Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Sanofi Ελλάδας : Yποστηρίζει την ψυχική υγεία των παιδιών στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Sanofi Ελλάδας : Yποστηρίζει την ψυχική υγεία των παιδιών στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), η Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sanofi προχώρησε σε μία σειρά δράσεων υποστήριξης της ψυχικής υγείας και ευεξίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της «Ημέρας Σκοπού» (“Purpose Day”), ενός ετήσιου θεσμού που έχει θεσπίσει η Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων, καλώντας τους εργαζόμενους να προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο και την εργασία τους για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσμενή κοινωνικοοικονομική κατάσταση.Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Sanofi επιχειρεί να συνεισφέρει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία της διατήρησης καλής ψυχικής υγείας και στην απενοχοποίηση της συζήτησης γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

 

Paul Martingell SVP Region Head Europe – Consumer Healthcare at Sanofi

«Ως ηγέτιδα εταιρία στην αγορά των καταναλωτικών προϊόντων υγείας, η Sanofi έχει δεσμευτεί για την ανάδειξη της ψυχικής υγείας ως σημαντικής παραμέτρου της συνολικότερης ευεξίας του ανθρώπου. Επιθυμία μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να μιλούν ελεύθερα για αυτά τα θέματα και να τους ενθαρρύνουμε να θέσουν την υπεύθυνη αυτό-φροντίδα ως βασική τους προτεραιότητα. Είμαι υπερήφανος για τον θεσμό της Ημέρας Σκοπού και την υποστήριξή του από τους συναδέλφους σε όλη την Ευρώπη»

  •  Συμμετέχοντας στην παραπάνω πρωτοβουλία, η Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της Sanofi Ελλάδας αφιέρωσε τη φετινή της δράση στην προσπάθεια διασφάλισης καλής ψυχικής υγείας για τα παιδιά που φιλοξενεί ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι επισκέφθηκαν ένα από τα σπίτια του οργανισμού στην Αθήνα και προσέφεραν εθελοντική εργασία στους τομείς της προετοιμασίας των παιδικών γευμάτων και της καθαριότητας των χώρων.Επιπλέον και δεδομένης της παραμέλησης και των αρνητικών εμπειριών που έχουν βιώσει τα παιδιά αυτά στο παρελθόν, πραγματοποιήθηκε ομαδική συνεδρία υπό την καθοδήγηση του παιδοψυχολόγου του οργανισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση του μακροπρόθεσμου ψυχικού αντίκτυπου των αρνητικών βιωμάτων τους, τη βέλτιστη διαχείριση του άγχους, την έκφραση των συναισθημάτων τους κ.α. Η εταιρία προχώρησε επίσης σε προσφορά οικονομικής ενίσχυσης προς τον οργανισμό, με σκοπό την κάλυψη του κόστους της εν λόγω ψυχολογικής υποστήριξης των φιλοξενούμενων παιδιών σε βάθος χρόνου.

 

Valentina Belcheva

 General Manager, Sanofi Consumer HealthCare Greece & Cyprus

«Για όλους εμάς στην Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της Sanofi, η διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας των ανθρώπων αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα και απώτερο σκοπό κάθε μας δραστηριότητας. Με ισχυρό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας, τα παιδιά που έχουν βιώσει τραυματικά γεγονότα στη ζωή τους, αφιερώνουμε τη φετινή Ημέρα Σκοπού στην ενίσχυση της παροχής αναγκαίας ψυχολογικής υποστήριξης στα παιδιά του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε να επανέλθει το χαμόγελο στα χείλη τους, με την  ελπίδα να  διατηρηθεί σε όλη τους τη ζωή!»

 Η δέσμευση της Sanofi μέσω του θεσμού «Ημέρα Σκοπού»

  • Κάθε χρόνο, η «Ημέρα Σκοπού» αποτελεί μία ευκαιρία για τους εργαζόμενους στην Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της Sanofi σε παγκόσμιο επίπεδο, να δημιουργήσουν το δικό τους θετικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες τους. Η Ημέρα Σκοπού 2022 σε όλη την Ευρώπη είναι αφιερωμένη στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.
  • Οι δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτό, αντανακλούν τη δέσμευση της Sanofi να συνεισφέρει ενεργά στην αναβάθμιση της σωματικής και ψυχικής υγείας, αλλά και ευεξίας των ανθρώπων, ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση ορθών συμπεριφορών αυτό-φροντίδας και προσφέροντας ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα υγείας, που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απολογισμός της Διαδικτυακής Ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών

ΚΕΦΙ : Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα»

Η Sanofi Ελλάδας παρουσιάζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το Πολλαπλό Μυέλωμα «Μαζί στη ζωή»

Νίκος Χαλαράκης στο healthweb: Η Ατοπική Δερματίτιδα δεν είναι ένα απλό έκζεμα αλλά μια πολύπλοκη νόσος

Λουκίδης:Με το νέο 'κοκτέιλ’ μονοκλωνικών αντισωμάτων θα προστατεύσουμε τους ανοσοκατεσταλμένους

Συνέδριο: Ο ρόλος των συνδέσεων στο Ταξίδι του Ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση-Nέα δεδομένα

Η Αυστραλία θωρακίζεται απέναντι στην Ιαπωνική εγκεφαλίτιδα

Θεμιστοκλέους: Γιατί δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο Novavax [live]

Θεοδωρίδου: Πότε θα χορηγείται το εμβόλιο Novavax και πότε το Sanofi [live]

Μίνα Γκάγκα: 1957 ασθενείς έχουν ήδη λάβει τα αντιικά φάρμακα [live]

Πολλές εισαγωγές non Covid ασθενών στις τελευταίες εφημερίες, λέει η κα Ματίνα Παγώνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

H ελληνική φαρμακοβιομηχανία σύμμαχος στο πολύτιμο έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ενώνει τις δυνάμεις της για πέμπτη συνεχή χρονιά με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της Ένωσης και διασφαλίζοντας την πρόσβαση σε βασικά αγαθά στα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Οι εργαζόμενοι της Astellas ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του φορέα “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος"

Astellas: Οι εργαζόμενοι της εταιρείας, με εορταστική διάθεση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα «...Ξωτικά του Κόσμου… Ενωθείτε» του φορέα «Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος», αναλαμβάνοντας, ως βοηθοί του Άη Βασίλη, να γεμίσουν το σάκο του με δώρα.

Η πρώτη στέγη φιλοξενίας για ασθενείς με αιματολογικές παθήσεις

Το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora – Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα πιστό στο όραμά του για έμπρακτη και ψυχολογική στήριξη ασθενών με αιματολογικά νοσήματα, πραγματοποίησε τα εγκαίνια της πρώτης στέγης φιλοξενίας στην Πάτρα.

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day”

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day” (We Actively Care For Tomorrow).Δενδροφύτευση σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων.