Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

AstraZeneca: Τριπλή βράβευση για την καμπάνια «Η Δύναμη του μΑΖί»

AstraZeneca: Τριπλή βράβευση για την καμπάνια «Η Δύναμη του μΑΖί»

Τριπλή βράβευση της AstraZeneca για την καμπάνια «Η Δύναμη του μΑΖί» στη φετινή διοργάνωση των Healthcare Business Awards, σε 3 κατηγορίες, αποσπώντας δύο Silver και ένα Bronze βραβείο.

Οι δυναμικές πρωτοβουλίες που έλαβε η AstraZeneca για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, με κεντρικό μήνυμα: «Η Δύναμη του μΑΖί», βραβεύθηκαν στη φετινή διοργάνωση των Healthcare Business Awards, σε 3 κατηγορίες, αποσπώντας δύο Silver και ένα Bronze βραβείο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έλαβε τις ακόλουθες διακρίσεις στην ενότητα «Δράσεις για την αντιμετώπιση της Covid-19»:

  • 2 Silver Awards στις κατηγορίες «Τεχνολογία και Καινοτομία» & «Ασφάλεια, Υποστήριξη και ενημέρωση των εργαζομένων»
  • 1 Βronze Award στην κατηγορία «Δράσεις Υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες»

Aπό αριστερά: η κυρία Χριστίνα Κεφαλά HR Director της AstraZeneca, ο κύριος Γρηγόρης Ντάκουλας Medical Director της AstraZeneca, η κυρία Έλενα Χουλιάρα Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου, η κυρία Γιώτα Κοτσεκίδου External Affairs Director της AstraZeneca, η κυρία Χριστίνα Γιόγιακα Corporate Communications Manager της AstraZeneca, η κα Ελίνα Καραγιάννη Γενική Διευθύντρια της Unlimited Creativity.

Η κα Έλενα Χουλιάρα Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου δήλωσε σχετικά: «Στην AstraZeneca εργαζόμαστε εντατικά ώστε να εξασφαλίζουμε τη σταθερή διάθεσή των φαρμάκων μας στους ασθενείς, καθώς και την ταυτόχρονη διασφάλιση της ασφάλειας, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητάς τους. Στις προτεραιότητες μας εντάσσουμε  την  υποστήριξη της επιστημονικής και υγειονομικής κοινότητας, ενώ κύριο μέλημα μας  είναι να φροντίζουμε για την ασφάλεια των εργαζόμενων μας. Είμαστε επομένως ιδιαιτέρως περήφανοι για την τριπλή διάκριση που απέσπασε η καμπάνια μας «Η Δύναμη του μΑΖί», σε μια τόσο σημαντική κατηγορία, με πολλές συμμετοχές και αξιόλογες πρωτοβουλίες εταιρειών του κλάδου, για την αντιμετώπιση του πρωτόγνωρου περιβάλλοντος που δημιούργησε η πανδημία. Με αισιοδοξία και συνέπεια στις αξίες της εταιρείας μας συνεχίζουμε τη συνεισφορά μας, αναλαμβάνοντας και συμμετέχοντας σε νέες πρωτοβουλίες, και ενισχύοντας την αξία της συνεργασίας και της συλλογικής προσπάθειας. Είμαστε μΑΖί στην πρώτη γραμμή, ενωμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις».

Έλενα Χουλιάρα Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου

Στόχος του κεντρικού μηνύματος της καμπάνιας «Η Δύναμη του μΑΖί» είναι η ανάδειξη της σημασίας της ομοψυχίας και της κοινής προσπάθειας στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Στις δύσκολες στιγμές η δυναμική όλων μΑΖί πολλαπλασιάζεται. Όλοι γινόμαστε μια μεγάλη δύναμη, μια μεγάλη ομάδα, που μΑΖί θα παλέψουμε για να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία. Τη δημιουργική επιμέλεια της καμπάνιας ανέλαβε η Unlimited Creativity.

Αναλυτικότερα οι διακρίσεις ανά ενότητα:

 Silver Award στην ενότητα «Τεχνολογία και Καινοτομία»

 H AstraZeneca ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για συνεχή ενημέρωση του ιατρικού προσωπικού πρώτης γραμμής, διοργάνωσε live web casts, όπου κορυφαίοι εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις και επιστημονικές γνώσεις σχετικά με την εξάπλωση της νόσου και την κλινική εμπειρία στη θεραπεία των ασθενών.  Παγκοσμίως, η εταιρεία προχώρησε σε δωρεά 9 εκατομμυρίων ιατρικών μασκών για την υποστήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ενώ στην Ελλάδα η εταιρεία συμμετείχε στη συλλογική εθνική προσπάθεια του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) για την αντιμετώπιση της ταχείας εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και των αυξημένων νοσοκομειακών αναγκών, προσφέροντας στο Υπουργείο Υγείας 4.000 ιατρικές μάσκες FFP2 ,10 οθόνες ζωτικών λειτουργιών ΜΕΘ και 43.000 PCR tests.

 Silver Award στην ενότητα « Ασφάλεια, Υποστήριξη και ενημέρωση των εργαζομένων»

Για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων της, η AstraZeneca εφαρμόζει μέτρα για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης και διάδοσης του SARS-CoV-2, θέτοντας σε εφαρμογή την τηλεργασία και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους στη διανομή φαρμάκων. Στη διάρκεια του lockdown, ποικίλες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν, με στόχο την ενίσχυση του ηθικού των εργαζομένων, οι οποίες περιλάμβαναν συμβουλευτική ψυχολογική υποστήριξη για μικρούς και μεγάλους, διάδραση και επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων.

 Βronze Award στην ενότητα «Δράσεις Υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες»

Κατανοώντας την ανάγκη των ασθενών για επικοινωνία και θέλοντας να συμβάλλει στη βελτίωση των νέων συνθηκών ζωής, η εταιρεία υποστήριξε διαδικτυακά σεμινάρια που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος, την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου και το σύλλογο ασθενών «Άλμα Ζωής». Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η AstraZeneca υποστήριξε το πρόγραμμα κατ΄ οίκον παράδοσης φαρμάκων της Patient Plus, με γνώμονα την απρόσκοπτη πρόσβαση των ογκολογικών ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

AstraZeneca: Νέο κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2

AstraZeneca διάκριση: Έλαβε Bronze βραβείο για το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!»

Η AstraZeneca στήριξε για 4η συνεχή χρονιά τις γυναίκες με καρκίνο μαστού

Δωρεά ΠΕΦ στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης της Αθήνας

ΠΕΦ: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων στα κοινωνικά ιατρεία στηρίζει τις δομές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη. Η ΠΕΦ ως χορηγός των νέων κοινωνικών ιατρείων και θέλοντας […]

Πλατφόρμα ενημέρωσης για την σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία

Για την μεγάλη σημασία του σιδήρου στην υγεία και ευεξία μας μπορούμε να ενημερωθούμε από μία ανανεωμένη πλατφόρμα μαθαίνοντας όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία . Δημιουργήθηκε , με την υποστήριξη των Vifor Pharma και GENESIS Pharma.

Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των φαρμάκων

«Παίρνω αυτό το φάρμακο αρκετό καιρό, δεν πειράζει να το σταματήσω για λίγο.Αποφάσισα να μην επιβαρύνω τον οργανισμό μου με πολλά φάρμακα. Θα παίρνω τη θεραπεία μου μόνο όταν αισθάνομαι κάποιο σύμπτωμα.Παίρνοντας κάθε μέρα φάρμακα, νιώθω σαν να είμαι σοβαρά άρρωστη.Όμως εγώ αισθάνομαι μια χαρά. Ας τα σταματήσω για λίγο».

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη : Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

Το επιτυχημένο πρόγραμμα της Novartis Hellas, για την ολιστική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού, επανέρχεται ανανεωμένο και διαδικτυακό, δίνοντας δυνατότητα συμμετοχής σε γυναίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 7 Δεκεμβρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 Εγγραφές στο www.eventora.gr/dynami.

ELPEN: Προσφέρει 200 tablets στους μαθητές της Σάμου 

Στη δωρεά 200 tablets για την κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης των μαθητών της Σάμου προχώρησε η ELPEN. Με τη συγκεκριμένη δράση η εταιρεία συμβάλλει στην κάλυψη  των ιδιαίτερων αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το νησί της Σάμου στις αρχές του φετινού Νοεμβρίου.

#happyBREATHday καμπάνια: Οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής

happyBREATHday τιτλοφορείται η καμπάνια ενημέρωσης για την Χρόνια  Αποφρακτική  Πνευμονοπάθεια που υλοποιείται από την φαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas, στο πλαίσιο της φετινής παγκόσμιας ημέρας . Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.). Η ΧΑΠ είναι μια νόσος που προλαμβάνεται και ελέγχεται και οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής.