Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Πεζοπορία στο Δάσος Υμηττού με μήνυμα αισιοδοξίας για τον καρκίνο του προστάτη

Πεζοπορία στο Δάσος Υμηττού με μήνυμα αισιοδοξίας για τον καρκίνο του προστάτη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που έτρεξε η Astellas Ελλάδος με την υποστήριξη της ΕΛΛΟΚ.Συνδυάζοντας τον συμβολισμό με την ελπίδα, η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου επελέγη για την κορύφωση των δράσεων της καμπάνιας.

 Με τον περίπατο στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, στον οποίο συμμετείχαν δεκάδες άνθρωποι, κορυφώθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη την οποία πραγματοποιεί η Astellas Ελλάδος με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ)

Η εκστρατεία, με κεντρικό μήνυμα «Μην αλλάζεις τη ζωή σου, απλώς συνήθειες…», εξελίχθηκε επί εβδομάδες για να ολοκληρωθεί τελικώς με την πεζοπορία κατά την ημέρα που έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου. Η επιλογή της ημέρας, μάλιστα, συνδυάζει και συμπυκνώνει τον συμβολισμό και την ελπίδα με τη διαρκή προτροπή για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής από τους ασθενείς.

Στη διάρκεια της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, οι ασθενείς και το ευρύ κοινό είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με οπτικοακουστικό υλικό που έτρεξε σε ψηφιακό περιβάλλον, αλλά και με συνεντεύξεις επαγγελματιών Υγείας σε τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης πανελλαδικά, διαδίδοντας σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας: «Μην αλλάζεις τη ζωή σου, απλώς συνήθειες… Ακολούθησε τη θεραπεία σου, υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Ενημερώσου!».

Σημειώνεται ότι ο καρκίνος του προστάτη είναι παγκοσμίως ο δεύτερος πιο συχνά εμφανιζόμενος τύπος καρκίνου στους άντρες και αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο στον ανδρικό πληθυσμό. Υπολογίζεται ότι ένας στους δέκα άντρες θα εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του καρκίνο του προστάτη.

Ομοίως, ο καρκίνος του προστάτη στην Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο συχνός στον ανδρικό πληθυσμό, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού για την Έρευνα του Καρκίνου (IARC). Συγκεκριμένα, το 2020 ο πιο συχνός καρκίνος στους άνδρες ήταν αυτός του πνεύμονα με ποσοστό 18,7% και 6.786 διαγνώσεις, με τον καρκίνο του προστάτη να ακολουθεί με 17,1% και 6.217 διαγνώσεις αντιστοίχως.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της καμπάνιας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, Γιώργος Καπετανάκης, σημείωσε: «Βγαίνουμε μπροστά και αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία και θετική ενέργεια τον καρκίνο του προστάτη. Η παρουσία μας στον Υμηττό συμβολίζει τις συνεχείς προσπάθειές μας να σπάσουμε τα στερεότυπα και να στείλουμε μήνυμα ότι ο καρκίνος του προστάτη μπορεί να νικηθεί. Είμαστε χαρούμενοι για τη συμμετοχή και τους συμβολισμούς που απορρέουν από τη σημερινή μας δράση, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή μας για την πρωτοβουλία της Astellas που βρίσκει την ΕΛΛΟΚ απόλυτο υποστηρικτή».

Ο Svetoslav Tsenov, General Manager, HBRG της Astellas, ανέφερε από την πλευρά του: «Εστιάζοντας πάντα στον ασθενή και στη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής του, η Astellas επιδιώκει με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, να φέρνει στο προσκήνιο τις ανάγκες του ανθρώπου για υγιή διαβίωση. Αυτή η δέσμευσή μας παραμένει ισχυρή, όπως και η επιλογή μας να μετασχηματίζουμε την καινοτομία σε αξία για τους ασθενείς. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη αποδεικνύει η επιτυχία και η απήχηση της καμπάνιας για τον καρκίνο του προστάτη, που έτρεξε επί εβδομάδες, προτρέποντας τους ασθενείς στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής τους αγωγής. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΕΛΛΟΚ για την υποστήριξή της, που υπήρξε πολύτιμη σε όλη τη διάρκεια της εκστρατείας».

Η κορύφωση της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του προστάτη με την πεζοπορία στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, είχε την επικοινωνιακή υποστήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού easy 97.2 και του ιστότοπου monopoli.gr

Σχετικά με την Astellas

Η Astellas Pharma Inc., με έδρα στο Τόκιο της Ιαπωνίας, είναι μία εταιρεία αφοσιωμένη στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, παρέχοντας καινοτόμα και αξιόπιστα φαρμακευτικά προϊόντα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση https://www.astellas.com/gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΛΛΟΚ: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν αστικές μετακινήσεις;

Ερευνητές ανακαλύπτουν ότι το εμβόλιο που δημιουργήθηκε αρχικά για τον HIV μπορεί επίσης να καταπολεμήσει τον καρκίνο

ΕΛΛΟΚ: Οι καρκινοπαθείς δικαιούνται μείωση ή απαλλαγή φόρου;

28 κορυφαίοι ειδικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη συμμετέχουν στο 9ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ)

Astellas: O κ. Χαράλαμπος Λάμπρου αναλαμβάνει καθήκοντα General Manager της A&P

Υγεία των Νεφρών για Όλους: Προετοιμασία για το αναπάντεχο, υποστήριξη του ευάλωτου!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NEO almora PLUS® ENERGY για ενέργεια και ενυδάτωση

Ένα νέο σκεύασμα για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας και τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού κυκλοφόρησε πρόσφατα η ΕLPEN, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. 

Για 7η συνεχή χρονιά η Servier Hellas ρωγός στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης μέσω του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης και με αφορμή τη 17η Μαΐου, η οποία έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier Hellas στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία #BecauseIsayso του Ομίλου Servier.

Πες το ΔΥΝΑΤΑ – Μίλα για τον Πόνο της Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ. Μίλα για την Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα». Η AbbVie, η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης προτρέπει τους ασθενείς, να κάνουν το πρώτο βήμα, να μιλήσουν για τη νόσο, για τα συμπτώματα και πώς αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα της ζωής τους, εξαιτίας της δυσκαμψίας, του πόνου, της κόπωσης, του ελλιπούς ύπνου.

Διπλός μαραθώνιος από τους Παιδιάτρους Β. Ελλάδος για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Διπλός… Μαραθώνιος από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος  για την εθελοντική ανθρωπιστική αποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.

«Μαζί στη ζωή»… και το 2024: Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για το Πολλαπλό Μυέλωμα από τη Sanofi Ελλάδας

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Πολλαπλό Μυέλωμα με τίτλο «Μαζί στη ζωή» από την καινοτόμο βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας.

Servier 'Μια γεύση από ζωή' : Ενα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης με τίτλο «Μια γεύση από ζωή» για την καίρια σημασία της πρόληψης, αλλά και ένα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο εγκαινίασε η Servier Hellas με την παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου και της ομότιτλης ταινίας*.

Συναυλία της Pfizer Hellas Band στo Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελεώνα Θήβας 

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιόρτασε η Pfizer Hellas Band, η ερασιτεχνική εθελοντική ορχήστρα των εργαζόμενων της Pfizer Hellas, για μία ακόμα φορά στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα στη Θήβα.

Close Icon