Επιχειρηματικά

ΕΟΔΥ καραντίνα : Στις οδηγίες καραντίνας εντάχθηκε και το διοικητικό προσωπικό των δομών Υγείας

ΕΟΔΥ καραντίνα : Στις οδηγίες καραντίνας εντάχθηκε και το διοικητικό προσωπικό των δομών Υγείας

Στις οδηγίες καραντίνας του ΕΟΔΥ εντάχθηκε και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Χώρας και το υγειονομικό/παραϊατρικό/διοικητικό προσωπικό σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας κάθε βαθμίδας.

Με βάση τις Οδηγίες απομόνωσης και καραντίναςκρουσμάτων covid-19 και στενών επαφών του ΕΟΔΥ οι οποίες δημοσιεύτηκαν την 29.12.2021 υπήρχε η πρόβλεψη ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των δομών υγείας που είναι εμβολιασμένο με 2 δόσεις ή 1 δόση για το εμβόλιο J&J, δεν υποβάλλεται σε κατ’ οίκον καραντίνα σε περίπτωση επαφής με κρούσμα, αλλά  συνεχίζει κανονικά την εργασία του με υποχρεωτική διενέργεια εργαστηριακού test την 1η, 3η και 5η-7η ημέρα από την έκθεση.

Το εν λόγω μέτρο είχε ως σκοπό να θωρακίσει τη συνέχιση λειτουργίας των δομών υγείας και του Εθνικού Συστήματος υγείας σε μία κομβική χρονική περίοδο εκθετικής έξαρσης των κρουσμάτων, διασφαλίζοντας τη συνέχιση παροχής εργασίας σε περίπτωση που το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας έρθει σε επαφή με κρούσμα χωρίς να νοσεί με COVID-19.Στις εν λόγω Οδηγίες δεν είχε συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι σε όλες τις δομές υγείας (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια κλπ.) οι υπηρεσίες του υγειονομικού/παραϊατρικού/διοικητικού προσωπικού είναι εξίσου σημαντικές για την ομαλή λειτουργία τους και η φυσική παρουσία αυτής της κατηγορίας του προσωπικού στο χώρο της δομής κρίνεται ισοδύναμα απαραίτητη με τη παρουσία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για την ορθή παροχή των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.H παράλειψη αυτή στα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19 θα δημιουργούσε δυσλειτουργίες  σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου παροχής υπηρεσιών υγείας όπως κλινικές κ.λπ  και ντόμινο υπερ-μετάδοσης της νόσου λόγω υποστελέχωσης των δομών υγείας.

Κατόπιν έγγραφης παρέμβασης  της Δικηγορικής Εταιρείας Αραχωβίτης Βασίλειος & Συνεργάτες εκτέθηκε το ανωτέρω σοβαρό κενό και οι συνέπειές του κατά την εφαρμογή των μέτρων απομόνωσης και καραντίνας στη λειτουργία των δομών υγείας,  και η οποία  εν τέλει συνεκτιμήθηκε από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, τροποποιώντας τις εν λόγω οδηγίες για τους υγειονομικούς (βλ. Οδηγίες απομόνωσης-καραντίνας κρουσμάτων COVID-19 και επαφών τους/ 05.01.2022[1]), εντάσσοντας ρητά στα μέτρα που ισχύουν για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Χώρας και το υγειονομικό/παραϊατρικό/διοικητικό προσωπικό σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας κάθε βαθμίδας.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παγώνη: 5 μέρες καραντίνας δεν αρκούν για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό - Πιέζεται το ΕΣΥ

Το τριπλό σχέδιο δράσης για την ενίσχυση του ΕΣΥ - Έρχονται άμεσα σχεδόν 5000 προσλήψεις

Από 1/2 λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει 3η δόση, ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Οι κλινικές μελέτες άργησαν 4 χρόνια για τον... ΕΟΦ!!

Διακοπή σύμβασης ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές που δεν εξυπηρετούν Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μήπως εσύ τη ζεις την Blue Monday κατ’ επανάληψη αρκετά συχνότερα;

Η 3η Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι εκείνη που έχει χαρακτηριστεί ως η πιο καταθλιπτική ημέρα της χρονιάς, βάσει ερευνητών από τη Μεγάλη Βρετανία και ονομάζεται Blue Monday.Μήπως εσύ τη ζεις κατ’ επανάληψη αρκετά συχνότερα;

Η Servier Hellas μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Η φαρμακευτική εταιρεία Servier συγκαταλέγεται και φέτος μεταξύ των οργανισμών που παρέχουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας, έχοντας λάβει τις διακρίσεις Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022 για τρίτη και δεύτερη συνεχή χρονιά, αντίστοιχα.

DEMO: Απολογισμός Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2021

Για την DEMO επιτυχημένη επιχειρηματικότητα δεν αποτελεί μόνο η πρόοδος της εταιρείας και η επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και η κοινωνική υπευθυνότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη.

Σχολείο της Φλόριντα έχει μια πολιτική ενάντια στη διδασκαλία της κριτικής θεωρίας των φυλών

Όμως το σχολείο υπόσχεται μια «μοναδική προσέγγιση» στην εκπαίδευση, την οποία κάνει προωθώντας ένα μείγμα «κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης με επίλυση προβλημάτων και κριτική σκέψη». «Αντί να διδάσκουμε στους μαθητές τι να σκέφτονται, τους διδάσκουμε πώς να σκέφτονται», αναφέρει η ιστοσελίδα.

H Merck στον αγώνα αντιμετώπισης της μητρικής θνησιμότητας με χορήγηση επιπλέον 150 εκατ. δολαρίων

Merck: Με την τελευταία χορήγηση ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck δεσμεύεται να αντιμετωπίσει την επιδείνωση των ανισοτήτων στη μητρική υγεία εν μέσω της πανδημίας και να βελτιώσει τις υπηρεσίες αναπαραγωγικής και προγεννητικής υγείας για 25 εκατομμύρια γυναίκες έως το 2025.