίνθου.

Ένας χρόνος λειτουργίας για το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer

Pfizer Θεσσαλονίκη: Ένας χρόνος λειτουργίας για το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη .Πάνω από 300 εργαζόμενοι, με υψηλή εξειδίκευση και εκπαίδευση, απασχολούνται ήδη στο Κέντρο και θα φτάσουν τους 360 μέχρι το τέλος του 2022 (+30% έναντι του αρχικού σχεδιασμού) .€221 εκατ. η σωρευτική συνεισφορά του Κέντρου στο ΑΕΠ μέχρι το 2030, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ.

Η ELPEN ανακαινίζει τις αίθουσες διδασκαλίας στη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ

Τη διαχρονική στήριξή της στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας επιβεβαιώνει η ELPEN, χορηγώντας την ανακαίνιση πέντε αιθουσών διδασκαλίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

DEMO : Νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO στη Θεσσαλονίκη

DEMO : Νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO στη Θεσσαλονίκη: Επενδύουμε στην Ελλάδα, θωρακίζουμε την Ευρώπη.Επίσκεψη Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της DEMO ΑΒΕΕ στη Θεσσαλονίκη.

Νέα συμφωνία της Gilead Sciences με την Ε.Ε για την ρεμδεσιβίρη

Η Gilead Sciences και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψαν σήμερα νέα «Συμφωνία Κοινής Προμήθειας» (Joint Procurement Agreement) που θα διασφαλίσει την ταχεία και ισότιμη πρόσβαση στο remdesivir, στις χώρες της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).