Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιχειρηματικά

Εμπορική διευθύντρια Ογκολογίας στην Pfizer αναλαμβάνει πρώην στέλεχος της Novartis στις ΗΠΑ

Εμπορική διευθύντρια Ογκολογίας στην Pfizer αναλαμβάνει πρώην στέλεχος της Novartis στις ΗΠΑ

Η Pfizer προσέλαβε έναν νέο ηγέτη στην ογκολογία για να βοηθήσει την επιχείρηση να επιτύχει τον στόχο της για την εμπορία οκτώ υπερπαραγωγικών φαρμάκων μέχρι το 2030.

Η Suneet Varma, επί του παρόντος εμπορική πρόεδρος της ογκολογικής μονάδας της Pfizer, αποφάσισε να αποσυρθεί μετά από 15 χρόνια από τον φαρμακευτικό κολοσσό. Ο επικεφαλής ογκολόγος της Pfizer, Chris Boshoff, MD, Ph.D., ανακοίνωσε την απόφαση την Παρασκευή στο LinkedIn.

Πρόκειται να αναλάβει  την  θέση η  Varma η Tina Deignan, Ph.D., η οποία ήταν ανώτερη αντιπρόεδρος της Novartis στις ΗΠΑ ογκολογικών επιχειρήσεων. Στο διάστημα μεταξύ της τελευταίας διετούς θητείας της και μιας προηγούμενης επταετούς στάσης στη Novartis, η Deignan εργάστηκε για 15 χρόνια στο Bristol Myers Squibb, περνώντας μεγάλο μέρος αυτού του χρόνου στο ογκολογικό τμήμα της εταιρείας. Στην  BMS, η Deignan ηγήθηκε «της κυκλοφορίας των εμβληματικών ενδείξεων ανοσοθεραπείας για τον καρκίνο», δήλωσε ο Boshoff στην ανάρτηση στο LinkedIn.

  • Η Deignan θα ξεκινήσει επίσημα αυτό το φθινόπωρο και η Varma θα παραμείνει στην Pfizer μέχρι τις αρχές του 2025 για να εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση, σύμφωνα με τον Boshoff. Ο Rodney Gillespie, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διεθνούς ογκολογικής θεραπευτικής περιοχής της Novartis, ανέλαβε το ρόλο του επικεφαλής ογκολογίας στις ΗΠΑ.

Η Varma εντάχθηκε στην Pfizer μέσω της εξαγοράς της Wyeth το 2009, αρχικά με την ιδιότητα της υγείας των καταναλωτών. Το 2022, διορίστηκε εκ νέου  από το τμήμα σπάνιων ασθενειών της Pfizer για να υπηρετήσει ως παγκόσμιος ογκολόγος και πρόεδρος των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, ως μέρος μιας οργανωτικής αναμόρφωσης στα τέλη του 2023 που έκανε την ογκολογία ξεχωριστή μονάδα εντός της Pfizer, ο Boshoff έγινε ο ηγέτης αυτού του franchise, με τη Varma να υπηρετεί ως εμπορικός επικεφαλής της μονάδας.

Η αναδιοργάνωση που ανύψωσε τον ογκολογικό όμιλο στην Pfizer προκλήθηκε από την απόκτηση 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία του ειδικού Seagen για προϊόντα σύζευξης αντισωμάτων-φαρμάκων. Από την εξαγορά, η Pfizer έχει αποκαλύψει έναν στόχο να διαθέσει οκτώ υπερπαραγωγικά φάρμακα για τον καρκίνο έως το 2030.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Nέα πρωτοβουλία της Pfizer Hellas για τους ασθενείς

Τι γνωρίζουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον

Ο Προσυμπτωματικός Έλεγχος μειώνει τους θάνατους από Καρκίνο του Πνεύμονα κατά 25%, σύμφωνα με μελέτη

Novartis in Society Report: Η πρόοδος της εταιρείας διεθνώς σε θέματα ESG και βιωσιμότητας για το 2023

Κώστας Παπαγιάννης: Η αξιοποίηση των δεδομένων υγείας κλειδί για ένα σύγχρονο υγειονομικό οικοσύστημα

Η Novartis λαμβάνει έγκριση ΕΜΑ για το iptacopan

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η DEMO «άνοιξε τις πόρτες της» στο ΕΚΠΑ

Τις «πόρτες» της στο ΕΚΠΑ άνοιξε, για ακόμη μια φορά, η DEMO, υποδεχόμενη 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος «Οργανική Σύνθεση & Οργανική Χημεία».

Lavipharm:Ο Παναγιώτης Γιαννουλέας αναλάβει καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου

Eκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Lavipharm κατά την διάρκεια της Συνέλευσης .Στη νέα διοικητική διάρθρωση του Ομίλου, o κ. Τηλέμαχος Λαβίδας  θα αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας θα αναβαθμιστεί σε Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο. 

Στην τελική φάση η εθελοντική επιστημονική αποστολή στην Μαδαγασκάρη από τους παιδιάτρους Β. Ελλάδος

Στην φάση της τελικής προετοιμασίας εισέρχονται τα μέλη της αποστολής «φροντίΖΩ τα παιδιά της Μαδαγασκάρης» της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, καθώς στις 7 Αυγούστου αναχωρούν για την Τουλεάρ προκειμένου να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής.

Medtronic: 5 χρόνια Diabetes Shop με εντυπωσιακά επιτεύγματα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων λειτουργίας του Diabetes Shop στο κέντρο της Αθήνας, η Medtronic Hellas πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τα σημαντικά επιτεύγματα που έχουν προκύψει στους τομείς της εκπαίδευσης, της πληροφόρησης και της ενημέρωσης για τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη και τις οικογένειές τους, αλλά και για τους επαγγελματίες Υγείας.

Close Icon