Επιχειρηματικά

Bayer:Mονάδα παραγωγής θεραπειών με βλαστοκύτταρα από την Bayer

Bayer:Mονάδα παραγωγής θεραπειών με βλαστοκύτταρα από την Bayer

Το πρόγραμμα Leaps της Bayer προχωρά σε χρηματοδότηση της Cellino Biotech ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων για  τη δημιουργία αυτόνομης μονάδας παραγωγής θεραπειών με βλαστοκύτταρα

Η Cellino Biotech, Inc., αυτόνομη εταιρεία παραγωγής κυτταρικών θεραπειών, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης ύψους 80 εκατ. δολαρίων, με επικεφαλής το πρόγραμμα επενδύσεων της της Bayer AG – Leaps by Bayer – το 8VC, και το Humboldt Fund. Στους νέους επενδυτές περιλαμβάνονται η Felicis Ventures και άλλοι, οι οποίοι προστίθενται στους υφιστάμενους επενδυτές, The Engine και Khosla Ventures. Η εταιρεία μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει συνολικά 96 εκατ. δολάρια από ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις.

Η Cellino έχει ως αποστολή να καταστήσει τα αναγεννητικά φάρμακα, με βάση τα βλαστοκύτταρα, προσιτά σε όλους τους ασθενείς. Οι θεραπείες που προέρχονται από βλαστοκύτταρα μπορούν  να αποτρέψουν, να θεραπεύσουν και ενδεχομένως να αναστρέψουν ασθένειες για τις οποίες είτε προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις είτε δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς από το υφιστάμενο πλαίσιο περίθαλψης. Επί του παρόντος, η μεγάλης κλίμακας παραγωγή θεραπειών από βλαστοκύτταρα αποτελεί πρόκληση αφού απαιτεί μεγάλης κλίμακας χειρωνακτικούς χειρισμούς, παρουσιάζει υψηλή μεταβλητότητα καθώς και υψηλό κόστος παραγωγής.Η κατασκευαστική πλατφόρμα νέας γενιάς της Cellino συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και την τεχνολογία λέιζερ για την αυτοματοποίηση της παραγωγής κυτταρικών θεραπειών, ώστε να μειωθούν οι δαπάνες και να ξεπεραστούν οι όποιοι περιορισμοί κλίμακας. Αυτή η πρωτοποριακή προσέγγιση δίνει τη δυνατότητα μείωσης του κόστους παραγωγής, ως έναν βαθμό, αλλά και διεύρυνσης της πρόσβασης των ασθενών στις κυτταρικές θεραπείες. Η επένδυση στην Cellino αποτελεί μοναδική ευκαιρία για το πρόγραμμα Leaps της Bayer για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την ανάπτυξη θεραπειών νέας γενιάς.

  • «Η αποστολή του προγράμματος Leaps της Bayer είναι να επενδύσει σε τεχνολογίες που αλλάζουν τα δεδομένα και δίνουν μακροπρόθεσμες απαντήσεις σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα», δήλωσε ο Juergen Eckhardt, MD, επικεφαλής του προγράμματος Leaps της Bayer. «Πιστεύουμε ότι η παραγωγή θεραπειών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη είναι το επόμενο κομβικό σημείο προς την κατεύθυνση της εκβιομηχάνισης των κυτταρικών θεραπειών, οι οποίες αναμφίβολα αποτελούν μία από τις βασικές τεχνολογίες για την προώθηση της βιοτεχνολογίας από τη θεραπεία στην πρόληψη ή την αναστροφή των ασθενειών. Η πραγματικά μετασχηματιστική προσέγγιση της Cellino για την αυτόνομη παραγωγή θεραπειών με βλαστοκύτταρα εναρμονίζεται πλήρως με τη φιλοδοξία μας να ανακτήσουμε τη χαμένη λειτουργία των ιστών για εκατομμύρια ασθενείς».

«Η πλατφόρμα κλειστού κυκλώματος (closed loop) της Cellino με βάση το λογισμικό είναι απαραίτητη για τη βιομηχανοποίηση των θεραπειών με βλαστοκύτταρα, οι οποίες από τη φύση τους είναι ιδιαίτερα πολύπλοκες», δήλωσε η Nabiha Saklayen, Ph.D., CEO & συνιδρυτής της Cellino. «Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη νέων και υφιστάμενων επενδυτών που δεσμεύονται να οικοδομήσουν το μέλλον της αναγεννητικής ιατρικής πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη. Είναι τιμή μου να ηγούμαι και να αναπτύσσω μια ομάδα ειδικών του κλάδου σε θέματα φυσικής των λέιζερ, τεχνητών νευρωνικών δίκτυων και βιολογίας των βλαστοκυττάρων, οι οποίοι έχουν ως αποστολή να καταστήσουν προσβάσιμες τις κυτταρικές θεραπείες για όλους τους κατάλληλους ασθενείς».

