Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Άποψη

Χολοκυστεκτομή αντιμετώπιση: Η λαπαροσκοπική δίνει την λύση

Χολοκυστεκτομή αντιμετώπιση: Η λαπαροσκοπική δίνει την λύση

Χολοκυστεκτομή αντιμετώπιση: Μία νέα επαναστατική μέθοδος έρχεται να δώσει την λύση σε επεμβάσεις χολυκυστεκτομής με θαυμάσια αποτελέσματα.

Η χολοκυστεκτομή αναμφισβήτητα αποτελεί από τις πιο συνηθισμένες επεμβάσεις που γίνονται στην γενική χειρουργική προκειμένου να κατορθώσουν οι ιατροί να θεραπεύσουν διάφορες παθήσεις.

Ενδικνύετε για πολλές διαφορετικές παθήσεις της χολοκυστεκτομής , αφού όλες θα μπορούσαν να να θεραπευτούν με την βοήθεια της γενικής χειρουργικής.

Οι παθήσεις που μπορούν να γιατρευτούν με αυτόν τον τρόπο είναι:

 1. Συμπωματική χολολιθίαση.
 2. Οξεία και χρόνια χολοκυστίτιδα.
 3. πολυποδίαση
 4. χοληστερίνωση
 5. αδενομύωση της χοληδόχου κύστης.
 6. Ασυμπτωματική χολολιθίαση η οποία κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε αυτούς που είναι διαβητικοί, αλλά και σε αυτούς που περιμένουν για μεταμόσχευση.

Σε τι ενδεικνύεται η χολόκυστεκτομή

Η χολοκυστεκτομή, εν δεικνύεται κατά κύριο λόγο σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν λοίμωξη πολύ μεγάλου βαθμού και μπορεί να κάνει δυσδιάκριτα τα ανατομικά στοιχεία της περιοχής.

Προϋποθέσεις για διεξαγωγή επέμβασης

Βασική προϋπόθεση για να μπορεί ο ασθενής να υποβληθεί σε αυτή την κλειστού τύπου επέμβαση, είναι να είναι σίγουρο ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με την κύρια χοληφόρο οδό.

Πλεονεκτήματα λαπαροσκοπικής

Τα πλεονεκτήματα της λαπαρασκοπικής από το ανοιχτό χειρουργείο είναι πολλά και συμφέροντα. Πιο συγκεκριμένα οι ασθενείς που θα μπορούν να κάνουν λαπαροσκοπική αφαίρεση θα ευνοηθούν στα εξής:

 1. Γρήγορη ανάνηψη ασθενούς
 2. Ο μετεγχειρητικός πόνος  είναι λιγότερος
 3. Η νοσηλεία είναι μικρής διάρκειας (2 μέρες το πολύ).
 4. Δεν υπάρχει τραύμα και γι αυτό τον λόγο μπορεί να επανέρθει γρήγορα στην καθημερινότητα του.

Μειονεκτήματα λαπαροσκοπικής

Το μειονεκτήματα της παραπάνω επέμβασης δεν είναι πολλά, απλά αν προκύψουν κατά την διαδικασία είναι αρκετά σοβαρά. Πιο συγκεκριμένα

 1. Μπορεί να υπάρξει αυξημένος τραυματισμός των χοληφόρων οδών (Θεωρείτε πολύ σοβαρή επιπλοκή, επειδή αν συμβεί επηρεάζει και την μετέπειτα ζωή του ατόμου.

Διάκριση τραυμάτων χολυφόρων οδών

Τα αίτια του τραύματος των χοληφόρων οδών διακρίνονται σε:

 1. Iατρογενή
 2. Εξωγενή

Συνέπεια τραύματος χολυφόρου

Το τραύμα των χολυφόρων οδών αν δεν γίνει αντιληπτό την ώρα της επέμβασης , τότε το αντιλαμβάνετε κάποιος από τα συμπτώματα μετά τα οποία είναι εξαιρετικά επώδυνα για το άτομο που θα τα βιώσει.

Αποτέλεσμα χάσιμο χολής από τραυματισμό

Τέλος ο ασθενής αν κατά τον τραυματισμό της χολυφόρους οδούς , χάσει κομμάτι της χολής τότε έχει ίκτερο αλλά και υπίκτερο.

Ακολουθεί βίντεο λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άρση μέτρων κορωνοϊός: Γιατί λένε όχι οι λοιμοξιολόγοι

Ο παράγοντας που σχετίζεται με τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών

Άγριες μέλισσες επεισόδιο 115: Μελέτης και Κωνσταντής ανακρίνοντε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Ζητείται άμεση λύση στα προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. όλης της χώρας

ΕΣΑμεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αγωνιστεί σκληρά για τη δημιουργία του θεσμού των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. και για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου των μνημονίων.

Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Metropolitan General, για πλήρη επανένταξη

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Metropolitan General στοχεύει στην ταχύτερη και ασφαλέστερη επανένταξη των ασθενών σε όλες τις καθημερινές και αθλητικές τους δραστηριότητες. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φυσικοθεραπευτήρια της χώρας με σύγχρονο εξοπλισμό καθώς κι ένα από τα ελάχιστα πιστοποιημένα κέντρα θεραπείας Human Tecar και Ergon Technique.

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τηναίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδαε στο ίδυμα ''Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ''

Άτομα με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής στο ίδρυμα "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ".

ΚΕΦΙ: Ημερίδα "Δεν καπνίζω .. επιλέγω την ζωή" στις 30 Μαΐου

ΚΕΦΙ: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» για 19η συνεχή χρονιά παρουσιάζει το πρόγραμμα τακτικής ενημέρωσης κοινού, φροντιστών, ασθενών σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης του καρκίνου.

12.500 αιμοκαθαιρόμενοι και θαλασσαιμικοί μέχρι στιγμής εισπράττουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και αδιαφορία

Έχουν αποσταλεί σχετικές επιστολές από τον Ιούνιο του 2022 στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Αρχών ότι θα επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

19 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου

Απαραίτητος ο τακτικός ενδοσκοπικός έλεγχος για την έγκαιρη ανίχνευση βλαβών του πεπτικού συστήματος.Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σημασία των ενδοσκοπικών εξετάσεων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου στις 19 Μαΐου: Τι είναι η γαστροσκόπηση;

Close Icon