Άποψη

Χολοκυστεκτομή αντιμετώπιση: Η λαπαροσκοπική δίνει την λύση

Χολοκυστεκτομή αντιμετώπιση: Η λαπαροσκοπική δίνει την λύση

Χολοκυστεκτομή αντιμετώπιση: Μία νέα επαναστατική μέθοδος έρχεται να δώσει την λύση σε επεμβάσεις χολυκυστεκτομής με θαυμάσια αποτελέσματα.

Η χολοκυστεκτομή αναμφισβήτητα αποτελεί από τις πιο συνηθισμένες επεμβάσεις που γίνονται στην γενική χειρουργική προκειμένου να κατορθώσουν οι ιατροί να θεραπεύσουν διάφορες παθήσεις.

Ενδικνύετε για πολλές διαφορετικές παθήσεις της χολοκυστεκτομής , αφού όλες θα μπορούσαν να να θεραπευτούν με την βοήθεια της γενικής χειρουργικής.

Οι παθήσεις που μπορούν να γιατρευτούν με αυτόν τον τρόπο είναι:

 1. Συμπωματική χολολιθίαση.
 2. Οξεία και χρόνια χολοκυστίτιδα.
 3. πολυποδίαση
 4. χοληστερίνωση
 5. αδενομύωση της χοληδόχου κύστης.
 6. Ασυμπτωματική χολολιθίαση η οποία κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε αυτούς που είναι διαβητικοί, αλλά και σε αυτούς που περιμένουν για μεταμόσχευση.

Σε τι ενδεικνύεται η χολόκυστεκτομή

Η χολοκυστεκτομή, εν δεικνύεται κατά κύριο λόγο σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν λοίμωξη πολύ μεγάλου βαθμού και μπορεί να κάνει δυσδιάκριτα τα ανατομικά στοιχεία της περιοχής.

Προϋποθέσεις για διεξαγωγή επέμβασης

Βασική προϋπόθεση για να μπορεί ο ασθενής να υποβληθεί σε αυτή την κλειστού τύπου επέμβαση, είναι να είναι σίγουρο ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με την κύρια χοληφόρο οδό.

Πλεονεκτήματα λαπαροσκοπικής

Τα πλεονεκτήματα της λαπαρασκοπικής από το ανοιχτό χειρουργείο είναι πολλά και συμφέροντα. Πιο συγκεκριμένα οι ασθενείς που θα μπορούν να κάνουν λαπαροσκοπική αφαίρεση θα ευνοηθούν στα εξής:

 1. Γρήγορη ανάνηψη ασθενούς
 2. Ο μετεγχειρητικός πόνος  είναι λιγότερος
 3. Η νοσηλεία είναι μικρής διάρκειας (2 μέρες το πολύ).
 4. Δεν υπάρχει τραύμα και γι αυτό τον λόγο μπορεί να επανέρθει γρήγορα στην καθημερινότητα του.

Μειονεκτήματα λαπαροσκοπικής

Το μειονεκτήματα της παραπάνω επέμβασης δεν είναι πολλά, απλά αν προκύψουν κατά την διαδικασία είναι αρκετά σοβαρά. Πιο συγκεκριμένα

 1. Μπορεί να υπάρξει αυξημένος τραυματισμός των χοληφόρων οδών (Θεωρείτε πολύ σοβαρή επιπλοκή, επειδή αν συμβεί επηρεάζει και την μετέπειτα ζωή του ατόμου.

Διάκριση τραυμάτων χολυφόρων οδών

Τα αίτια του τραύματος των χοληφόρων οδών διακρίνονται σε:

 1. Iατρογενή
 2. Εξωγενή

Συνέπεια τραύματος χολυφόρου

Το τραύμα των χολυφόρων οδών αν δεν γίνει αντιληπτό την ώρα της επέμβασης , τότε το αντιλαμβάνετε κάποιος από τα συμπτώματα μετά τα οποία είναι εξαιρετικά επώδυνα για το άτομο που θα τα βιώσει.

Αποτέλεσμα χάσιμο χολής από τραυματισμό

Τέλος ο ασθενής αν κατά τον τραυματισμό της χολυφόρους οδούς , χάσει κομμάτι της χολής τότε έχει ίκτερο αλλά και υπίκτερο.

Ακολουθεί βίντεο λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άρση μέτρων κορωνοϊός: Γιατί λένε όχι οι λοιμοξιολόγοι

Ο παράγοντας που σχετίζεται με τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών

Άγριες μέλισσες επεισόδιο 115: Μελέτης και Κωνσταντής ανακρίνοντε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε απόγνωση εκατοντάδες ασθενείς από την έλλειψη Γ΄ Σφαιρίνης

ΕΣΑμεΑ: Όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία "το πρόβλημα εδράζεται στο ότι η αρμόδια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας, δεν έχει προχωρήσει στη σχετική διαπραγμάτευση εδώ και πάρα πολύ καιρό και οι εταιρείες που εισάγουν τη συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία δηλώνουν ότι υπάρχει έλλειψη (!), «έλλειψη» που οφείλεται στο μεγάλο clawback και κάνει, προφανώς, «ασύμφορη» την προμήθεια και διάθεσή της στον ΕΟΠΥΥ...".

Κ3: Προσωπικός Βοηθός Ογκολογικού Ασθενούς - Κινητή Μονάδα Πρόληψης & Αντιμετώπισης

Κ3: Στόχος των δράσεων του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών είναι η υποστήριξη της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που δικαιούνται και της ισότιμης ένταξής τους στην  κοινωνία.

Θεσμοθετείται η «φωνή των ασθενών» στη Διαδικασία Λήψης Αποφάσεων 

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: To Άρθρο 60 του Νόμου 4931/2022, το οποίο ψηφίστηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, από την Ολομέλεια της Βουλής και αποτέλεσε εισήγηση του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη θεσμοθετεί τη «φωνή των ασθενών» στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.