 

  • Η χρηματοδότηση θα επεκτείνει σημαντικά τις δυνατότητες της Cellino σε λογισμικό, machine learning και hardware για ολοκληρωμένη παραγωγή τόσο αυτόλογων όσο και αλλογενών θεραπειών με βάση τα βλαστικά κύτταρα. Επιπλέον, η Cellino οικοδομεί μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) των ΗΠΑ, όπου ο επικεφαλής ερευνητής Dr. Kapil Bharti ηγείται της πρώτης αυτόλογης κλινικής δοκιμής στις ΗΠΑ που προέρχεται από επαγόμενα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα (iPSC), επικυρώνοντας την κατασκευαστική προσέγγιση της Cellino. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει δυνατότητες GMP από το αρχικό στάδιο για την υποστήριξη κλινικών δοκιμών.

Η διαδικασία νέας γενιάς της Cellino συνδυάζει απεικόνιση χωρίς επισήμανση (label free), επεξεργασία με λέιζερ υψηλής ταχύτητας και τεχνητή νοημοσύνη για αυτοματοποιημένο επαναπρογραμματισμό, επέκταση και διαφοροποίηση των κυττάρων σε κασέτα κλειστής μορφής. Επιπρόσθετα, η προσέγγιση της Cellino επιτρέπει την παράλληλη επεξεργασία χιλιάδων δειγμάτων ασθενών σε μία μόνο εγκατάσταση, γεγονός ζωτικής σημασίας για την κλιμακούμενη παραγωγή. Εμπνευσμένη από τη βιομηχανία ημιαγωγών, η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει την πρώτη αυτόνομη μονάδα παραγωγής ανθρώπινων βλαστοκυττάρων το 2025.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Bayer Ελλάς υποστηρίζει ουσιαστικά το σύστημα υγείας της χώρας μας

Νέες Οδηγίες για θεραπεία ασθενών με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια

Bayern hellas Delphi economic forum : Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στο μέλλον

Η Mylan σχεδιάζει δωρεές υδροξυχλωροκίνης μετά από επιτάχυνση στην παραγωγή της

Η AstraZeneca επενδύει έως και 1 δισ. Δολάρια για μηδενική εκπομπή άνθρακα έως το 2025

Bayer and Roundup get more bad news Down Under

Στελέχη της Samsung αντιμέτωπα με φυλακή λόγω λογιστικής απάτης

Η Bayer Ελλάς στο πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας

Η Bayer εγκαινιάζει συνεργασία με τη διαφημιστική MullenLowe

Biogen και Samsung επεκτείνουν τη συμφωνία για την κάλυψη του Lucentis

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

25ο συνέδριο του ΜΙΤ για την παγκόσμια τεχνολογία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα - Πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το MIT Global Startup Workshop (MIT GSW) (MIT Παγκόσμιο Εργαστήριο Νεοφυών Επιχειρήσεων) είναι ένα ετήσιο διήμερο συνέδριο που συγκεντρώνει επιχειρηματίες, φοιτητές, επενδυτές και βασικούς ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο και φιλοδοξεί να επιταχύνει το επιχειρηματικό οικοσύστημα μιας περιοχής υποδοχής.

H εκστρατεία #EinaiStoDikoSouXeri εμπλουτίζεται με νέο οπτικοακουστικό περιεχόμενο

Η επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #EinaiStoDikoSouΧeri, για το σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπτώσεις του στο καρδιαγγειακό σύστημα, που υλοποιούν η Νοvo Nordisk Hellas και η ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” εμπλουτίζεται με νέο, οπτικοακουστικό περιεχόμενο, με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.

Sandoz: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για νέο εργοστασιο παραγωγής

Η Sandoz υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής βιολογικών φαρμάκων στη Σλοβενία, για να υποστηρίξει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για βιοομοειδή φάρμακα.Η επένδυση της Sandoz αναμένεται να ανέλθει σε τουλάχιστον 400 εκ. δολάρια.

Ένας χρόνος HealthCare Accelerator από την Bayer Ελλάς Δράσεις και επιτεύγματα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Bayer Ελλάς για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου της μεγάλης πρωτοβουλίας της εταιρείας, HealthCare Accelerator.

Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Κομβική η σημασία ενίσχυσης της παραγωγής και επάρκειας των φαρμάκων στην Ευρώπη

Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Η ανάδειξη της φαρμακοβιομηχανίας ως πυλώνας σταθερότητας, ανάπτυξης και εξασφάλισης της επάρκειας φαρμάκων στην Ευρώπη, ήταν το κεντρικό μήνυμα των συναντήσεων που είχε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων στις Βρυξέλλες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εταίρους της Ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας.