Βραβεία

ELPEN: Βραβείο στην ELPEN για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

ELPEN: Βραβείο στην ELPEN για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

ELPEN: Η απονομή της σχετικής τιμητικής διάκρισης έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιχειρηματικής  αριστείας «Diamonds of The Greek Economy 2021», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021 στην Αθήνα παρουσία επιχειρηματιών, στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων, εκπροσώπων της Πολιτείας και θεσμικών συλλογικών φορέων.

H ELPEN διακρίθηκε για μια ακόμη χρονιά για την ενεργό συμβολή της στην απασχόληση. Ειδικότερα, βραβεύτηκε από την εταιρεία Νew Times Publishing για τη σημαντική αύξηση που πέτυχε στο προσωπικό της το 2020 εν μέσω πανδημίας και δύσκολων συνθηκών για την αγορά εργασίας. Η απονομή της σχετικής τιμητικής διάκρισης έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιχειρηματικής  αριστείας «Diamonds of The Greek Economy 2021», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021 στην Αθήνα παρουσία επιχειρηματιών, στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων, εκπροσώπων της Πολιτείας και θεσμικών συλλογικών φορέων.

Το 2020, παρά τις δυσκολίες που επέφερε η υγειονομική κρίση, η ELPEN όχι μόνο στήριξε τους ανθρώπους της εν μέσω πανδημίας, αλλά κατάφερε να αυξήσει το προσωπικό της κατά 10%. Με 1.100 εργαζόμενους σε επίπεδο ομίλου, το 2021 βρίσκει την εταιρεία σε διαδικασία επιλογής υποψηφίων για τη στελέχωση των 2 επενδύσεών της, που αφορούν στο νέο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων και στο νέο Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας.

Με αυτές τις δύο επενδύσεις η ELPEN αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το αποτύπωμά της στον τομέα της απασχόλησης με επιπλέον 250 νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα για εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης. Αποτελώντας ανάχωμα στο brain drain και συμβάλλοντας ενεργά στον επαναπατρισμό των ελλήνων επιστημόνων, η εταιρεία επιβεβαιώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στις δυνατότητες της χώρας μας και στα «ελληνικά μυαλά».

Τα νέα επενδυτικά σχέδια της ELPEN στοχεύουν στην περαιτέρω τόνωση της εξαγωγικής της δραστηριότητας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της, καθώς και στην έρευνα, στην ανάπτυξη και στην παραγωγή νέων φαρμάκων υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη διάκριση της εταιρείας, ο Head of Business Development και Μέλος του Δ.Σ της ELPEN, κ. Λευτέρης Τρύφων ανέφερε «Η εταιρεία μας, μια οικογενειακή φαρμακευτική επιχείρηση, συμπληρώνει φέτος 56 χρόνια ζωής. Το προσωπικό μας ανέρχεται σήμερα στους 1.100 εργαζομένους σε επίπεδο ομίλου, στο όνομα των οποίων λαμβάνουμε το συγκεκριμένο βραβείο. Οι άνθρωποί μας αποτελούν το πολυτιμότερο κεφάλαιό μας και τον πιο κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία μας. Ιδιαίτερα περήφανους μας κάνει επίσης το γεγονός, ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης και παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν στην αγορά του φαρμάκου, εμείς δεν καταφέραμε μόνο να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας μας, αλλά και να τις αυξήσουμε σημαντικά. Ειδικότερα, το 2020 κι εν μέσω πανδημίας και μιας γενικότερης αβεβαιότητας που επικράτησε στην αγορά, εμείς καταφέραμε να αυξήσουμε το Ανθρώπινο Δυναμικό μας σε ποσοστό 10%. Οι προσπάθειές μας δεν σταματούν όμως εδώ. Έχουμε σχεδιάσει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πλάνο επενδύσεων πενταετίας ύψους 120 εκ., το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων στην Κερατέα κι ένα Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας στα Σπάτα. Με αυτές τις επενδύσεις μας δημιουργούμε ένα σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας για επιστήμονες υψηλής κατάρτισης. Επιπλέον, προσελκύουμε στην πατρίδα μας έλληνες επιστήμονες, που κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης αναζητήσανε ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Με το βλέμμα μας στραμμένο στην επόμενη μέρα και μαζί με τους ανθρώπους μας θέτουμε ως στόχο τη διατήρησή μας ως εταιρεία “ηγέτης” στην ελληνική αγορά και την περαιτέρω διείσδυσή μας στις χώρες του εξωτερικού. Αντιλαμβανόμαστε την πρόκληση του συγκεκριμένου εγχειρήματος και  η βράβευση αυτή μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας.».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O ΣΦΕΕ παρουσιάζει τη μελέτη της PwC για τη χώρα μας

Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

Λήγει την Πέμπτη η προθεσμία για 664 μόνιμες προσλήψεις ΔΕΔΔΗΕ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορυφαίος εργοδότης η Janssen Ελλάδος για 2η συνεχή χρονιά

Janssen: Η βιωσιμότητα, η ενσωμάτωση νέων ανθρώπων στην εταιρεία, η επιμόρφωση και ανάπτυξη, καθώς και οι ευκαιρίες καριέρας είναι οι κατηγορίες που ξεχώρισαν και χάρισαν στην εταιρεία τη διάκριση του «Κορυφαίου Εργοδότη 2023».

Σημαντική διάκριση για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM

 Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM, αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία «Δυναμική ανάπτυξη» των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας "Growth Awards" που διοργάνωσαν για έκτη συνεχή χρονιά η Eurobank και η Grant Thornton.

Bravo Awards 2022: Η Chiesi Hellas διακρίθηκε για τις βιώσιμες υποδομές της

Η πρωτοβουλία “Better Building” βραβεύτηκε στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον». Η Chiesi Hellas, για τρίτη συνεχή χρονιά, διακρίθηκε στα βραβεία «Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2022», που διοργανώνονται από το QualityNet Foundation, για την πρωτοβουλία “Better Building” στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον» (Βιώσιμη Δόμηση και Κτήρια).

Τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2022 «ζωντανά»… με φόντο την Ακρόπολη!

Τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς, η επιτυχημένη διοργάνωση της Noufio Communication Services, με την οποία οι φαρμακοποιοί επιβραβεύουν από το 2017 τις καλύτερες πρακτικές, υπηρεσίες, καινοτομίες και προϊόντα της φαρμακευτικής αγοράς, «επιστρέφουν» με φυσική παρουσία, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022.