Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Roche Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2020

Roche Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2020

Οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas ένωσαν διαδικτυακά τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τον μη-κυβερνητικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμμετέχοντας στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά», τη διεθνή πρωτοβουλία, μέσω της οποίας, από το 2003, η εταιρεία στηρίζει φορείς που αναπτύσσουν έργο για το παιδί.

Η φετινή Πεζοπορία περιελάμβανε μια σειρά virtual δράσεων, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 121 εθελοντές, τηρώντας όλες τις τρέχουσες οδηγίες για την πρόληψη της νόσου COVID-19. Συγκεκριμένα, στις 4 Δεκεμβρίου, οι εθελοντές περπάτησαν συμβολικά, ο καθένας στο χώρο του, στηρίζοντας τη λειτουργία του Σπιτιού του «Χαμόγελου» στο Μαρούσι, όπου διαμένουν είκοσι παιδιά. Επιπλέον, η εταιρεία υποστήριξε τον εξοπλισμό του φαρμακείου του Σπιτιού και πρόσφερε ρούχα και παπούτσια για τα παιδιά, τα οποία επέλεξαν οι εργαζόμενοι μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, συγκεντρώθηκε από απευθείας δωρεές των εργαζομένων ένα χρηματικό ποσό, το οποίο θα διπλασιαστεί από την Roche. Το 50% του συνολικού ποσού θα διατεθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώ το υπόλοιπο θα κατευθυνθεί σε προγράμματα που υλοποιούνται σε αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω του Roche Employee Action and Charity Trust (Re&Act).Τέλος, με αφορμή την ανακαίνιση των γραφείων της εταιρείας, οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν έπιπλα από τον παλαιότερο εξοπλισμό, και τα έσοδα της εταιρείας από αυτή τη δράση θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», μαζί με ένα επιπλέον ποσό για επισκευές συντήρησης στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου».

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανέφερε σχετικά: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Roche για τη σταθερή και πολύπλευρη στήριξή της στο έργο μας. Η κάθε εταιρεία του ομίλου καλύπτει σημαντικές ανάγκες των παιδιών, πάντα με αμεσότητα. Ευχαριστούμε τη Roche Diagnostics Hellas για την υποστήριξη των παιδιών μας, που μεγαλώνουν στο Σπίτι μας στο Μαρούσι, καλύπτοντας το κόστος θέρμανσης και εργασιών, που πρέπει να γίνουν στο οίκημα καθώς και ειδών ένδυσης για τα παιδιά. Δίπλα στο Σπίτι μας βρίσκεται και η Roche Hellas η οποία θα καλύψει, επίσης, το κόστος εργασιών και εξοπλισμού για το φαρμακείο του Σπιτιού. Ωστόσο, η συμμετοχή  της εταιρείας δεν σταματά εδώ, καθώς πρόσφατα κάλυψε σημαντικές ανάγκες σε εκπαιδευτικό υλικό για τα παιδιά που στηρίζει το Κέντρο Ημέρας “Το Σπίτι του Παιδιού”, το οποίο παρέχει υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής βίας. Ευχαριστούμε θερμά τη Roche, που είναι δίπλα μας και στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειές μας».

O Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas, Ezat Azem, υπογράμμισε ότι «Η Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά αποτελεί σημείο αναφοράς για τον εθελοντισμό της Roche. Αυτή τη χρονιά μάλιστα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας μας απέδειξαν περίτρανα την προσήλωσή τους στην πρωτοβουλία αυτή, καθώς δεν επέτρεψαν στα εμπόδια που έχει δημιουργήσει η πανδημία της νόσου COVID-19 για όλους, να ανακόψουν την αδιάλειπτη εδώ και 17 χρόνια υλοποίησή της, πάντα με στόχο την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Roche Hellas: Για περισσότερα από 40 χρόνια υπηρετεί τους ασθενείς

Η Roche "ρίχνει" 500 εκατ. δολάρια σε νέο παγκόσμιο κέντρο

Η φαρμακευτική Φαρμασέρβ-Λίλλυ δωρίζει στον ΕΟΔΥ το φαρμάκο baricitinib για τις ανάγκες της πανδημίας

Δωρεά Φαρμάκων: Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ προχώρησε σε δωρεά του φαρμάκου baricitinib στον ΕΟΔΥ, αξίας άνω των €200,000, το οποίο έχει λάβει άδεια έκτακτης χρήσης από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) σε νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19.

Η Astellas στηρίζει το "Χαμόγελο του παιδιού"

Η Astellas Pharmaceuticals ΑΕΒΕ και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, με ουσιαστικές πράξεις φροντίδας, έστειλαν ένα γιορτινό μήνυμα αλληλεγγύης, στηρίζοντας οικονομικά τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Συγκεκριμένα, η εταιρεία στήριξε τη λειτουργία του προγράμματος «Παιδιατρική Κατ’οίκον Νοσηλεία» κατά την περίοδο των γιορτών και το ανθρώπινο δυναμικό της Astellas ανέλαβε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία αγάπης, συγκεντρώνοντας χρήματα για την αγορά δώρων για τα παιδιά του προγράμματος.

Το ΙΣΝ διακόπτει δωρεά μετά από το γνωστό σκάνδαλο

Με το «πάγωμα» της δωρεάς το ΙΣΝ δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας. Το ΙΣΝ επιλέγει τους δωρεοδόχους του δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων

DEMO: 18 υποτροφίες και 9 έμμισθες πρακτικές ασκήσεων για το 2021

Η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO, δίνει σταθερά ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες χωρίς εμπειρία για να ξεκινήσουν την καριέρα τους. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης «Start Your Journey», για 3η συνεχόμενη χρονιά, προσέφερε  Υποτροφίες και τη δυνατότητα Έμμισθης εργασίας σε τελειόφοιτους και αποφοίτους συγκεκριμένων πανεπιστημιακών σχολών της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η ερασιτεχνική ορχήστρα της Pfizer Hellas τιμήθηκε με το Βραβείο Νικολάου Καρόλου

Η ερασιτεχνική εθελοντική ορχήστρα της εταιρείας Pfizer Hellas τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Νικολάου Καρόλου», σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχετικού Πίνακα Τιμωμένων για το έτος 2020.

Οι δράσεις κοινωνικής ευθύνης από τους εργαζόμενους της Johnson & Johnson

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τις κοινωνικές ανάγκες που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση του COVID-19 και με σκοπό την έμπρακτη συμπαράσταση στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, ως ευπαθή ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Johnson & Johnson στην Ελλάδα προσέφεραν Χριστουγεννιάτικα Πακέτα Αγάπης στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας στην περιοχή της Αττικής.