Επιχειρηματικά

Ασφάλεια Διαδίκτυο: Ένα χάσμα δεξιοτήτων στον κυβερνοχώρο συνεχίζει να αυξάνεται, αφήνοντας τις επιχειρήσεις εκτεθειμένες

Ασφάλεια Διαδίκτυο: Ένα χάσμα δεξιοτήτων στον κυβερνοχώρο συνεχίζει να αυξάνεται, αφήνοντας τις επιχειρήσεις εκτεθειμένες

Αυτό που μπορούν να κάνουν όλες οι επιχειρήσεις είναι η αξιολόγηση κινδύνου. Το να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι και ο κίνδυνος που ενέχουν είναι το μισό της μάχης. Από αυτό, μπορούν να γίνουν προσπάθειες για την τοποθέτηση μιας βάσης ελέγχων για την προσπάθεια και τον μετριασμό των εντοπισμένων κινδύνων.

Ασφάλεια Διαδίκτυο: Η ανάγκη για δεξιότητες στον κυβερνοχώρο υπάρχει πάντοτε, είτε σχετίζεται με την εκτέλεση εφαρμογών επιχειρήσεων, την προώθηση ψηφιακών μετασχηματιστικών αλλαγών ή την ενίσχυση εφαρμογών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, ο επιχειρηματικός κόσμος αντιμετωπίζει έλλειμμα. Οι χρήσεις του Διαδικτύου έχουν επιταχυνθεί τον τελευταίο χρόνο (όπως μαρτυρούν τα κέρδη της Google και όπως μετράται από την κίνηση και τις συναλλαγές που φτάνουν σε πρωτοφανή επίπεδα). Αυτός είναι ένας συνδυασμός γενικής περιήγησης και επιχειρηματικών συναλλαγών.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, οι διαδικτυακές συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 39,7% σε σύγκριση με την περίοδο του δείκτη τον Ιανουάριο του 2020. Επιπλέον, το παγκόσμιο ποσοστό μετατροπών αυξήθηκε κατά 40,3%, πολύ υψηλότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη δωδεκάμηνη περίοδο.

Ένα ατυχές μειονέκτημα αυτού είναι η αύξηση του επιπέδου κακόβουλων επιθέσεων. Ο Γενικός Γραμματέας της INTERPOL, Jürgen Stock, δήλωσε: «Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο αναπτύσσουν και ενισχύουν τις επιθέσεις τους με ανησυχητικό ρυθμό, εκμεταλλεύονται τον φόβο και την αβεβαιότητα που προκαλείται από την ασταθή κοινωνική και οικονομική κατάσταση που δημιούργησε η COVID-19».

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Προτύπων εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι έως και 3,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην κυβερνοασφάλεια θα παραμείνουν ανεκπλήρωτες κατά τη διάρκεια του 2021. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις αναπτύσσουν μια διπλή προσέγγιση, η οποία συνίσταται στην αναβάθμιση εκείνων που βρίσκονται ήδη στον κλάδο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, μαζί με την αναζήτηση μέσων για να προσελκύσουν νεοεισερχόμενους στον τομέα.

Για μικρότερους παίκτες, τέτοιες στρατηγικές δεν είναι δυνατές λόγω των επενδυτικών προκλήσεων και των δυσκολιών που φθάνουν. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη εξάρτηση από εξωτερικούς παρόχους.

Σε ορισμένους τομείς, ο δημόσιος τομέας συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα για την αντιμετώπιση του χάσματος. Ένα παράδειγμα αυτού, που απεικονίζεται στην Επιχειρηματική κριτική του Harvard, είναι η Εταιρεία οικονομικής ανάπτυξης της Νέας Υόρκης, μια εταιρική σχέση που δημιουργεί μια νέα γενιά ταλέντων στον κυβερνοχώρο στο Big Apple, χρησιμοποιώντας την υποστήριξη τοπικών αρχών μαζί με την καθοδήγηση μεγάλων εταιρειών και επενδύσεων.

Ωστόσο, αυτό που μπορούν να κάνουν όλες οι επιχειρήσεις είναι η αξιολόγηση κινδύνου. Το να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι και ο κίνδυνος που ενέχουν είναι το μισό της μάχης. Από αυτό, μπορούν να γίνουν προσπάθειες για την τοποθέτηση μιας βάσης ελέγχων για την προσπάθεια και τον μετριασμό των εντοπισμένων κινδύνων.

Πολλά από αυτά τα αποτελέσματα αξιολόγησης κινδύνου θα συνδεθούν με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Πράγματι, ορισμένοι έμπιστοι του κλάδου είναι της άποψης ότι όλες οι θέσεις πληροφορικής διπλασιάζονται ως θέσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Ως εκ τούτου, όλοι οι εργαζόμενοι της πληροφορικής δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ασχολούνται με την προστασία και την υπεράσπιση εφαρμογών, δεδομένων, συσκευών, υποδομών και ανθρώπων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η μετά-covid εποχή και η επικαιροποιημένη στρατηγική κυβερνοασφάλειας

Ψηφιακή υγεία και online αγορές: Πως διασφαλίζεται η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Ζητούμενο η αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στρατηγική συνεργασία : Viatris με GENESIS Pharma

Η VIATRIS Inc. και η GENESIS Pharma ανακοινώνουν τη νέα στρατηγική τους συνεργασία στην Ελλάδα στον τομέα της ογκολογίας-αιματολογίας, με την κυκλοφορία και εμπορική διάθεση νέου βιοομοειδούς σκευάσματος.

Πλήρη «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού δημιούργησαν ερευνητές του ΜΙΤ

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Μανώλη Κέλλη, παρουσίασαν τον πιο πλήρη μέχρι σήμερα «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Δημιουργία μιας κοινωνία χωρίς καπνό στην Ιαπωνία εντός 10 ετών από την Philip Morris

Τα τσιγάρα κοστίζουν μόνο περίπου 450 ($ 4) έως 570 γιεν το πακέτο και φέρουν μέτριες ετικέτες προειδοποίησης για την υγεία. Παρόλα αυτά, η χρήση καπνού στην Ιαπωνία μειώθηκε, σύμφωνα με μια ευρύτερη παγκόσμια τάση.

Η Lilly και η Incyte ανακοινώνουν τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής Φάσης 3 COV-BARRIER

Lilly - Incyte: H δοκιμή COV-BARRIER είχε σχεδιαστεί για να συμπληρώσει την Adaptive COVID-19 Treatment Trial (ACTT-2) που χρηματοδοτήθηκε από το National Institute of Allergy and Infectious Disease. Τα αποτελέσματα της ACTT-2 που δημοσιεύτηκαν τον Μάιο του 2020, είχαν δείξει ότι οι ασθενείς που έλαβαν baricitinib σε συνδυασμό με remdesivir είχαν μικρότερο διάμεσο χρόνο μέχρι την ανάρρωση σε σύγκριση με τους ασθενείς που έλαβαν remdesivir μόνο. Στην ίδια μελέτη, σημειώθηκε σημαντική μείωση στο ποσοστό ασθενών που επιδεινώθηκαν ώστε να χρειάζεται να λάβουν μη επεμβατικό αερισμό, επεμβατικό μηχανικό αερισμό ή να καταλήξουν, για το βραχίονα συγχορήγησης baricitinib με remdesivir σε σύγκριση με τους ασθενείς υπό remdesivir.

Η ELPEN στηρίζει την κλινική έρευνα για το ισραηλινό φάρμακο κατά της COVID-19

Η ELPEN χρηματοδοτεί κλινική μελέτη, φάσης ΙΙ, που βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης από τις ρυθμιστικές αρχές και έχει στόχο τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας φαρμάκου που αναπτύχθηκε στο Ισραήλ για την θεραπεία έναντι του κορωνοϊού..

Novo Nordisk Hellas: Εγκαινιάζει ιστότοπο για τον σακχαρώδη διαβήτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία χρόνια νόσος, η οποία επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να μετατρέπει τη γλυκόζη σε ενέργεια. Τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, εμφανίζονται όταν ο οργανισμός αδυνατεί να παράγει ινσουλίνη ή δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά.