Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Mintoxeisvaros.gr: Νέος ιστότοπος για την παχυσαρκία από την Novo Nordisk Hellas

Mintoxeisvaros.gr: Νέος ιστότοπος για την  παχυσαρκία από την Novo Nordisk Hellas

Η Novo Nordisk Hellas δημιούργησε ιστότοπο για ενημέρωση και πρόληψη της νόσου της παχυσαρκίας .

Η Novo Nordisk Hellas εγκαινιάζει τον ιστότοπο www.mintoxeisvaros.gr,με στόχο την ενημέρωση και πρόληψη της νόσου της παχυσαρκίας στογενικό πληθυσμό της χώρας. Η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται ως νόσος απότον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) και ορίζεται ως η αποθήκευση υπερβολικής ποσότηταςλίπους, που δύναται να οδηγήσει σε επιβάρυνση της υγείας.Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται παγκόσμια αύξηση των ατόμων που πάσχουν απόπαχυσαρκία, καθώς και της σοβαρότητας των περιστατικών αυτών.

Σύμφωνα με δεδομένα του2016 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 39% των ενηλίκων παγκοσμίως είναι υπέρβαροι,ενώ οι ενήλικες που πάσχουν από παχυσαρκία ξεπερνούν το 13%.4 Στην Ευρωπαϊκή Ένωση,περίπου το 10-30% των ενηλίκων έχει παχυσαρκία, ενώ στην Ελλάδα, η νόσος αυτή επηρεάζειτο 32,1% του γενικού πληθυσμού της χώρας. Τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι ο επιπολασμός της παχυσαρκίας αυξάνεται μεανησυχητικό ρυθμό σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ζήτηματο οποίο θεωρείται ανησυχητικό για την επιβάρυνση της υγείας και την ποιότητα της ζωής τουγενικού πληθυσμού των χωρών αυτών.Η Novo Nordisk Hellas, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, καθώς και τηςενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας για τη νόσο τηςπαχυσαρκίας, με πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της υγείας αλλά και τη μείωση του ποσοστούτων ατόμων που επηρεάζει η παχυσαρκία, υλοποιεί την πρωτοβουλία της για τη δημιουργίαενός ενημερωτικούιστοτόπου για τη νόσο της παχυσαρκίας1, εγκαινιάζοντας τον ιστότοπο www.mintoxeisvaros.gr.

Ο ιστότοπος www.mintoxeisvaros.gr δημιουργήθηκε ώστε να παρέχει πληροφορίες σχετικά μετη νόσο της παχυσαρκίας, τα αίτια εμφάνισης και τις επιπτώσεις της νόσου, καθώς και τιςδιαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές. Έχει, επίσης, σκοπό να αναδείξει τις φωνές και τις απόψειςτων ανθρώπων που ζουν με τη νόσο της παχυσαρκίας.1«Μην το ‘χεις βάρος» – Η Παχυσαρκία είναι νόσος και αντιμετωπίζεται! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.mintoxeisvaros.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νοvo Nordisk Hellas : Στηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων

Το υπερβολικό βάρος θα μπορούσε να είναι μια μορφή άμυνας

Ευγενία Βλάχου : Η έλλειψη εξειδικευμένων νοσηλευτών για τον διαβήτη στοιχίζει την περίοδο της COVID 19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Novo Nordisk Hellas: Εγκαινιάζει ιστότοπο για τον σακχαρώδη διαβήτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία χρόνια νόσος, η οποία επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να μετατρέπει τη γλυκόζη σε ενέργεια. Τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, εμφανίζονται όταν ο οργανισμός αδυνατεί να παράγει ινσουλίνη ή δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά.

Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας:  Στηρίζει την επανένταξη συνανθρώπων μας στην αγορά εργασίας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος κύκλος συνεργασίας με την Action Aid Hellas στο πρόγραμμα «Συμβουλευτική Εύρεση Εργασίας». Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και η Action Aid Hellas ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο μιας πολυδιάστατης συνεργασίας. Ο πρώτος κύκλος αυτής είχε ως στόχο την υποστήριξη της λειτουργίας του προγράμματος «Συμβουλευτική Εύρεση Εργασίας» του κέντρου της Action Aid Hellas.

DEMO ABEE : Στηρίζει πρόγραμμα για  ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και  πολιτισμό

Για 3η συνεχή χρονιά η DEMO ABEE, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής  υπευθυνότητας, στηρίζει την οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη στο πρόγραμμα της «Ο Πολιτισμός πιο κοντά σε Όλους».

Άσσυλο Ανιάτων: Δημιουργία κέντρου αποκατάστασης

Άσσυλο Ανιάτων: Με την προέγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το νέο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας του Ασύλου Ανιάτων από την Περιφέρεια Αττικής.

Η INTERAMERICAN χορηγός του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο

Κοινωνικό Οδοντιατρείο: Σε συνέχεια των ενεργειών στις οποίες προχώρησε από την έναρξη της πανδημίας για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας και ειδικότερα των δομών υγείας του Δήμου Αθηναίων, η INTERAMERICAN συνέδραμε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και για τη δημιουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου. Το οδοντιατρείο, που στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στην οδό Πειραιώς, τέθηκε σε λειτουργία πρόσφατα, με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες στους εγγεγραμμένους ωφελούμενους από τα προγράμματα του Κέντρου, που απευθύνονται στον άστεγο και στον άπορο πληθυσμό της πόλης. Εξοπλισμένο με οδοντιατρική έδρα και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο παρέχει τη δυνατότητα για πλήρη οδοντο-στοματολογικό έλεγχο και έχει ως αποστολή του την πρόληψη και τη θεραπεία των συχνότερων παθολογικών καταστάσεων του στόματος και της γναθοπροσωπικής χώρας.

ΣΦΕΕ: Έμπρακτη συνεισφορά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της Covid-19

Κορωνοϊός ΣΦΕΕ: Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) συνεχίζει να συνεισφέρει έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει με τον COVID-19.

Ώρα της Γης 2021: Η Lavipharm συμμετέχει για 12η συνεχή χρονιά

Το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 στις 20:30, η Lavipharm σβήνει τα φώτα στις εγκαταστάσεις της και συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την «Ώρα της Γης», υποστηρίζοντας στην πράξη την επιτακτική ανάγκη για τη διάσωση και προστασία του περιβάλλοντος.