Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρθρογραφία

Washington Post: Εκφράζει τη λύπη της για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Washington Post: Εκφράζει τη λύπη της για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

«Η ομοσπονδιακή εντολή του κ. Μπάιντεν ώθησε πολλές εταιρείες να αρχίσουν να συμμορφώνονται, οπότε η προσπάθεια άξιζε τον κόπο», έγραψε το διοικητικό συμβούλιο.

Washington Post: Η WaPo εκφράζει τη λύπη της για την απόφαση του SCOTUS να μπλοκάρει την εντολή εμβολίου Μπάιντεν, αντ’ αυτής υποστηρίζει επιχειρηματικές και κρατικές εντολές Η φιλελεύθερη εφημερίδα κάλεσε επίσης το Κογκρέσο να εγκρίνει ομοσπονδιακές εντολές εμβολίων Στις ειδήσεις των μέσων ενημέρωσης σήμερα, μια εφημερίδα της Γιούτα καλεί την Εθνική Φρουρά να αποτρέψει τους ανεμβολίαστους να πάνε οπουδήποτε, οι νομοθέτες καλούν το NBC να καλύψει τις διαμαρτυρίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Κίνα και το CNN ανησυχεί για τη μεταχείριση του Μπάιντεν στον Τύπο. Η συντακτική επιτροπή της Washington Post κατέστησε σαφές την Κυριακή ότι δεν ήταν σύμφωνη με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα να μπλοκάρει την εντολή εμβολιασμού του προέδρου Μπάιντεν για επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 υπαλλήλους.

Σε ένα άρθρο της Κυριακής, η φιλελεύθερη εφημερίδα θρηνούσε ότι λιγότεροι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν εντολές εμβολιασμού μετά την απόφαση και κάλεσε τις πολιτείες και τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τις δικές τους εντολές για να αναπληρώσουν την έλλειψη ομοσπονδιακής. Επίσης, κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει ομοσπονδιακές εντολές εμβολίων. «Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι η εντολή του Προέδρου Μπάιντεν για το εμβόλιο ήταν υπέρβαση, πέρα ​​από τις εξουσίες που δίνονται στη Διοίκηση Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας από το Κογκρέσο, θα πρέπει να αποτελέσει ώθηση για άλλους που έχουν την εξουσία να προωθήσουν τις εντολές εμβολίων», έγραψε το συμβούλιο.

“Το Κογκρέσο θα πρέπει να εγκρίνει ρητά τις ομοσπονδιακές εντολές εμβολίων. Είναι πλέον σαφές, από την εμπειρία ενός έτους ότι τα εμβόλια αποτρέπουν σοβαρές ασθένειες και επιβάλλει να εργαστούν για να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι”, πρόσθεσε.

Το ανώτατο δικαστήριο του έθνους εξόργισε τους φιλελεύθερους σε όλη τη χώρα με την απόφασή του την περασμένη Πέμπτη να μπλοκάρει την εντολή, κρίνοντας ότι ο κορωνοϊός δεν αποτελεί επαγγελματικό κίνδυνο, αλλά μάλλον «καθολικό κίνδυνο».

Ωστόσο, άφησε σε ισχύ την εντολή για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας σε εγκαταστάσεις που λαμβάνουν χρηματοδότηση από τη Medicare και τη Medicaid.

“Το ερώτημα που ακολουθεί είναι πώς να αντιμετωπίσουμε μια μανιασμένη πανδημία εντός των νομικών ορίων του δικαστηρίου. Δυστυχώς, η απόφαση θα σημαίνει ότι λιγότεροι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν εντολές εμβολιασμού”, έγραψε το συμβούλιο.

«Το δικαστήριο δεν λαμβάνει υπόψη τη βιολογία, αλλά η βιολογία δεν λαμβάνει επίσης υπόψη το δικαστήριο – ο ιός θα μολύνει κάθε άτομο που μπορεί, είτε στον χώρο εργασίας είτε στο σπίτι». Επικαλούμενο την United Airlines, το διοικητικό συμβούλιο υποστήριξε ότι οι αποφάσεις των εταιρειών να απαιτήσουν από τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν ήταν επιτυχείς και οδήγησαν σε λιγότερες νοσηλείες και θανάτους που σχετίζονται με την COVID.

Κάλεσε και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Κάλεσε επίσης τα κράτη, τα οποία υποστήριξε ότι είχαν «εκτεταμένη εξουσία για τη δημόσια υγεία», να υποστηρίξουν τις εντολές και ζήτησε την εφαρμογή της απαίτησης εμβολίου για την επιβίβαση σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού.

«Η ομοσπονδιακή εντολή του κ. Μπάιντεν ώθησε πολλές εταιρείες να αρχίσουν να συμμορφώνονται, οπότε η προσπάθεια άξιζε τον κόπο», έγραψε το διοικητικό συμβούλιο.

“Τίποτα δεν θα τον εμπόδιζε από το να χρησιμοποιήσει τον άμβωνα του νταή – όπως το έκανε – για να υποστηρίξει τον εμβολιασμό ως το πιο σημαντικό εργαλείο κατά του ιού.”

“Τα εμβόλια είναι ασφαλή, αποτελεσματικά, δωρεάν και άφθονα· αυτή είναι μια ευλογία που πολλές άλλες χώρες μπορούν μόνο να ονειρεύονται.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν πρέπει να εμποδίζει τη συνεχή ώθηση από όσους μπορούν να εμβολιαστούν και να σώσουν ζωές”, πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ηττήθηκε η εντολή εμβολίου Μπάιντεν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Οι δύο εντολές Mπάιντεν έναντι της covid-19 υπό τον έλεγχο του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Τα νοσοκομεία του Οχάιο «παύουν» την εντολή εμβολίου Μπάιντεν καθώς οι ασθενείς με COVID στραγγίζουν τις ΜΕΘ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνδρες πρέπει να υποβάλλονται σε «βαζεκτομή» ως απάντηση στην «κυβέρνηση της ακροδεξιάς μειοψηφίας», λέει αρθρογράφος

«Εκεί που η ήπια ενθάρρυνση των ανδρών να κάνουν βαζεκτομή δεν λειτούργησε ακριβώς, ίσως μια ακραία δεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας που κωδικοποιεί την αναγκαστική γέννηση σε νόμο το κάνει».

Οι New York Times εκδίδουν διόρθωση αφού ανέφεραν λανθασμένα ότι 4.000 παιδιά πέθαναν από πάθηση που σχετίζεται με την COVID

Οι Times ανέφεραν αρχικά ότι «σχεδόν 900.000 παιδιά έχουν νοσηλευτεί» με COVID από την έναρξη της πανδημίας, όταν τα πραγματικά δεδομένα σε τελικά διορθωμένη έκδοση ήταν ότι «περισσότερα από 63.000 παιδιά νοσηλεύτηκαν με Covid-19 από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2021».

Το ενημερωτικό δελτίο των NY Times αναλύει το καταστροφικό κλείσιμο των σχολείων

Ένα άρθρο του 2020 των New York Times παραδέχτηκε ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε «δίκιο» σχετικά με το ότι τα σχολεία ήταν ανοιχτά. «Μερικά πράγματα είναι αληθινά παρόλο που τα λέει ο Πρόεδρος Τραμπ», έγραψε τότε ο Νίκολας Κριστόφ.

Όταν η αρνητική στάση γιατρών και νοσηλευτών έναντι του εμβολίου αναιρεί τον ρόλο τους έναντι των ασθενών

Αυτό που επιβάλλει η λογική και η σκληρή πραγματικότητα, ας το κάνουμε χωρίς…debate και φιλοσοφικές περιηγήσεις, τώρα που μπορούμε. Ο ιός επιβιώνει και είναι απειλητικός, γιατί μεταλλάσσεται ανάλογα με τις συνθήκες του πολέμου. Εμείς; Αύριο που θα το αποφασίσουμε κατ’ ανάγκην, ίσως είναι πολύ αργά…

Για "μυστική συμφωνία" κατηγορεί τη Γερμανία το Politico όσον αφορά το εμβόλιο

Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Κομισιόν, όχι απλά δεν επιβάλλει κυρώσεις κατά της Γερμανίας για τη συμφωνία αυτή, αλλά αντίθετα δεν αναγνωρίζει καν το γεγονός πως η συγκεκριμένη κίνηση παραβαίνει την συμφωνία της Ε.Ε.

Προσωπικά δεδομένα: Πώς η πανδημία έφερε τα πάνω – κάτω

του Δρ Πέτρου Τσαντίλα  Προσωπικά δεδομένα: Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19), για την αντιμετώπιση του οποίου τα περισσότερα κράτη έχουν λάβει έκτακτα υγειονομικά, διοικητικά και αστυνομικά μέτρα. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες που έλαβε με υγειονομική επιτυχία τέτοια μέτρα, περιορίζοντας ωστόσο βασικές ελευθερίες του ατόμου, όπως οι […]

Οργή ΣΕΙΒ για τη συστηματική υποχρηματοδότηση των δαπανών του διαβήτη

της Νικολέτας Ντάμπου  Παρατεταμένο είναι το «καμπανάκι» που κρούουν οι επιχειρηματίες ιατρικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων για την υποχώρηση του τζίρου τους, το λουκέτο σε αρκετές επιχειρήσεις και τα «χαστούκια» που έχει δεχτεί ο κλάδος λόγω του claw back. Παράλληλα, άλυτο παραμένει το θέμα της συστηματικής υπο-χρηματοδότησης των δαπανών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από τον ΕΟΠΥΥ, […]

Close Icon