Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Mintoxeisvaros.gr: Νέος ιστότοπος για την παχυσαρκία από την Novo Nordisk Hellas

Mintoxeisvaros.gr: Νέος ιστότοπος για την  παχυσαρκία από την Novo Nordisk Hellas

Η Novo Nordisk Hellas δημιούργησε ιστότοπο για ενημέρωση και πρόληψη της νόσου της παχυσαρκίας .

Η Novo Nordisk Hellas εγκαινιάζει τον ιστότοπο www.mintoxeisvaros.gr,με στόχο την ενημέρωση και πρόληψη της νόσου της παχυσαρκίας στογενικό πληθυσμό της χώρας. Η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται ως νόσος απότον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) και ορίζεται ως η αποθήκευση υπερβολικής ποσότηταςλίπους, που δύναται να οδηγήσει σε επιβάρυνση της υγείας.Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται παγκόσμια αύξηση των ατόμων που πάσχουν απόπαχυσαρκία, καθώς και της σοβαρότητας των περιστατικών αυτών.

Σύμφωνα με δεδομένα του2016 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 39% των ενηλίκων παγκοσμίως είναι υπέρβαροι,ενώ οι ενήλικες που πάσχουν από παχυσαρκία ξεπερνούν το 13%.4 Στην Ευρωπαϊκή Ένωση,περίπου το 10-30% των ενηλίκων έχει παχυσαρκία, ενώ στην Ελλάδα, η νόσος αυτή επηρεάζειτο 32,1% του γενικού πληθυσμού της χώρας. Τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι ο επιπολασμός της παχυσαρκίας αυξάνεται μεανησυχητικό ρυθμό σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ζήτηματο οποίο θεωρείται ανησυχητικό για την επιβάρυνση της υγείας και την ποιότητα της ζωής τουγενικού πληθυσμού των χωρών αυτών.Η Novo Nordisk Hellas, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, καθώς και τηςενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας για τη νόσο τηςπαχυσαρκίας, με πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της υγείας αλλά και τη μείωση του ποσοστούτων ατόμων που επηρεάζει η παχυσαρκία, υλοποιεί την πρωτοβουλία της για τη δημιουργίαενός ενημερωτικούιστοτόπου για τη νόσο της παχυσαρκίας1, εγκαινιάζοντας τον ιστότοπο www.mintoxeisvaros.gr.

Ο ιστότοπος www.mintoxeisvaros.gr δημιουργήθηκε ώστε να παρέχει πληροφορίες σχετικά μετη νόσο της παχυσαρκίας, τα αίτια εμφάνισης και τις επιπτώσεις της νόσου, καθώς και τιςδιαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές. Έχει, επίσης, σκοπό να αναδείξει τις φωνές και τις απόψειςτων ανθρώπων που ζουν με τη νόσο της παχυσαρκίας.1«Μην το ‘χεις βάρος» – Η Παχυσαρκία είναι νόσος και αντιμετωπίζεται! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.mintoxeisvaros.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νοvo Nordisk Hellas : Στηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων

Το υπερβολικό βάρος θα μπορούσε να είναι μια μορφή άμυνας

Ευγενία Βλάχου : Η έλλειψη εξειδικευμένων νοσηλευτών για τον διαβήτη στοιχίζει την περίοδο της COVID 19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προτεινόμενη διαδικασία προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του Πνεύμονα

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος 2023:Παρουσίαση της προτεινόμενης Διαδικασίας Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα στην Ελλάδα.Διεπιστημονική συνεργασία στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της Χάρτας της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής».

Η Bayer Ελλάς συμπλέει με την Ομάδα Αιγαίου προωθώντας την ισότιμη πρόσβαση

Η Bayer Ελλάς συνεπής στη δέσμευσή της να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων και να σταθεί αρωγός στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, υποστήριξε για εντέκατη χρονιά την Ομάδα Αιγαίου και συμμετείχε στον 29ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, που διενεργήθηκε από τις 4 έως και τις 14 Μαΐου 2023.

KICKS Academy: Η νέα ακαδημία ποδοσφαίρου της Αττικής

Η νέα ακαδημία ποδοσφαίρου KICKS Academy ξεκινάει τη λειτουργία της και είναι έτοιμη να υποδεχθεί αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-14 ετών στα προγράμματά της. Η ακαδημία βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και φιλοξενείται στο βορειοδυτικό τμήμα του «Athens LifeTech Park» της ELPEN στα Σπάτα Αττικής.

Μenarini Hellas: Eκπαίδευση Επαγγελματιών και ενημέρωση των Ασθενών  για την Αρτηριακή Υπέρταση

Η αρρύθμιστη υπέρταση ευθύνεται για το 12-15% της ολικής θνησιμότητας παγκοσμίως! Η Menarini Hellas, ως μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, που τις τελευταίες δεκαετίες προσφέρει πολλαπλές θεραπευτικές λύσεις σε ασθενείς με Καρδιαγγειακά Νοσήματα & Υπέρταση, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, έχει προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις,

Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη της Novo Nordisk Hellas συμμετείχε στο “No Finish Line Athens 2023”

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της Novo Νοrdisk Hellas, του προγράμματος “Healthy Cities” καθώς και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας, για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη, η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» έδωσε το παρών στο δρομικό γεγονός του “No Finish Line Athens 2023”.

GENESIS Pharma: Πλατφόρμα ενημέρωσης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA) στα ελληνικά

Η GENESIS Pharma ανακοινώνει πως είναι πλέον διαθέσιμη στα ελληνικά μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA), TOGETHER IN SMA, www.togetherinsma.gr. Την πλατφόρμα έχει αναπτύξει η διεθνής φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας Biogen.