Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

DEMO:Εθελοντικές δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

DEMO:Εθελοντικές δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

DEMO: Η εταιρεία ενώνει τις δυνάμεις της με την Πρωτοβουλία ZERO HERO για το περιβάλλον

Η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα ZERO HERO, την πρωτοβουλία του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού HUMANNERA, προχώρησε σε δύο δυναμικές δράσεις καθαρισμού παραλιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της κοινωνικά υπεύθυνης λειτουργίας και με αυξημένο το αίσθημα της οικολογικής συνείδησης.

80 εργαζόμενοι της DEMO, μαζί με μέλη της οικογένειάς τους και εθελοντές της Πρωτοβουλίας ZERO HERO, συγκεντρώθηκαν στις 10 Ιουνίου στην παραλία Ντοβίλ- Καραμπουρνάκι στη Θεσσαλονίκη και στις 17 Ιουνίου στην παραλία στο Μεγάλο Καβούρι. Αφού ενημερώθηκαν ως προς την αξία της χωριστής διαλογής των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης και του zero-waste, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες και καθάρισαν μεγάλο μέρος της παραλίας. Σε μόλις δύο ώρες, συγκεντρώθηκαν 45 κιλά απορριμμάτων (μικρά πλαστικά, γόπες και άλλα μη-ανακυκλώσιμα υλικά) τα οποία οδηγήθηκαν ήδη οργανωμένα και καταγεγραμμένα σε τεχνολογία block chain, προς ορθή διάθεση αποβλήτων και ανακύκλωση.

  • «Στη DEMO, βασική μας δέσμευση είναι να λειτουργούμε υπεύθυνα προς το περιβάλλον και με τρόπο που να περιορίζει το οικολογικό μας αποτύπωμα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του προσωπικού αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρεία μας», δήλωσε η κα Ιωάννα Δέμου, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη DEMO ABEE.

Τις δράσεις φιλοξένησαν και επικρότησαν, με τη φυσική τους παρουσία, ο Αντιδήμαρχος Καλαμαριάς, κος Στέλιος Ματσαρίδης και ο Αντιδήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κος Μιχάλης Ανδριόπουλος, οι οποίοι συζήτησαν με τους εθελοντές, αφενός τα σημαντικά πλάνα των Δήμων τους προς μία πιο αποτελεσματική διαχείριση αποβλήτων, αφετέρου τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας αυτής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ως πυλώνας ανάπτυξης, σταθερότητας και επάρκειας φαρμάκων

Η DEMO στο πλευρό της ΑΜΥΜΩΝΗΣ

Η DEMO τιμά τις δυναμικές γυναίκες της

DEMO : Νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO στη Θεσσαλονίκη

Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας στις ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πεζοπορία στο Δάσος Υμηττού με μήνυμα αισιοδοξίας για τον καρκίνο του προστάτη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που έτρεξε η Astellas Ελλάδος με την υποστήριξη της ΕΛΛΟΚ.Συνδυάζοντας τον συμβολισμό με την ελπίδα, η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου επελέγη για την κορύφωση των δράσεων της καμπάνιας.

NEO almora PLUS® ENERGY για ενέργεια και ενυδάτωση

Ένα νέο σκεύασμα για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας και τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού κυκλοφόρησε πρόσφατα η ΕLPEN, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. 

Για 7η συνεχή χρονιά η Servier Hellas ρωγός στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης μέσω του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης και με αφορμή τη 17η Μαΐου, η οποία έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier Hellas στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία #BecauseIsayso του Ομίλου Servier.

Πες το ΔΥΝΑΤΑ – Μίλα για τον Πόνο της Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ. Μίλα για την Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα». Η AbbVie, η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης προτρέπει τους ασθενείς, να κάνουν το πρώτο βήμα, να μιλήσουν για τη νόσο, για τα συμπτώματα και πώς αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα της ζωής τους, εξαιτίας της δυσκαμψίας, του πόνου, της κόπωσης, του ελλιπούς ύπνου.

Διπλός μαραθώνιος από τους Παιδιάτρους Β. Ελλάδος για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Διπλός… Μαραθώνιος από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος  για την εθελοντική ανθρωπιστική αποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.

«Μαζί στη ζωή»… και το 2024: Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για το Πολλαπλό Μυέλωμα από τη Sanofi Ελλάδας

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Πολλαπλό Μυέλωμα με τίτλο «Μαζί στη ζωή» από την καινοτόμο βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας.

Servier 'Μια γεύση από ζωή' : Ενα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης με τίτλο «Μια γεύση από ζωή» για την καίρια σημασία της πρόληψης, αλλά και ένα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο εγκαινίασε η Servier Hellas με την παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου και της ομότιτλης ταινίας*.

Close Icon