Τεχνολογία

Κυβερνοχώρος επιχειρήσεις χάκερς: Οι τάσεις των εταιριών για ασπίδα στις κυβερνοεπιθέσεις

Κυβερνοχώρος επιχειρήσεις χάκερς: Οι τάσεις των εταιριών για ασπίδα στις κυβερνοεπιθέσεις

Η κυβερνοασφάλεια crowdsourcing βοηθά τις εταιρείες να ενεργούν προληπτικά με τη στρατηγική τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, βρίσκοντας και διορθώνοντας ευπάθειες στον κώδικά τους

Κυβερνοχώρος επιχειρήσεις χάκερς: Μετά το COVID-19, οι εταιρείες βρίσκουν όλο και περισσότερο στόχους για τους κυβερνοεπιτιθέμενους. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο υπάρχει μεγαλύτερη εστίαση σε όλο και περισσότερες εταιρείες που έχουν επίγνωση της ασφάλειας και στρέφονται σε ασφάλεια που προέρχεται από πολλούς πόρους. Η Ημέρα του Απορρήτου των Δεδομένων 2021  στις 28 Ιανουαρίου 2021 παρέχει μια ευκαιρία για την αναθεώρηση των βασικών δραστηριοτήτων. Ως ένα παράδειγμα, η κυβερνοασφάλεια crowdsourcing βοηθά τις εταιρείες να ενεργούν προληπτικά με τη στρατηγική τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, βρίσκοντας και διορθώνοντας ευπάθειες στον κώδικά τους πριν οι επιτεθούν οι χάκερς, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν τα δεδομένα των πελατών τους ασφαλή.

Ο σκοπός της Ημέρας απορρήτου δεδομένων είναι να ευαισθητοποιήσει και να προωθήσει τις βέλτιστες πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων. Σήμερα αυτό παρατηρείται στα μέλη των ΗΠΑ, του Καναδά, του Ισραήλ, του ΗΒ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξετάζοντας αυτό το ζήτημα, ο Ashish Gupta, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος του Bugcrowd , εξηγεί γιατί αυτή η προσέγγιση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι σημαντική και πώς η κατάσταση του κορωνοϊού έχει επιφέρει πρόσθετες προκλήσεις.

Ο Gupta εξηγεί γιατί η αλλαγή είναι απαραίτητη: «Η πανδημία έχει κάνει το μετασχηματισμό τίποτα λιγότερο από μια υπαρξιακή επιτακτική ανάγκη, και οι περισσότεροι προγραμματιστές και μηχανικοί βιάζονται να κάνουν τα προϊόντα τους στην αγορά το συντομότερο δυνατό για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν ότι η ταχύτητα είναι ο φυσικός εχθρός της ασφάλειας και αυτή η διαδικασία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα των καταναλωτών. Ως εκ τούτου, οι μηχανικοί και οι προγραμματιστές πρέπει να διαθέτουν ένα σύστημα ελέγχων και ισορροπιών, καθώς επιδιώκουν να μετατραπούν ψηφιακά για να διασφαλίσουν ότι τυχόν ευπάθειες εντοπίζονται και ασφαλίζονται προληπτικά πριν οι εισβολείς μπορούν να τα εκμεταλλευτούν.

Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, την Ημέρα Απορρήτου Δεδομένων, η Gupta περιγράφει πώς αυτό “χρησιμεύει ως κρίσιμη υπενθύμιση για τις επιχειρήσεις να διασφαλίσουν ότι εφαρμόζουν βέλτιστες πρακτικές προστασίας δεδομένων για την προστασία του απορρήτου των πελατών τους. Είναι η κατάλληλη στιγμή για τις εταιρείες να εξετάσουν το ενδεχόμενο συγχώνευσης της ανάπτυξης λογισμικού κύκλος ζωής (SDLC) με τον κύκλο ζωής ασφαλείας για να διασφαλιστεί η προστασία της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων των καταναλωτών σε κάθε επίπεδο καινοτομίας. Εδώ μπορεί να βοηθήσει μια προσέγγιση με πολλούς πόρους στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. ”

Προσθέτει ότι: «Όχι μόνο η συλλογική νοημοσύνη της τεχνολογίας και η ανθρώπινη ευφυΐα θα επιτρέψουν στους μηχανικούς και τους προγραμματιστές να συνεχίσουν να καινοτομούν με τον δικό τους ρυθμό, αλλά θα επιτρέψει επίσης σε εξωτερικούς ερευνητές να αποκαλύψουν και να αναφέρουν τυχόν αδυναμίες στον κώδικα ενός προϊόντος. Η Ημέρα Απορρήτου των Δεδομένων 2021 είναι «Η ιδιοκτησία του απορρήτου σας» και η κατανόηση κρίσιμων ζητημάτων πριν γίνουν παραβιάσεις δίνει στις εταιρείες την ευαισθητοποίηση ασφαλείας που απαιτείται για τη διατήρηση του απορρήτου των δεδομένων.

Με την έννοια της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, η Gupta εξηγεί ότι αυτή είναι μια προσέγγιση ασφάλειας που χρησιμοποιεί ηθικούς χάκερ – ή απλά ερευνητές ασφάλειας – για να αποκαλύψει ευπάθειες σε επιχειρηματικές εφαρμογές, συσκευές και δίκτυα. ομάδα ασφαλείας, καθώς πολλές εταιρείες εξακολουθούν να αγωνίζονται με την έλλειψη διαθέσιμων ταλέντων ασφαλείας. Αυτή η προσέγγιση εξαλείφει την ανισορροπία μεταξύ της δημιουργικότητας και των κινήτρων των επιτιθέμενων με εκείνες των ομάδων ασφαλείας των επιχειρήσεων”.

Για παράδειγμα, ο Gupta εξετάζει τις υπηρεσίες της εταιρείας του. Δηλώνει: “Το Bugcrowd ταιριάζει με πελάτες με ένα παγκόσμιο δίκτυο ερευνητών υψηλής εξειδίκευσης και πλήρως ελεγχόμενων ειδικευμένων σε όλες τις βιομηχανίες, τεχνολογικές στοίβες και στόχους. Αυτοί οι ερευνητές μπορούν να αξιοποιηθούν, κατ ‘απαίτηση, για να διερευνήσουν στόχους, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών για κινητά, Διαδίκτυο -συνδεδεμένα αυτοκίνητα, εταιρικά δίκτυα και πολλά άλλα για την ανίχνευση πιθανών τρωτών σημείων. Με τη στρατολόγηση ενός πλήθους ηθικών χάκερ, οι οργανισμοί μπορούν να αυξήσουν τα υπάρχοντα εργαλεία ομάδας και ασφάλειας για να αποκαλύψουν προηγούμενα άγνωστα τρωτά σημεία ή τυφλά σημεία”.  Η Gupta καταλήγει στο συμπέρασμα: “Αυτή η προσέγγιση προσφέρει στους πελάτες μετρήσιμη εμπιστοσύνη ότι η επένδυση σε ένα πρόγραμμα αποκάλυψης ευπάθειας πλήθους (VDP), bug bounty ή πρόγραμμα δοκιμής στυλό θα αποφέρει θετική απόδοση – βοηθώντας στην προστασία των εταιρειών από συνεχώς εξελισσόμενες απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Υποκλοπή εγγράφων του εμβολίου της Pfizer - Κυβερνοεπίθεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

“Χάκαραν” το σύστημα υγείας Medicare

Xάκερς «χτύπησαν»το πρακτορείο ειδήσεων Reuters

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Zoom αποκτά πρόσβαση στο ειδικό API της Apple για την κάμερα iPad

Zoom: Το Zoom αποτέλεσε μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες που χρησιμοποιήθηκαν από εκατομμύρια ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και τώρα έχει αποκτήσει πρόσβαση σε ένα ειδικό iPadOS API που του επιτρέπει να χρησιμοποιεί την κάμερα του iPad, ενώ η εφαρμογή χρησιμοποιείται σε λειτουργία πολλαπλών εργασιών Split View.

Μπορούν τα παιχνίδια να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση του εμβολίου;

Εμβόλια παραπληροφόρηση παιχνίδια: Η Soraiya Verjee, Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Sea Monster μας λέει πώς τα παιχνίδια μπορούν να οδηγήσουν σε αποτελέσματα για την υγεία και να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση των εμβολίων. Ακολουθώντας την παγκόσμια εξάπλωση του COVID-19, έχουν εξαπλωθεί θεωρίες παραπληροφόρησης και συνωμοσίας σχετικά με την προέλευσή της, όπως τα κυτταρικά δίκτυα 5G που […]

Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης πρέπει σαφώς να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Ο Keely συνιστά: «Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης πρέπει σαφώς να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να εξετάσουν τι άλλο μπορούν να κάνουν για να διατηρήσουν τους εαυτούς τους, τους ασθενείς τους και άλλους ενδιαφερόμενους ασφαλέστερους».

Τι λένε τα στοιχεία για το ρεκόρ των κερδών της Amazon

Amazon: Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 44%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις από το 2011. Τα νούμερα αυτά καταγράφηκαν την ώρα που ο κορωνοϊός σάρωνε τον πλανήτη. Με τις χώρες και τα κράτη να βρίσκονται σε lockdown οι πολίτες στράφηκαν στις online αγορές. Μάλιστα, περισσότερα από 200 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλέον Prime συνδρομητές στην Amazon.

Παραμένει το drone της Nasa για έρευνες στον Άρη

Για πρώτη φορά ένα αυτόνομο ιπτάμενο όχημα ταξίδεψε σε άλλον πλανήτη. Το Ingenuity, το drone της αποστολής Perseverance της NASA, έφτασε στον Άρη μαζί με τον ρομποτικό εξερευνητή που τον μετέφερε εκεί.

Καμπανάκι για μονοπωλιακούς περιορισμούς στο App Store από την ΕΕ

Apple: Οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού κατηγόρησαν την Πέμπτη την Apple ότι καταπνίγει τον ανταγωνισμό με τους περιοριστικούς όρους του ηλεκτρονικού καταστήματος App Store, στην πρώτη από μια σειρά τεσσάρων υποθέσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλά πρόστιμα και αλλαγή πρακτικών.

Επέστρεψε στη Γη η κάψουλα της SpaceX

SpaceX: Η διαστημική κάψουλα προσθαλασσώθηκε στις 02:56 τοπική ώρα (09:56 ώρα Ελλάδος) στον Κόλπο του Μεξικού, ανοιχτά της Πάναμα Σίτι, στην Φλόριντα, έπειτα από πτήση εξίμισι ωρών από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με τη Nasa. Οι Αμερικανοί Μάικλ Χόπκινς, Βίκτορ Γκλόβερ, Σάνον Ουόκερ και ο Ιάπωνας Σοίτσι Νογκούτσι ήταν τον Νοέμβριο οι πρώτοι αστροναύτες «επιχειρησιακής» αποστολής που μεταφέρθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από την διαστημική εταιρεία του Ίλον Μασκ, η οποία καθιερώθηκε ως απαραίτητος εταίρος της Nasa.

Δεδομένα από smartphone μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αντιμετώπιση του επόμενου επιδημικού κύματος

Κινητά και Πανδημία: Οι ερευνητές που εργάζονται σε ένα νέο ερευνητικό έργο αναλύουν δεδομένα υγείας από smartphone σε νοικοκυριά όπου ένας από τους κατοίκους είχε ή υποψιάστηκε ότι είχε κορωνοϊό.