αυτοφροντίδα

ΗΠΑ Συμβουλές: Για την ασφάλεια των πυροτεχνημάτων της 4ης Ιουλίου: Τι πρέπει να γνωρίζετε

ΗΠΑ Συμβουλές: Για την ασφάλεια των πυροτεχνημάτων της 4ης Ιουλίου: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Έχετε έναν κουβά με νερό ή σωλήνα κήπου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τοποθετήστε το βεγγαλικό σε έναν κουβά με νερό μετά τη χρήση. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά φορούν παπούτσια γύρω από πυροτεχνήματα.

 ΗΠΑ Συμβουλές: Για την ασφάλεια των πυροτεχνημάτων της 4ης Ιουλίου: Τι πρέπει να γνωρίζετε Τα χέρια και τα δάχτυλα είναι τα πιο κοινά μέρη του σώματος που τραυματίζονται από ατυχήματα που σχετίζονται με πυροτεχνήματα Καθώς πολλοί Αμερικανοί ανυπομονούν να γιορτάσουν την 4η Ιουλίου με την οικογένεια και τους φίλους τους, οι τραυματισμοί με πυροτεχνήματα αυξήθηκαν κατά 25% στις ΗΠΑ μεταξύ 2006 και 2021, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC) που εξέτασε τραυματισμούς από πυροτεχνήματα πέρυσι.

“Είναι επιτακτική ανάγκη οι καταναλωτές να γνωρίζουν τους κινδύνους που ενέχει η χρήση πυροτεχνημάτων, ώστε να αποτραπούν τραυματισμοί και τραγωδίες.

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να απολαύσετε τα πυροτεχνήματα είναι να παρακολουθήσετε τις επαγγελματικές επιδείξεις”, δήλωσε ο πρόεδρος της CPSC Alex Hoehn-Saric σε δελτίο τύπου σχετικά με την έκθεση.

“Το Γραφείο Συμμόρφωσης και Επιτόπιων Επιχειρήσεων της CPSC συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες για να αποτρέψει την πώληση παράνομων καταναλωτικών πυροτεχνημάτων.” Περίπου 11.500 άτομα πήγαν στα επείγοντα για τραυματισμούς που σχετίζονται με πυροτεχνήματα το 2021, τα οποία μειώθηκαν από 15.600 τραυματισμούς που έλαβαν θεραπεία στα επείγοντα το 2020, το πρώτο έτος της πανδημίας COVID-19 όταν πολλές δημόσιες εκθέσεις ακυρώθηκαν, σύμφωνα με την έκθεση.

Το 74% όλων των τραυματισμών που σχετίζονται με πυροτεχνήματα το 2021 σημειώθηκαν λίγες εβδομάδες πριν και μετά τις 4 Ιουλίου του περασμένου έτους, με το υψηλότερο εκτιμώμενο ποσοστό επισκέψεων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών στην ηλικιακή ομάδα 20-24 ετών.

Τα χέρια και τα δάχτυλα ήταν το πιο κοινό μέρος του σώματος που τραυματίστηκε, ακολουθούμενα από το κεφάλι, το πρόσωπο και τα αυτιά το 2021. Περίπου το 34% των τραυματισμών σημειώθηκαν στα χέρια, τα πόδια ή τον κορμό.

Περίπου το ένα τρίτο των τραυματισμών που σχετίζονταν με πυροτεχνήματα που αντιμετωπίστηκαν από το τμήμα έκτακτης ανάγκης το 2021 ήταν για εγκαύματα, ενώ εκτιμάται ότι το 31% των επιλεγμένων και δοκιμασμένων πυροτεχνημάτων περιείχαν εξαρτήματα που δεν συμμορφώνονταν, σύμφωνα με την έκθεση.

Και μια εθνική δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υπενθυμίζει ότι τα παιδιά πρέπει επίσης να γνωρίζουν την ασφάλεια των πυροτεχνημάτων. “Για πολλές οικογένειες, το άνοιγμα πυροτεχνημάτων είναι μια αγαπημένη καλοκαιρινή παράδοση, αλλά τα πυροτεχνήματα είναι απρόβλεπτα. Είναι σημαντικό οι γονείς να κρατούν τα παιδιά μακριά από πυροτεχνήματα “, δήλωσε η Σάρα Κλαρκ, συνδιευθύντρια ενός πρόσφατου Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν Health C.S. Mott Children’s HospitalNational Poll on Children’s Health.

«Η δημοσκόπησή μας δείχνει ότι ορισμένοι γονείς μπορεί να χρειαστεί να είναι πιο επιμελείς για να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές περιβάλλον που ελαχιστοποιεί αυτούς τους κινδύνους και προστατεύει τα παιδιά από τραυματισμούς από πυροτεχνήματα». Πάνω από τους μισούς γονείς στη δημοσκόπηση ανέφεραν ότι κάποιος είτε στην οικογένεια είτε στη γειτονιά τους έβαλε πυροτεχνήματα τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Αλλά η δημοσκόπηση ανέφερε ότι μόνο ένα στα πέντε παιδιά καθόταν τουλάχιστον 100 πόδια μακριά από το σημείο όπου εκτοξεύονταν εναέρια πυροτεχνήματα.

«Οι γονείς διαφέρουν ως προς την ηλικία που θα επέτρεπαν στο παιδί τους να συμμετέχει στην πυροδότηση πυροτεχνημάτων», είπε ο Κλαρκ στο δελτίο τύπου.

«Αλλά οι γονείς πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά είναι στο σωστό επίπεδο ηλικίας και ωριμότητας για να κατανοήσουν τους κινδύνους και τη σημασία της προσεκτικής τήρησης όλων των κανόνων ασφαλείας. Εάν το παιδί δεν είναι έτοιμο να κάνει αυτά τα πράγματα, υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων, τραυματισμών στα μάτια και άλλων ατυχημάτων».

Οι γονείς συχνά βλέπουν τα βεγγαλικά ως μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση για τα παιδιά, αλλά υπήρξαν 1.100 τραυματισμοί που σχετίζονται με το τμήμα έκτακτης ανάγκης λόγω βεγγαλικών το 2021, σύμφωνα με την έκθεση CPSC.

Τα βεγγαλικά μπορούν να καούν πάνω από 1.000 μοίρες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς εγκαυμάτων εάν δεν τα χειριστείτε με τον σωστό τρόπο, είπε ο Clark.

“Τα παιδιά πρέπει να κρατούν το βεγγαλικό στο μήκος του χεριού τους μακριά από τα μάτια, τα μαλλιά και τα ρούχα τους.

Η διασκέδαση των βεγγαλικών είναι να τα στροβιλίζουν ή να τα κυματίζουν, κάτι που μπορεί να κάνει τους γονείς να διασφαλίσουν ότι υπάρχει αρκετή απόσταση μεταξύ των παιδιών.” ανέφερε το Mott Poll Report.

“Οι γονείς μπορεί να πιστεύουν ότι τα βεγγαλικά είναι ένας ασφαλής τρόπος για τα μικρότερα παιδιά να απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές γιορτές.

Αλλά αυτά είναι πυροτεχνήματα χειρός που μπορούν να φτάσουν σε θερμοκρασίες αρκετά καυτές ώστε να κάψουν κάποια μέταλλα”, δήλωσε ο Clark στο δελτίο τύπου.

«Τα βεγγαλικά είναι ασφαλή μόνο εάν οι γονείς επιβάλουν όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα παιδιά τα ακολουθήσουν». Ακολουθούν ορισμένες άλλες συμβουλές για την ασφάλεια των πυροτεχνημάτων από το δελτίο τύπου:

Αγοράστε μόνο νόμιμα πυροτεχνήματα που φέρουν ετικέτα για καταναλωτική χρήση. Χρησιμοποιήστε προστασία ματιών εάν πυροτεχνήσετε. Να βρίσκεστε τουλάχιστον 100 πόδια μακριά από όπου ελευθερώνονται πυροτεχνήματα. Ανάψτε μόνο ένα πυροτέχνημα τη φορά.

Ποτέ μην κατευθύνετε ή πετάτε πυροτεχνήματα ή βεγγαλικά σε κανέναν.

Έχετε έναν κουβά με νερό ή σωλήνα κήπου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τοποθετήστε το βεγγαλικό σε έναν κουβά με νερό μετά τη χρήση. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά φορούν παπούτσια γύρω από πυροτεχνήματα. “Να είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τις πρώτες βοήθειες. Για ένα μικρό έγκαυμα, τοποθετήστε μια πετσέτα εμποτισμένη σε δροσερό νερό πάνω από την περιοχή για περίπου πέντε λεπτά.

Στη συνέχεια καλύψτε με έναν καθαρό επίδεσμο και δώστε στο παιδί σας ακεταμινοφαίνη για να μειώσετε τον πόνο και το πρήξιμο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Για σοβαρό έγκαυμα ή εάν το έγκαυμα περιλαμβάνει μάτια, φέρτε το παιδί αμέσως στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι σηματοδοτεί η Ημέρα Ανεξαρτησίας για τις ΗΠΑ;

Το κύμα της όμικρον οδήγησε σε ακυρώσεις εορταστικών εκδηλώσεων για την παραμονή του 2022 σε όλον τον κόσμο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Η Google αποχαιρετά το 2021 με πυροτεχνήματα

Καθώς πλησιάζουν οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς, η παραλλαγή όμικρον είναι πιο ζοφερή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενεργειακή κρίση - Τέλος το σιδέρωμα, το καθημερινό ντους και το φαγητό στον φούρνο στη Βρετανία

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, οι λογαριασμοί φυσικού αερίου των νοικοκυριών υπερδιπλασιάστηκαν τον Ιούλιο, σε σύγκριση με το 2021, όπως δείχνουν τα στοιχεία του πόρταλ σύγκρισης τιμών Check24.

Χάντμπολ, τζάι αλάι και άλλες δραστηριότητες που καίνε πολλές θερμίδες

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό σκι, οι σκιέρ αντοχής πρέπει να βασίζονται στις δικές τους κινήσεις για να διασχίσουν το χιονισμένο έδαφος, το οποίο μερικές φορές περιλαμβάνει μια ανηφορική πεζοπορία.

Μελέτη δείχνει ότι η σωματική άσκηση ρουτίνας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου να νοσήσετε με covid-19

«Ένας αυξανόμενος όγκος στοιχείων από διάφορες μελέτες έχει δείξει ότι η αυξημένη σωματική δραστηριότητα μπορεί να ρυθμίσει την πορεία της νόσου και να μειώσει την ανάπτυξη αρνητικών αποτελεσμάτων σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19».

Τρεις μαμάδες αποκαλύπτουν πώς ο πληθωρισμός τις ανάγκασε να κάνουν θυσίες στον τρόπο ζωής σήμερα

Σε απάντηση στην πρόσφατη υπογραφή του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού, η Μπάουμαν είπε το πρωί της Κυριακής ότι πιστεύει πως «η εκτύπωση και η δαπάνη περισσότερων χρημάτων δεν κάνει ποτέ τον πληθωρισμό καλύτερο».

Περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ για εξοικονόμηση δολαρίων

Εδώ, η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές στις ΗΠΑ έχουν προσαρμόσει τη χρήση της πιστωτικής τους κάρτας, σύμφωνα με το αυξανόμενο κόστος της καθημερινής ζωής (50 τοις εκατό).

Το αντηλιακό βοηθά στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και του καρκίνου του δέρματος:

Η Rigel προτείνει λοσιόν ψύξης που περιέχουν μενθόλη και 1% κρέμα υδροκορτιζόνης για τη θεραπεία της φλεγμονής καθώς και ασπιρίνη για τη θεραπεία τυχόν οιδήματος, ερυθρότητας ή ενόχλησης.