Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

L’Oréal Hellas: Επενδύσεις στην οικολογία και τη βιοποικιλότητα στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος “L’Oréal for the Future”

L’Oréal Hellas: Επενδύσεις στην οικολογία και τη βιοποικιλότητα στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος “L’Oréal for the Future”

Περιβαλλοντικές στοχευμένες δράσεις, συνδυαζόμενες με την επιχειρηματικότητα, προτάσσει έως το 2030 ο πολυεθνικός όμιλος L’oreal. Σε αυτόν τον άξονα εντάσσονται και οι επιμέρους δράσεις της L'Oréal Hellas, στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος "L'Oréal for the Future", που ολοκληρώνεται το 2030.

ADMAN

Γράφει η Φώφη Κορίδη 

Η L’Oréal Hellas παρουσίασε στα γραφεία της στην Αθήνα σημαντικές πρωτοβουλίες αύξησης του πράσινου προσήμου  της, που έχουν ήδη υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της, με συγκεκριμένους στόχους έως το 2030.

Ανακύκλωση και εξοικονόμηση πηγών ενέργειας

Ήδη η εταιρεία έχει προχωρήσει:

  • Αποκλειστικά σε πράσινη πιστοποιημένη ηλεκτρική ενέργεια με εγγυήσεις προέλευσης ενάμισι έτος νωρίτερα από τη δέσμευση στο 100% των εγκαταστάσεών της. Με αποτέλεσμα τις μηδενικές εκπομπές CO2 και την πιστοποίηση ουδετερότητας άνθρακα (Carbon Neutrality). Παράλληλα, εγκαθίστανται φωτοβολταϊκά πάνελ στα κεντρικά γραφεία (Νέα Ιωνία) και στο κέντρο διανομών της εταιρείας (Αυλώνας).
  • Στην εγκατάσταση εξαρτημάτων και αυτοματισμών αλλά και συλλογή και χρήση του βρόχινου νερού για πότισμα. Στόχος είναι να μειωθεί η κατανάλωση νερού κατά -10% μέχρι το 2023 και συνολικά -30% έως το 2030 σε σχέση με το 2019.
  • Στον -κατά 100%- οικολογικό σχεδιασμό των 50.000 περίπου προθηκών (stands) ανά έτος, καθώς και όλων των νέων καταστημάτων. Ήδη χρησιμμοποιείται 100% πιστοποιημένο χαρτί και ξύλο με FSC ή PEFC σύμφωνα με τους πέντε «χρυσούς κανόνες» του ομίλου L’Oréal, οι οποίοι βασίζονται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας και σε διεθνή standards.
  • Στην ελάχιστη χρήση πλαστικού. Το 30% προέρχεται από ανακυκλωμένες πηγές και ανακυκλώνεται εκ νέου (πχ R-PET) και το υπόλοιπο προέρεχεται από καθαρό 100% ανακυκλώσιμο πλαστικό.
  • Στην αξιοποίηση των ποσοτήτων των υλικών που παράγονται κατά 100% στα σημεία πώλησης.
  • Στην καθολική διαχείριση του τέλους ζωής των προθηκών και επίπλων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας
  • Στη μίνιμουμ μείωση κατά 30% στη χρήση πλαστικού έως το 2023 σε σχέση με το 2020 στα υλικά δευτερεύουσας συσκευασίας με χρήση ανακυκλώσιμων και ανακυκλωμένων πλαστικών. Η εταιρεία προχωρεί στην πλήρη κατάργηση του πλαστικού όπου είναι εφικτό και στη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων υλικών ή υλικών από ανακυκλωμένο χαρτί τόσο στα υλικά συσκευασίας όσο και και στα γραφεία της εταιρείας τα οποία είναι ήδη plastic-free
  • Στην ενίσχυση της βιοπικοικιλότητας των μεγάλων εγκαταστάσεων της L’Oréal Hellas κατά 100%. Στόχος είναι κάθε χρόνο να ενισχύεται περαιτέρω στην κάθε περιοχή και να καλλιεργείται η παιδεία βιοποικιλότητας στο προσωπικό, τους συνεργάτες της εταιρείας και την κοινωνία.

Από τα γραφεία στη δεντροφύτευση

Τη σημασία που δίδει η εταιρεία στο περιβάλλον παρουσίασαν ο Alex Davison, γενικός διευθυντής της L’Oréal Hellas, η Δήμητρα Πετρίδη, Corporate Affairs &Engagement Director και ο Φίλιππος Μιχόπουλος, L’Oréal for the Future Leader της L’Oréal Hellas. Ξενάγησαν μάλιστα τους δημοσιογράφους στην ταράτσα των γραφείων της εταιρείας, όπου έχει δημιουργηθεί ένας μίνι βοτανικός κήπος προς ενίσχυση της τοπικής βιοποικιλότητας, σε συνεργασία με την εταιρεία περιβαλλοντικού σχεδιασμού NCC και το δόκτορα Τάσο Δημαλέξη.

Παράλληλα η L’Oréal Hellas συμπράττει με το μη κυβερνητικό περιβαλλοντικό Οργανισμό We4all για την ανάπλαση και αποκατάσταση περιοχών που είχαν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές. Έχει ήδη συνδράμει στη φύτευση 12.000 δέντρων σε πληγείσες περιοχές και δρομολογεί για φέτος ακόμη 6.000 δεντροφυτεύσεις σε Αττική, Βόρεια Εύβοια και Κόρινθο. Επίσης, προχωρεί σε καθαρισμό δασικών εκτάσεων (Ραφήνα, Νέα Μάκρη) και εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα περιβαλλοντικής συνείδησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Θηλυκό Πρόσωπο της Επιστήμης

L’Oréal School Festival

Τα πιο all time classic προϊόντα ομορφιάς

Glass skin : Σας δείχνουμε πως να το πετύχετε

Πώς να φροντίσετε το τριχωτό της κεφαλής σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Sanofi Ελλάδας υποστηρίζει την ψυχική υγεία των παιδιών στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), η Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sanofi προχώρησε σε μία σειρά δράσεων υποστήριξης της ψυχικής υγείας και ευεξίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η πρώτη στέγη φιλοξενίας για ασθενείς με αιματολογικές παθήσεις

Το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora – Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα πιστό στο όραμά του για έμπρακτη και ψυχολογική στήριξη ασθενών με αιματολογικά νοσήματα, πραγματοποίησε τα εγκαίνια της πρώτης στέγης φιλοξενίας στην Πάτρα.

Η Sanofi Ελλάδας παρουσιάζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το Πολλαπλό Μυέλωμα «Μαζί στη ζωή»

«Η διάγνωση ήταν Πολλαπλό Μυέλωμα…Πρώτη φορά το άκουγα. Ήταν τρομακτικό για εμένα και την οικογένειά μου… Η στήριξη του οικογενειακού μου περιβάλλοντος, ήταν πολύ σημαντική.» Σε αυτά τα λόγια μιας ασθενούς με Πολλαπλό Μυέλωμα αντανακλάται το κενό πληροφόρησης του κοινού για τη συγκεκριμένη νόσο, αλλά και το βαρύ φορτίο της για τους ασθενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day”

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day” (We Actively Care For Tomorrow).Δενδροφύτευση σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων.

Η ELPEN ανακαινίζει τις αίθουσες διδασκαλίας στη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ

Τη διαχρονική στήριξή της στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας επιβεβαιώνει η ELPEN, χορηγώντας την ανακαίνιση πέντε αιθουσών διδασκαλίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).