Επιχειρηματικά

Ανάλυση Moderna: Παραδέχεται τη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου covid σε βάθος χρόνου

Ανάλυση Moderna: Παραδέχεται τη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου covid σε βάθος χρόνου

Η Moderna έχει επίσης ζητήσει άδεια από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για ενισχυτικό εμβόλιο τρίτης δόσης, το οποίο θα είναι το μισό της δόσης του υπάρχοντος εμβολίου.

Ανάλυση Moderna: Η Moderna κυκλοφόρησε ένα σύνολο δεδομένων που έδειξαν ότι το εμβόλιο COVID-19 είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών προβλημάτων υγείας ή θανάτου από «παραλλαγές ανησυχίας», αλλά παραδέχεται ότι η αποτελεσματικότητα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, έτσι ώστε όσοι έλαβαν το εμβόλιο πέρυσι ήταν δύο φορές πιο πιθανό να προσβληθούν από μια σημαντική παραλλαγή του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα δεδομένα, τα οποία δημοσίευσε η Moderna την Τετάρτη, μια “μελέτη δείχνει χαμηλότερο κίνδυνο νέας μόλυνσης σε συμμετέχοντες που εμβολιάστηκαν πιο πρόσφατα (διάμεσος 8 μήνες μετά την πρώτη δόση) από τους συμμετέχοντες που εμβολιάστηκαν πέρυσι (διάμεσος 13 μήνες μετά την πρώτη δόση).”

Μια δοκιμή της Moderna που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι, με την ονομασία «Φάση 3 Μελέτη Cove» (Phase 3 COVE Study), αποκάλυψε ότι «88 πρωτοποριακά κρούσματα COVID-19 σημειώθηκαν στην πιο πρόσφατα εμβολιασμένη ομάδα (49,0 περιπτώσεις ανά 1000 άτομα) σε σύγκριση με 162 περιπτώσεις στην ομάδα που εμβολιάστηκαν πέρυσι (77,1 περιπτώσεις ανά 1000 άτομα). ” Και στις δύο ομάδες, η Moderna τόνισε ότι “παρατηρήθηκαν μόνο 19 σοβαρές περιπτώσεις”. Ενώ υπήρχε μια “αριθμητική τάση προς ένα χαμηλότερο ποσοστό σοβαρών κρουσμάτων στις ομάδες που εμβολιάστηκαν πιο πρόσφατα”.

Η Moderna επέμεινε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν αρκετά χαμηλός ώστε η τάση «να μην είναι σημαντική».

Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι εμβολιάστηκαν νωρίτερα είχαν 50% υψηλότερο ποσοστό συμπτωματικών περιπτώσεων κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου σε σύγκριση με εκείνους που είχαν λάβει τον εμβολιασμό αργότερα. Σε μια δήλωση που εκδόθηκε μαζί με τα δεδομένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Stéphane Bancel επέμεινε ότι τα δεδομένα “υποστηρίζουν την ανάγκη για αναμνηστική” λήψη.

“Είναι πολλά υποσχόμενο να δούμε κλινικά και πραγματικά δεδομένα που προσθέτουν στο αυξανόμενο σύνολο δεδομένων για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου COVID-19 Moderna “, δήλωσε ο Bancel για την ανέκδοτη ανάλυση. “Ο αυξημένος κίνδυνος σημαντικών λοιμώξεων σε συμμετέχοντες στη μελέτη COVE που εμβολιάστηκαν πέρυσι σε σύγκριση με αυτούς που εμβολιάστηκαν πιο πρόσφατα αποδεικνύει τον αντίκτυπο της εξασθένισης της ανοσίας και υποστηρίζει την ανάγκη για αναμνηστικό πλάνο για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων προστασίας.

Η Moderna έχει επίσης ζητήσει άδεια από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για ενισχυτικό εμβόλιο τρίτης δόσης, το οποίο θα είναι το μισό της δόσης του υπάρχοντος εμβολίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Δρ Anthony Fauci τόνισε την ανάγκη έγκρισης από τον FDA πριν τη διεξαγωγή αναμνηστικών εμβολιων για την COVID-19

Αποτελεσματικά τα εμβόλια Pfizer, Moderna, AstraZeneca κατά της Δέλτα

Ασφαλή τα mRNA εμβόλια έναντι του SARS-CoV-2 για έγκυες γυναίκες

Παγκόσμιο πρόβλημα η παροχή τρίτης δόσης εμβολίου covid-19 - H έλλειψη εμβολίων και ο διχασμός

Εμβόλια mRNA : Δεν επηρεάζουν το σπέρμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελετή αποφοίτησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “mini-mba in Pharma”

Πρόγραμμα σπουδών mini-mba in Pharma: Με αφορμή την τελετή αποφοίτησης, η Πρόεδρος της Ε.Ε.Φα.Μ, Ντανιέλα Μάλο, δήλωσε: «Στην Ε.Ε.Φα.Μ. διαχρονικά προσπαθούμε να ανιχνεύουμε τις αναδυόμενες ανάγκες των στελεχών του φαρμακευτικού κλάδου και να τους παρέχουμε γνώσεις και εργαλεία προσαρμοσμένα σε αυτές ακριβώς τις ανάγκες. Μία από τις κυριότερες παραμέτρους εκπλήρωσης αυτού του στόχου, είναι το “mini-mba in Pharma”, που εδώ και 4 χρόνια εμπνέει, εκπαιδεύει και προετοιμάζει τα στελέχη που θα ηγηθούν της ανάπτυξης του ελληνικού φαρμακευτικού κλάδου τα επόμενα χρόνια. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!».

ΣΕΙΒ: Η γενίκευση του άδικου και καταστροφικού Claw-back στο χώρο της υγείας, δεν αποτελεί λύση

ΣΕΙΒ: "Κατανοούμε πλήρως την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις, αλλά αδυνατούμε να κατανοήσουμε τι όφελος θα προκύψει από ένα ενδεχόμενο κανιβαλισμό σε βάρος των υπολοίπων κλάδων της Υγείας, στον οποίο οδηγεί η άποψη για γενίκευση του Claw-back", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΙΒ.

Η Lavipharm αρωγός στο έργο του MDA Ελλάς

Δυναμικό παρών έδωσε η Lavipharm στο φθινοπωρινό Ladies Lunch που διοργάνωσε το MDA Ελλάς, Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις .

Όλο και περισσότερα εργαστήρια αρχίζουν να αναπτύσσουν εμβόλια εναντίον του ιού της γρίπης χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία mRNA.

«Είναι μια πολύ ελκυστική αγορά για τα μεγάλα εργαστήρια. Πέρα από τη Moderna, η οποία είναι καινούρια στον τομέα αυτό, οι άλλοι, όπως οι Sanofi, AstraZeneca ή GSK, είναι πολύ καλά τοποθετημένοι όσον αφορά τη γρίπη», παρατηρεί η Τζαμιλά Ελ Μπουγκρινί, ειδική στις βιοτεχνολογίες στην εταιρεία χρηματιστηριακών αναλύσεων Invest Securities.

Pfizer Θεσσαλονίκη: Eγκαίνια εγκαταστάσεων παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών

Pfizer Θεσσαλονίκη: Η Pfizer ανακοινώνει εμβληματική επένδυση στην Ελλάδα με τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη.

Σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω και της ενεργειακής κρίσης

Το τμήμα του Kwarteng «υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις εταιρείες τις επόμενες ημέρες για να κατανοήσει περαιτέρω και να βοηθήσει στον μετριασμό των επιπτώσεων των αυξήσεων κόστους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις».