Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η ELPEN ανακαινίζει τις αίθουσες διδασκαλίας στη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ

Η ELPEN ανακαινίζει τις αίθουσες διδασκαλίας στη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ

Τη διαχρονική στήριξή της στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας επιβεβαιώνει η ELPEN, χορηγώντας την ανακαίνιση πέντε αιθουσών διδασκαλίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Η ευγενική αυτή πρωτοβουλία της εταιρείας γίνεται προς τιμήν του ιδρυτή της και απόφοιτου του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, κ. Δημήτρη Πενταφράγκα.Τα εγκαίνια των ανακαινισμένων αιθουσών διδασκαλίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 στον χώρο που στεγάζει το Τμήμα Φαρμακευτικής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, της Πολιτείας, του επιχειρηματικού κόσμου και θεσμικών συλλογικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής κ. Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος επισήμανε «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, που σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, τον κ. Σκαλτσούνη, υλοποίησαν με ιδιαίτερη επιμέλεια την επιθυμία του κ. Πενταφράγκα. Σήμερα, παραδίδουμε προς χρήση των φοιτητών, των μελών ΔΕΠ, των συνεργατών και των καθηγητών του τμήματος δύο σύγχρονα αμφιθέατρα 130 θέσεων έκαστο και τρεις αίθουσες πολυμέσων. Βάσει διεθνών αντικειμενικών αξιολογήσεων, το τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ αποτελεί μια από τις καλύτερες πανεπιστημιακές σχολές. Η ευγενική αυτή χορηγία της ELPEN θα συμβάλλει στην καλύτερη εκπαίδευση των φοιτητών μας και θα βοηθήσει το τμήμα της Φαρμακευτικής να συνεχίσει να παράγει σημαντικό ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο. Ελπίζουμε η κίνηση αυτή να βρει κι άλλους μιμητές, ιδιαίτερα σε αποφοίτους του ΕΚΠΑ που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον επιχειρηματικό χώρο».

  • Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ και Καθηγητής Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων ΕΚΠΑ, κ. Αλέξιος – Λέανδρος Σκαλτσούνης δήλωσε «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στην ELPEN και τον ιδρυτή της, κ. Δημήτρη Πενταφράγκα για την ευγενική αυτή χορηγία που θα επιτρέψει τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών εκπαίδευσης των φοιτητών μας. Πρωτοσυνάντησα τον κ. Πενταφράγκα το 1994, όταν επέστρεψα από το εξωτερικό για να δραστηριοποιηθώ ακαδημαϊκά στην χώρα μας. Στην πρώτη μας αυτή συνάντηση με διαβεβαίωσε πως η ενίσχυση της έρευνας αποτελεί τομέα προτεραιότητας για την ELPEN και το απέδειξε έμπρακτα, στηρίζοντας διαχρονικά το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ. Η συνεργασία της σχολής μας με την ELPEN συνεχίζεται μέχρι  σήμερα και η ανακαίνιση πέντε αιθουσών διδασκαλίας δείχνει και το ενδιαφέρον της ΕLPEN  για την εκπαίδευση των νέων φαρμακοποιών που θα στελεχώσουν αύριο την ακμάζουσα Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία».

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ELPEN, ο Co – CEO της εταιρείας και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ), κ. Θεόδωρος Τρύφων, τόνισε «Η ανακαίνιση των νέων χώρων διδασκαλίας που εγκαινιάζουμε σήμερα αποτελεί ένα έργο πνοής, εμπνευσμένο από τον ιδρυτή της ELPEN, τον φαρμακοποιό Δημήτρη Πενταφράγκα. Έναν άνθρωπο που παραμένει μέχρι σήμερα διαχρονικά προσηλωμένος στην έρευνα και τη στήριξη της επιστημονικής κοινότητας. Η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας αποτέλεσε εξαρχής πρώτιστο μέλημά του, ακόμα κι εν μέσω εξαιρετικά περιορισμένων οικονομικών πόρων. Εκφραστής του οράματός του αποτελεί εδώ και 26 χρόνια το Eρευνητικό, Εκπαιδευτικό και Πειραματικό Κέντρο, στο οποίο έχουν διεξάγει έρευνα περισσότεροι από  12.000 επιστήμονες και έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι 25.000 επαγγελματίες υγείας. Το σπουδαίο αυτό έργο αποτελεί μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη, την οποία δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, στηρίζοντας ενεργά την ακαδημαϊκή κοινότητα. Ζωντανή απόδειξη της σταθερής προσήλωσής μας στην έρευνα αποτελεί το νέο Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας που υλοποιούμε στα Σπάτα Αττικής. Με τη νέα μας επένδυση στον ερευνητικό τομέα, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα, πως η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις επιστήμες υγείας. Βασιζόμενος στην αξία της έρευνας, ο Δημήτρης Πενταφράγκας πίστεψε στον εαυτό του, στην Επιστήμη και στον Έλληνα Επιστήμονα. Θα ήθελα λοιπόν να ενθαρρύνω όλους τους φοιτητές να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και να τους διαβεβαιώσω, πως η  ELPEN θα παραμείνει σταθερός αρωγός στην πορεία τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμμετοχή της Ένωσης Ασθενών στo 13th Pharma & Health Conference

H ΕLPEN υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Το Ερευνητικό Κέντρο της ELPEN ανανεώνει την πιστοποίησή

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ELPEN

Ισχυρό ανοσοποιητικό με τη δύναμη του Κίστου

Ο Θεόδωρος Τρύφων στο healthweb: Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης να δοθούν σε επενδύσεις με ανταποδοτικότητα

Την ELPEN επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας

Διάκριση ELPEN για την ενεργό συμβολή της στην απασχόληση

Η ELPEN στηρίζει την κλινική έρευνα για το ισραηλινό φάρμακο κατά της COVID-19

Οι Φαρμακοποιοί βράβευσαν το almora PLUS® CISTUS COMPLEX

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επενδύσεις στην οικολογία και τη βιοποικιλότητα από την L'Oréal Hellas

Περιβαλλοντικές στοχευμένες δράσεις, συνδυαζόμενες με την επιχειρηματικότητα, προτάσσει έως το 2030 ο πολυεθνικός όμιλος L’oreal. Σε αυτόν τον άξονα εντάσσονται και οι επιμέρους δράσεις της L'Oréal Hellas, στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος "L'Oréal for the Future", που ολοκληρώνεται το 2030.

C-ity Connect: Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ηπατίτιδα –  C-ity Connect –  πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα οδοιπορικό σε 3 πόλεις της βορείου Ελλάδας.Νέο οδοιπορικό σε Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη.

Οδηγός για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων

Ένας ψηφιακός χώρος ενημέρωσης για την κατανόηση των θεμάτων που μπορεί να προβληματίζουν και να απασχολούν έναν ασθενή.H Bayer Ελλάς πιστή στην αποστολή της, Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή, τοποθετεί τον ασθενή στο επίκεντρο παρουσιάζοντας έναν πρωτοποριακό Ενημερωτικό Οδηγό με στόχο την καλύτερη ενημέρωσή των ασθενών σχετικά με την ασφαλή χρήση των φαρμάκων.

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία: #PameNaXasoume την αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη

Η Novo Nordisk Hellas, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας καθώς και της συνεισφοράς της, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της Ελλάδος για τη σημασία της πρόληψης της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, προχώρησε σήμερα στην υλοποίηση της 1ης ενέργειας του μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.).

Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

1 στους 3 Έλληνες τα τελευταία χρόνια πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν . Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση .

Περιβαλλοντική δράση με πρωτοβουλία των φαρμακευτικών συλλόγων

«Μόνο μια Γη» είναι το κεντρικό  σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την υγεία της ατμόσφαιράς της, τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη, τα οικοσυστήματά της και τους πεπερασμένους πόρους της.