Επιχειρηματικά

ΕΟΔΥ καραντίνα : Στις οδηγίες καραντίνας εντάχθηκε και το διοικητικό προσωπικό των δομών Υγείας

ΕΟΔΥ καραντίνα : Στις οδηγίες καραντίνας εντάχθηκε και το διοικητικό προσωπικό των δομών Υγείας

Στις οδηγίες καραντίνας του ΕΟΔΥ εντάχθηκε και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Χώρας και το υγειονομικό/παραϊατρικό/διοικητικό προσωπικό σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας κάθε βαθμίδας.

Με βάση τις Οδηγίες απομόνωσης και καραντίναςκρουσμάτων covid-19 και στενών επαφών του ΕΟΔΥ οι οποίες δημοσιεύτηκαν την 29.12.2021 υπήρχε η πρόβλεψη ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των δομών υγείας που είναι εμβολιασμένο με 2 δόσεις ή 1 δόση για το εμβόλιο J&J, δεν υποβάλλεται σε κατ’ οίκον καραντίνα σε περίπτωση επαφής με κρούσμα, αλλά  συνεχίζει κανονικά την εργασία του με υποχρεωτική διενέργεια εργαστηριακού test την 1η, 3η και 5η-7η ημέρα από την έκθεση.

Το εν λόγω μέτρο είχε ως σκοπό να θωρακίσει τη συνέχιση λειτουργίας των δομών υγείας και του Εθνικού Συστήματος υγείας σε μία κομβική χρονική περίοδο εκθετικής έξαρσης των κρουσμάτων, διασφαλίζοντας τη συνέχιση παροχής εργασίας σε περίπτωση που το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας έρθει σε επαφή με κρούσμα χωρίς να νοσεί με COVID-19.Στις εν λόγω Οδηγίες δεν είχε συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι σε όλες τις δομές υγείας (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια κλπ.) οι υπηρεσίες του υγειονομικού/παραϊατρικού/διοικητικού προσωπικού είναι εξίσου σημαντικές για την ομαλή λειτουργία τους και η φυσική παρουσία αυτής της κατηγορίας του προσωπικού στο χώρο της δομής κρίνεται ισοδύναμα απαραίτητη με τη παρουσία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για την ορθή παροχή των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.H παράλειψη αυτή στα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19 θα δημιουργούσε δυσλειτουργίες  σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου παροχής υπηρεσιών υγείας όπως κλινικές κ.λπ  και ντόμινο υπερ-μετάδοσης της νόσου λόγω υποστελέχωσης των δομών υγείας.

Κατόπιν έγγραφης παρέμβασης  της Δικηγορικής Εταιρείας Αραχωβίτης Βασίλειος & Συνεργάτες εκτέθηκε το ανωτέρω σοβαρό κενό και οι συνέπειές του κατά την εφαρμογή των μέτρων απομόνωσης και καραντίνας στη λειτουργία των δομών υγείας,  και η οποία  εν τέλει συνεκτιμήθηκε από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, τροποποιώντας τις εν λόγω οδηγίες για τους υγειονομικούς (βλ. Οδηγίες απομόνωσης-καραντίνας κρουσμάτων COVID-19 και επαφών τους/ 05.01.2022[1]), εντάσσοντας ρητά στα μέτρα που ισχύουν για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Χώρας και το υγειονομικό/παραϊατρικό/διοικητικό προσωπικό σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας κάθε βαθμίδας.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παγώνη: 5 μέρες καραντίνας δεν αρκούν για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό - Πιέζεται το ΕΣΥ

Το τριπλό σχέδιο δράσης για την ενίσχυση του ΕΣΥ - Έρχονται άμεσα σχεδόν 5000 προσλήψεις

Από 1/2 λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει 3η δόση, ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Οι κλινικές μελέτες άργησαν 4 χρόνια για τον... ΕΟΦ!!

Διακοπή σύμβασης ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές που δεν εξυπηρετούν Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

C-ity Connect: Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ηπατίτιδα –  C-ity Connect –  πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα οδοιπορικό σε 3 πόλεις της βορείου Ελλάδας.Νέο οδοιπορικό σε Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη.

Pfizer: Με 400 εργαζόμενους και ισχυρή στήριξη του ΑΕΠ, το Center for Digital Innovation (CDI)

Έχοντας κατακτήσει το ορόσημο των 400 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελούσε έναν από τους βασικούς στόχους που είχε θέσει η διοίκησή του, και συνεισφέροντας σημαντικά τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer επιβεβαιώνει ότι ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά εργασίας και στο πεδίο της ψηφιακής καινοτομίας, έχοντας πλέον εισέλθει στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του στην Ελλάδα. 

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία: #PameNaXasoume την αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη

Η Novo Nordisk Hellas, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας καθώς και της συνεισφοράς της, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της Ελλάδος για τη σημασία της πρόληψης της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, προχώρησε σήμερα στην υλοποίηση της 1ης ενέργειας του μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.).

Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

1 στους 3 Έλληνες τα τελευταία χρόνια πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν . Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση .

Περιβαλλοντική δράση με πρωτοβουλία των φαρμακευτικών συλλόγων

«Μόνο μια Γη» είναι το κεντρικό  σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την υγεία της ατμόσφαιράς της, τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη, τα οικοσυστήματά της και τους πεπερασμένους πόρους της.