Επιχειρηματικά

Αεροπορικές Εταιρείες: Τι συμβαίνει με τις απαιτήσεις για πλήρη εμβολιασμό covid του προσωπικού

Αεροπορικές Εταιρείες: Τι συμβαίνει με τις απαιτήσεις για πλήρη εμβολιασμό covid του προσωπικού

Η Delta Air Lines δήλωσε ότι ενθαρρύνει έντονα τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν, αλλά δεν το επιβάλλει σε όλους τους υπαλλήλους της, εκτός από τις νέες προσλήψεις.

Η United Airlines θα απαιτήσει από τους 67.000 Αμερικανούς υπαλλήλους της να έχουν εμβολιαστεί εναντίον της Covid-19 το αργότερο έως τις 25 Οκτωβρίου . Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της United, η αεροπορική εταιρεία  Frontier Airlines δήλωσε ότι οι υπάλληλοί της πρέπει να εμβολιαστούν έως την 1η Οκτωβρίου ή να υποβάλλονται συχνά σε διαγνωστικά τεστ για τη νόσο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της  United Airlines, είχαν αντισταθεί αρχικά στις εντολές εμβολιασμού, προσφέροντας από την άλλη  κίνητρα για να το επιτύχουν, όπως επιπλέον αμοιβή ή άδεια . Η Delta Air Lines τον Μάιο άρχισε να απαιτεί από τους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους να επιδεικνύουν το αποδεικτικό του εμβολιασμού τους. Παράδειγμα που ακολούθησε η  United Airlines  τον Ιούνιο.

Υποχρεωτικό καθιστούν αρκετές εταιρείες τον εμβολιασμό

Το προηγούμενο διάστημα, αμερικανικές εταιρείες ανακοίνωσαν στο Facebook ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδείξουν πως έχουν εμβολιαστεί για να επιστρέψουν στο γραφείο. Άλλοι κολοσσοί έχουν απαιτήσει τον εμβολιασμό μόνο για ορισμένους εργαζόμενους. Η Walmart, για παράδειγμα, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα απαιτείται ο εμβολιασμός για το προσωπικό που απασχολείται στα γραφεία της εταιρείας, αλλά όχι για τους εργαζόμενους σε καταστήματα ή στις αποθήκες της. Η Uber είπε ότι το προσωπικό που βρίσκεται στα γραφεία της θα πρέπει να εμβολιαστεί για να επιστρέψει στην προσωπική του εργασία, αλλά σταμάτησε να το απαιτεί για τους οδηγούς της.

Η Meatpacker Tyson Foods δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι 120.000 υπάλληλοί της στις ΗΠΑ πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως φέτος, αν και περίπου 56.000 το έχουν ήδη πραγματοποιήσει, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Γνωρίζουμε ότι μερικοί από εσάς θα διαφωνήσετε με αυτήν την απόφαση να απαιτηθεί το εμβόλιο για όλους τους εργαζόμενους της United», ανέφεραν την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της United Scott Scott Kirby και ο πρόεδρος Brett Hart, όμως κατά τους ίδιους τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: «όλοι είναι ασφαλέστεροι όταν είναι εμβολιασμένοι».

Ο τερματισμός της πανδημίας Covid-19 είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς είναι μεταξύ των βιομηχανιών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Ενώ οι κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες, η γρήγορη διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα έχει αρχίσει να “βαραίνει” τη ζήτηση , ανακοίνωσε η Frontier Airlines την προηγούμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά την United Airlines, οι υπάλληλοι της εταιρείας πρέπει να αποδείξουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι με τα εμβόλια των Pfizer ή Moderna ή με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson έως τις 25 Οκτωβρίου. Εξαιρέσεις θα υπάρχουν μόνο για ορισμένα θέματα υγείας ή για θρησκευτικούς λόγους, δήλωσε η United. Η εντολή δεν ισχύει για περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν συντομότερες διαδρομές για την United.

Πολλοί από τους υπαλλήλους της United έχουν ήδη αναφέρει ότι έχουν εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένου του 90% των πιλότων και του 80% των αεροσυνοδών, σύμφωνα με αξιωματούχους της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, περίπου το 60% των πιλότων της American Airlines είναι εμβολιασμένο, σύμφωνα με επιστολή της εταιρείας προς τα μέλη του σωματείου της, της Συμμαχικής Ένωσης Πιλότων, η οποία ενθαρρύνει τους ιπτάμενους να εμβολιαστούν.

Η Ένωση Πιλότων Air Line, η οποία εκπροσωπεί τους περισσότερους από τους 12.000 αεροπόρους της United, πιστεύει ότι η εντολή είναι νόμιμη.

Το εργατικό σωματείο των αεροσυνοδών, η Ένωση Αεροσυνοδών, προέτρεψε τα μέλη του πληρώματος της καμπίνας να εμβολιαστούν, μετά την ανακοίνωση της United.

Η American Airlines, από την πλευρά της, δήλωσε ότι δεν θα επιβάλει τον εμβολιασμό στους εργαζόμενους. Η Delta Air Lines δήλωσε ότι ενθαρρύνει έντονα τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν, αλλά δεν το επιβάλλει σε όλους τους υπαλλήλους της, εκτός από τις νέες προσλήψεις. Περισσότερο από το 73% των περίπου 75.000 εργαζομένων της είναι εμβολιασμένοι, ανέφερε.

Η Southwest Airlines δεν είπε αν σκοπεύει να επιβάλει εμβολιασμό, αλλά είπε ότι δεν έχει αλλάξει η πολιτική της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μελέτη μεθόδων για ασφαλέστερα αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Το Reuters υμνεί τη θάλασσα και το ελληνικό καλοκαίρι

Γερμανία: Δημιουργείται ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα κινητά τηλέφωνα

Το Ισραήλ απαγορεύει τις άσκοπες μετακινήσεις από και προς αυτό

Η πιστοποίηση εμβολιασμού και η στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

GENESIS Pharma: 26 Νοεμβρίου - Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σιδηροπενία

GENESIS Pharma: Μια ημέρα αφιερωμένη στη μεγάλη σημασία του σιδήρου για την υγεία και ευεξία μας και τα συμπτώματα της σιδηροπενίας που δεν πρέπει να αγνοούμε. Η ενημερωτική ιστοσελίδα www.takeironseriously.com/el συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε για τη σημασία του σιδήρου και διαθέτει ένα εύχρηστο Ευρετήριο Συμπτωμάτων.

Ας μιλήσουμε για την Κατάθλιψη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Janssen Ελλάδος διοργάνωσε επιστημονική ενημέρωση και συζήτηση για τη νόσο της κατάθλιψης, φέρνοντας στο επίκεντρο το κοινωνικό και οικονομικό κόστος της νόσου.

Janssen: Για 2η χρονιά στοχεύει στην ενημέρωση & ευαισθητοποίηση για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Δώσε ανάσα στη ζωή σου: Η Janssen Ελλάδος, φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου της Johnson & Johnson, αφοσιωμένη στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ασθενών για τη νόσο της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (ΠΑΥ) δημιούργησε την καμπάνια «ΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση.

Δράση Δενδροφύτευσης της Novo Nordisk Hellas σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ We4all

Η Novo Nordisk Hellas στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Circular for Zero» καθώς και της ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του μέλλοντος, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποίησε την 1η δράση δενδροφύτευσης της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι της Lavipharm έγιναν MDA Runners για 12η χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Lavipharm: Φορώντας την μπλούζα του MDA Ελλάς, Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, συμμετείχαν με δύναμη ψυχής, θέληση και καλή διάθεση στο αθλητικό αυτό γεγονός με παγκόσμια εμβέλεια με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της συμπερίληψης των ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις στον αθλητισμό και της ισότιμης ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία.

Ισχυρή συμμετοχή της Lavipharm στην μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση Φαρμάκου

Η Lavipharm συμμετείχε στη CPhI Worldwide 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση στον κλάδο της φαρμακευτικής βιομηχανίας παγκοσμίως, η οποία φέρνει σε επαφή χιλιάδες επαγγελματίες και προμηθευτές φαρμάκων από όλο τον κόσμο. Η έκθεση υλοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου και διαδικτυακά από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2021.