Επιχειρηματικά

Bayer : H καινοτομία ως ο βασικός μοχλός της εξέλιξης του Τομέα Φαρμάκων της Bayer

Bayer : H καινοτομία ως ο βασικός μοχλός της εξέλιξης του Τομέα Φαρμάκων της Bayer

Στην ετήσια συνάντηση για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Pharma Media Day 2022, η Bayer παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στον συνεχιζόμενο μετασχηματισμό του Τομέα Φαρμάκων.Η εταιρεία παρουσίασε το δυναμικό πρόγραμμα ‘Eρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) με 50 projects σε κλινική ανάπτυξη, στους τομείς της καρδιολογίας, της ογκολογίας, της ακτινολογίας και της γυναικολογίας.

«Κάνουμε τολμηρά βήματα προς την ανάπτυξη φαρμάκων, επενδύοντας σε τομείς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της βιοϊατρικής και τεχνολογικής επανάστασης. Η ηγετική θέση μας στην καρδιολογία, την ακτινολογία και τη γυναικολογία αναγνωρίζεται παγκοσμίως ενώ επεκτείνουμε την παρουσία μας στην ογκολογία προωθώντας νέες προσεγγίσεις που θα αλλάξουν το πρότυπο θεραπείας για τους ασθενείς», δήλωσε ο Stefan Oelrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Πρόεδρος του Τομέα Φαρμάκων. «Οι προσπάθειές μας αποκρυσταλλώνονται στα νεότερα προϊόντα μας, με δύο πιθανά blockbusters, ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ουσιών σε έρευνα τελικής Φάσης και με τουλάχιστον άλλη μια μεγάλη επιτυχία».

Ισχυρό πρόγραμμα Ε&Α με πολλές θεραπείες σε κλινική ανάπτυξη τελικής Φάσης και ευρεία δυναμική σε όλες τις ενδείξεις.Στον τομέα των καρδιαγγειακών παθήσεων, η Bayer διαθέτει ισχυρό χαρτοφυλάκιο νέων προϊόντων σε τελική Φάση ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων εγκρίσεων της βερισιγουάτης και της φινερενόνης.Η χρόνια νεφρική νόσος (ΧΝΝ) στον διαβήτη τύπου 2 (ΣΔ2) είναι η κύρια αιτία νεφρικής ανεπάρκειας, με πολλούς ασθενείς να χρειάζονται αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση νεφρού. Οι ασθενείς αυτοί έχουν τρεις φορές υψηλότερη πιθανότητα καρδιαγγειακού θανάτου συγκριτικά με ασθενείς μόνο με ΣΔ2. Στο Pharma Media Day, η Bayer παρουσίασε τις πρόσφατες εξελίξεις για τη φινερενόνη, που αναπτύχθηκε για ασθενείς που ζουν με ΧΝΝ που σχετίζεται με ΣΔ2. Η Bayer έχει μια ισχυρή επιστημονική και κλινική βάση για τη φινερενόνη, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου προγράμματος κλινικών μελετών Φάσης III με καρδιονεφρικές εκβάσεις, για την αξιολόγηση της εξέλιξης της νεφρικής νόσου και των θανατηφόρων και μη θανατηφόρων καρδιαγγειακών συμβάντων σε περισσότερους από 13.000 ασθενείς με ΧΝΝ και ΣΔ2.

  • Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια ιδιαίτερα επιβαρυντική ασθένεια. Η θεραπεία της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας με τη βερισιγουάτη της Bayer παρέχει μια συγκεκριμένη προσέγγιση στη διαχείριση ασθενών μετά από πρόσφατο συμβάν απορρύθμισης, γνωστό και ως επεισόδιο επιδείνωσης καρδιακής ανεπάρκειας. Η βερισιγουάτη λειτουργεί σε συνδυασμό με υπάρχουσες προσεγγίσεις μέσω ενός διαφορετικού τρόπου δράσης. Αποκαθιστά την ελλιπή οδό NO-sGC-cGMP, η οποία παίζει κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη της καρδιακής ανεπάρκειας, επιδεινώνοντας τα συμπτώματά της.

Με τρεις νέες κυκλοφορίες προϊόντων τα τελευταία πέντε χρόνια, η Bayer έχει διευρύνει σημαντικά την παρουσία της στην Ογκολογία, εστιάζοντας σε εκείνες τις περιοχές με τις υψηλότερες ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες, ενώ εφαρμόζει ένα ευρύ φάσμα μεθόδων.

Ένας βασικός τομέας για την Bayer είναι ο καρκίνος του προστάτη. Η Bayer έχει δύο εγκεκριμένα προϊόντα, τη  δαρολουταμίδη και το διχλωριούχο ράδιο-223, για τη θεραπεία του μη μεταστατικού και του μεταστατικού ευνουχοάντοχου καρκίνου του προστάτη. Βάσει κλινικών δεδομένων για τη δαρολουταμίδη, η ουσία διερευνάται σε ευρύ πρόγραμμα ανάπτυξης με τρεις επιπλέον εν εξελίξει ή προγραμματισμένες κλινικές μελέτες, για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων της σε διαφορετικής βαρύτητας καρκίνου του προστάτη. Η χρήση του διχλωριούχου ραδίου-223 στον μεταστατικό ευνουχοάντοχο καρκίνο του προστάτη διερευνάται σε τρεις πρόσθετες μεγάλες μελέτες Φάσης III. Με αυτά τα προϊόντα καθώς και πρόσθετες ενώσεις υπό ανάπτυξη, η Bayer στοχεύει να παρέχει θεραπείες που επεκτείνουν τη ζωή των ασθενών με καρκίνο του προστάτη στα διάφορα στάδια της νόσου.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε τομείς που έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν πρόσθετες ανάγκες στον καρκίνο, συμπεριλαμβανομένων στοχευμένων ραδιοφαρμάκων. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας της Bayer στην έρευνα και ανάπτυξη μικρών μορίων με την πρόσφατα αποκτηθείσα χημειοπρωτεϊνική τεχνολογική πλατφόρμα από τη Vividion, θα επιτρέψει στην εταιρεία να αποκωδικοποιήσει μη κατάλληλους μέχρι σήμερα στόχους ογκολογίας, δίνοντας νέες θεραπευτικές επιλογές στους ασθενείς.

 

Αναδιαμορφώνοντας την Ακτινολογία

Η Bayer έχει ισχυρή θέση στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά τεχνητής νοημοσύνης (AI) ιατρικής απεικόνισης, συνδυάζοντας τη μακροχρόνια εξειδίκευση στην ακτινολογία με τη βαθιά κατανόηση των αναγκών των ασθενών και των γιατρών σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, με αποτέλεσμα την ικανότητα παροχής τεχνογνωσίας και λύσεων από τη διάγνωση έως τη φροντίδα. Η Bayer αναπτύσσει μια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι επαγγελματίες υγείας διαχειρίζονται κεντρικά τις εφαρμογές ιατρικής απεικόνισης και ροής εργασιών απεικόνισης μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτές οι λύσεις αναπτύσσονται από τη Bayer καθώς και από τρίτα μέρη και στοχεύουν στην υποστήριξη των επαγγελματιών υγείας, ώστε να παρέχουν μια σαφή κατεύθυνση από τη διάγνωση στη φροντίδα των ασθενών τους.

Στο πλευρό των γυναικών από την εμμηναρχή έως την εμμηνόπαυση

Η Bayer έχει μια μακροχρόνια δέσμευση να παρέχει λύσεις για την κάλυψη των αναγκών των γυναικών στα διάφορα στάδια της ζωής τους. Συνεχίζοντας την έρευνα για την εύρεση νέων επιλογών θεραπείας για γυναικολογικές παθήσεις με υψηλές ακάλυπτες ανάγκες, η εταιρεία εργάζεται για την αντιμετώπιση των αναγκών των γυναικών κατά την εμμηνόπαυση. Το Elinzanetant, ένας μη ορμονικός, διπλός ανταγωνιστής του υποδοχέα νευροκινίνης-1,3, διερευνάται στο πρόγραμμα κλινικής ανάπτυξης Φάσης III OASIS για τη θεραπεία αγγειοκινητικών συμπτωμάτων κατά την εμμηνόπαυση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Mονάδα παραγωγής θεραπειών με βλαστοκύτταρα από την Bayer

Η Bayer Ελλάς υποστηρίζει ουσιαστικά το σύστημα υγείας της χώρας μας

Νέες Οδηγίες για θεραπεία ασθενών με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια

Ο Θεόδωρος Τρύφων στο healthweb: Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης να δοθούν σε επενδύσεις με ανταποδοτικότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επαναπροσδιορίζοντας την πολιτική υγείας και φαρμάκου για μια πιο ανταγωνιστική και υγιέστερη Ελλάδα

ΣΦΕΕ: Ο κλάδος μας καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις που διαιωνίζονται, όπως η υποχρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και να διασφαλίσει την αποτελεσματική κάλυψη των εντεινόμενων αναγκών των Ελλήνων πολιτών.

Ημερίδα : Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα- Ομιλία Μάρσας Δημοπούλου

Με την ομιλία της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΣ για τα Ζώα Συντροφιάς Μάρσας Δημοπούλου θα ανοίξει η ημερίδα με θέμα "Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα -Ενσυναίσθηση, Ευαισθητοποίηση και Χαρά για τους Ανθρώπους" που διοργανώνει η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού Εντεταλμένη Σύμβουλος Παρκών-Αλσων & Υγείας Ζώων.

Έλενα Χουλιάρα: Η φαρμακευτική καινοτομία είναι επένδυση για την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία

Τι επεσήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου στο panel του Delphi Economic Forum ΙΧ, το οποίο εστίασε στα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν από την ενίσχυση της καινοτομίας στο φάρμακο.

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos.

Όλος ο κόσμος της Υγείας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στην πόλη των Δελφών από την Τετάρτη έως το Σάββατο, 10-13 Απριλίου 2024, με μία μεγάλη ενότητα αφιερωμένη στο μεγάλο θέμα της υγείας και στις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας.