Επιχειρηματικά

ELPEN:Επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας

ELPEN:Επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας

Το εργοστάσιο της ELPEN στο Πικέρμι, καθώς και το υπό κατασκευή Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας της εταιρείας στα Σπάτα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Κατά τη  διάρκεια της επίσκεψης του,  ο Υφυπουργός συναντήθηκε με στελέχη της εταιρείας αλλά και Έλληνες επιστήμονες που απασχολούνται στα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης της ELPEN .Η ELPEN δραστηριοποιείται εδώ και 56 χρόνια στην παραγωγή επώνυμων Ελληνικών Φαρμάκων, διατηρώντας την παραγωγική της βάση στη χώρα μας και δημιουργώντας σημαντική προστιθέμενη αξία. Η εταιρεία δίνει έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη και είναι πάγια πολιτική της να επενδύει περισσότερο από 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών της σε ερευνητικά προγράμματα.  Εδώ και 25 χρόνια λειτουργεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό κέντρο Βιοϊατρικής στην Ελλάδα και με  το νέο Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας στα Σπάτα Αττικής θα συνεισφέρει ακόμη περισσότερο στην έρευνα και θα ενισχύσει την ανάπτυξη στη χώρα μας.

Για την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της ELPEN, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας σχολίασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «Είναι πολύ σημαντικό μια ελληνική εταιρεία, σε έναν πολύ ανταγωνιστικό κλάδο διεθνώς να διακρίνεται και να βασίζεται στις δυνατότητες του Ελληνικού ερευνητικού και επιστημονικού δυναμικού που διαθέτει. Το νέο, υπερσύγχρονο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) της ELPEN θα λειτουργήσει σαν “κυψέλη γνώσης” για τους επιστήμονες μας και θα παράξει νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.»

Αντίστοιχα  ο Διευθύνων  Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Πενταφράγκας τόνισε «Είναι ζωτικής σημασίας να μπορούμε να  συντονίζουμε τις επενδύσεις στους τομείς της Έρευνας & Ανάπτυξης με την Πολιτεία, ώστε να επιτυγχάνουμε την μέγιστη αποδοτικότητα των πόρων που επενδύουμε, αλλά και τα  μέγιστα οφέλη για την κοινωνία. H χώρα μας έχει τη δυναμική να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό ερευνητικό και παραγωγικό  hub στον τομέα του φαρμάκου για ολόκληρη την Ευρώπη.  Η ύπαρξη μιας ομπρέλας συνεργιών στην έρευνα και ανάπτυξη είναι απαραίτητη στην κατεύθυνση αυτή.».

Για την επόμενη τετραετία η ELPEN δρομολογεί ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 120 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου αποτελεί και  το νέο Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας  στα Σπάτα Αττικής. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 1.100 εργαζόμενους σε επίπεδο ομίλου. Με τις νέες επενδύσεις που υλοποιεί, θα δημιουργήσει 250 νέες άμεσες θέσεις εργασίας κυρίως για επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης, συμβάλλοντας ενεργά στον επαναπατρισμό των Ελλήνων επιστημόνων και τον περιορισμό του brain drain.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διάκριση ELPEN για την ενεργό συμβολή της στην απασχόληση

Βραβεία : Η Elpen βραβεύτηκε για την δημιουργία θέσεων εργασίας

Διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων γλυκόζης στον οργανισμό

Η ELPEN στηρίζει την κλινική έρευνα για το ισραηλινό φάρμακο κατά της COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

8ο ΠΣΕΦ ΦΣΘ: Ο «DIAS» επιτυγχάνει την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα

Στην ανάπτυξη ενός νέου διαγνωστικού εργαλείου, το οποίο θα ανιχνεύει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του πνεύμονα, στοχεύει το πρότζεκτ DIAS (Diagnostic Investigation Accurate System) που υλοποιεί η ομάδα IGEM-MetaThess του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022

Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, κατατάσσεται φέτος η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας.

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis Hellas θα είναι επίσημος υποστηρικτής του αθλητικού θεσμού Spetsathlon που θα λάβει χώρα στις Σπέτσες ξεκινώντας σήμερα στις 13 εώς 15 Μαΐου 2022, με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα «Baware».

Δύο υποτροφίες για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα

Η MSD βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης για την ετήσια συνάντηση της και πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης “Life Matters” που υλοποιεί, στήριξε το έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στην αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης.