Επιχειρηματικά

Εμβολιασμοί Moderna: Εξετάζει το εμβόλιο γρίπης mRNA σε κλινική δοκιμή

Εμβολιασμοί Moderna: Εξετάζει το εμβόλιο γρίπης mRNA σε κλινική δοκιμή

Το όραμά μας είναι να αναπτύξουμε ένα εμβόλιο συνδυασμού mRNA, έτσι ώστε οι άνθρωποι να λαμβάνουν ένα εμβόλιο για προστασία υψηλής αποτελεσματικότητας έναντι των πιο προβληματικών αναπνευστικών ιών", δήλωσε ο Μπάνσελ. "Ανυπομονούμε να προωθήσουμε τον βασικό μας τρόπο προφυλακτικών εμβολίων mRNA, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να επηρεάζουμε την παγκόσμια δημόσια υγεία"

Εμβολιασμοί Moderna: Η Moderna άρχισε να δοκιμάζει ένα εμβόλιο γρίπης mRNA σε κλινικές δοκιμές, με την εταιρεία να ανακοινώνει την Τετάρτη ότι οι πρώτοι συμμετέχοντες είχαν δοσολογηθεί στη μελέτη Φάσης 1/2. Το εμβόλιο, mRNA-1010, είναι το πρώτο υποψήφιο εμβόλιο εποχιακής γρίπης της Moderna που συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές και θα στοχεύσει στη γρίπη Α A1n1, H3N2 και στη γρίπη Β Yamagata και Victoria.

Η εταιρεία στοχεύει στην εγγραφή 180 συμμετεχόντων ηλικίας 18 ετών και άνω στη δοκιμή, και τελικά στοχεύει στη μελέτη συνδυαστικών εμβολίων για τη στόχευση πολλαπλών αναπνευστικών ιών όπως ο SARS-CoV-2 και ο RSV. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε αυτήν τη μελέτη Φάσης 1/2 του mRNA-1010, του πρώτου υποψηφίου για το εμβόλιο εποχικής γρίπης του mRNA που εισήλθε στην κλινική”, δήλωσε ο Stephane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

“Τα εμβόλια αναπνευστικού συνδυασμού είναι ένας σημαντικός πυλώνας της συνολικής στρατηγικής εμβολίων mRNA. Πιστεύουμε ότι τα πλεονεκτήματα των εμβολίων mRNA περιλαμβάνουν την ικανότητα συνδυασμού διαφορετικών αντιγόνων για προστασία έναντι πολλαπλών ιών και την ικανότητα γρήγορης απόκρισης στην αξιολόγηση των αναπνευστικών ιών, όπως γρίπη, SARS-CoV-2 και RSV. ”

Παραδοσιακά, τα ετήσια εμβόλια γρίπης εμφανίζουν αποτελεσματικότητα μεταξύ 40-60%, αλλά οι νέες λήψεις COVID-19 που βασίζονται σε mRNA σημείωσαν ποσοστά άνω του 90%. Το εμβόλιο COVID-19 της Moderna, συγκεκριμένα, έδειξε 94,1% αποτελεσματικότητα σε εκείνους που είχαν λάβει δύο δόσεις.”

Το όραμά μας είναι να αναπτύξουμε ένα εμβόλιο συνδυασμού mRNA, έτσι ώστε οι άνθρωποι να λαμβάνουν ένα εμβόλιο για προστασία υψηλής αποτελεσματικότητας έναντι των πιο προβληματικών αναπνευστικών ιών”, δήλωσε ο Μπάνσελ. “Ανυπομονούμε να προωθήσουμε τον βασικό μας τρόπο προφυλακτικών εμβολίων mRNA, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να επηρεάζουμε την παγκόσμια δημόσια υγεία”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αμερικανική ‘ένεση’ 2,3 δισ. σε Sanofi και GSK για το εμβόλιο

Στρατηγική τριών δόσεων πιθανόν να εφαρμοστεί στο μέλλον σε ασθενείς που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικές θεραπείες,

Η χαμηλή αποτελεσματικότητα του υποψήφιου εμβολίου mRNA CureVac έναντι της COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έρευνα της Moderna δείχνει ότι βρέθηκαν λιγότερα πρωτοποριακά κρούσματα μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν αργότερα

Η Moderna έχει επίσης ζητήσει άδεια από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για ενισχυτικό εμβόλιο τρίτης δόσης, το οποίο θα είναι το μισό της δόσης του υπάρχοντος εμβολίου.

Πλατεία Συντάγματος & Ομόνοια «Ντύθηκαν» στα πράσινα για την Παγκόσμια Ημέρα Λεμφώματος

Με κεντρικό μήνυμα «Light It Green», η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛ.Ο.Κ. και των μελών της, των Συλλόγων Ασθενών ΑγκαλιάΖΩ και Κ.Ε.Φ.Ι., υλοποίησε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα.

Το Ντουμπάι άνοιξε τη μεγαλύτερη πισίνα κατάδυσης στον κόσμο με μια ολόκληρη βυθισμένη πόλη

Κατά μήκος της διαδρομής, υπάρχουν δύο καταδυτικοί χώροι που επιτρέπουν στους δύτες να ξεκουραστούν και να συνομιλήσουν. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό του Deep Dive Dubai είναι ένας χώρος ξηρού αέρα, όπου οι δύτες μπορούν ακόμη και να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό τους και να βγουν εντελώς έξω από το νερό. Αναπτυγμένος ως προορισμός παγκόσμιας κλάσης για δύτες, υπάρχουν επιλογές για όλους. Τόσο οι αρχάριοι όσο και οι έμπειροι δύτες μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία, ενώ υπάρχει επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

H AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

AstraZeneca: Η AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στην πρώτη τελετή βράβευσης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Η Ford αξιολογεί την εντολή του Μπάιντεν για το εμβόλιο

Η εταιρεία σχεδιάζει να αξιολογήσει "τις νέες εκτελεστικές ενέργειες για να καθορίσει ποιες προσαρμογές πρέπει να γίνουν στην τρέχουσα πολιτική εμβολιασμού καθώς συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των εργαζομένων της", συνέχισε ο εκπρόσωπος

Ο πρώην Επίτροπος του Οργανισμού FDA Hahn αναλαμβάνει προσωρινό ρόλο υπεύθυνου μάρκετινγκ της YourBio Health

"Το σχέδιό μας είναι να δώσουμε στους ανθρώπους πρόσβαση στις βιολογικές τους πληροφορίες με τρόπο που να τους δίνει περισσότερο έλεγχο στις αποφάσεις για την υγεία τους"