Άποψη

Ο Καθηγητής Καρδιολογίας Β. Βασιλικός μιλάει για την περιπέτεια του από τον Κορωνοϊό

Ο Καθηγητής Καρδιολογίας Β. Βασιλικός μιλάει για την περιπέτεια του από τον Κορωνοϊό

Γράφει ο Βασίλης Βασιλικός Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ Από την προηγούμενη Κυριακή νοσηλεύομαι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκηςμε αμφοτερόπλευρη COVID πνευμονία. Προηγήθηκε μια εβδομάδα με πυρετό, βήχα και λίγη δύσπνοια. Το τεστ θετικοποιήθηκε 3 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων.

Διαπιστώσεις:

  • 4 γιατροί της κλινικής θετικοί, οι 2 νοσηλευόμενοι (οι γηραιότεροι!!!)
  • 7 νοσηλεύτριες της κλινικής θετικές

Νοσηλεία: Απίστευτη αυτοθυσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Υπάρχει τουλάχιστονεπάρκεια φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, γεγονός που δημιουργεί ασφάλεια. Οι υποδομέςχρειάζονται άμεσα προσωπικό, κυρίως νοσηλευτικό. Το μείζον πρόβλημα δενείναι πόσα κρεββάτια ΜΕΘ έχουμε διαθέσιμα. Η κόλαση είναι οι 250 νοσηλευόμενοι μεμέσου, αλλά και σοβαρού βαθμού συμπτώματα, που στην πλειοψηφία τους είναι σχεδόνανήμποροι να εκτελέσουν τις βασικές λειτουργίες, να πιούν νερό, να ανοίξουν την παροχήοξυγόνου, να κάνουν τα καθημερινά για όλους σας αυτονόητα. Η γκρίνια και αναζήτηση κατόπιν εορτής ευθυνών στη φάση αυτή είναι τουλάχιστονκακοήθης και επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο. Ο νοσηλευόμενος (μαζί και εγώ) τώραποσώς ενδιαφέρεται αν φταίει ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας. Αυτό που τον νοιάζει είναικάποιος να τον ταΐσει, να τον αλλάξει, να του δώσει νερό να πιεί, να του φορτίσει τοκινητό!!! Στις πιο οργανωμένες κοινωνίες επίσης υπάρχει παρόμοια έλλειψη φροντίδας.

Πρόταση:

Φοιτητές της Ιατρικής και της Σχολής Επιστημών Υγείας, εθελοντές νεαροί Επαναστάτεςπροσέλθετε οργανωμένα στα νοσοκομεία σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Ιατρικού Τμήματος και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και προσφέρετε τις υπηρεσίες σας, κάντε τοαυτονόητο, χωρίς θεατρινισμούς και μεγάλα λόγια. Ο ασθενής περιμένει τη φροντίδα σας,τον καλό σας λόγο, τα αυτονόητα της καθημερινότητας που δεν υποκαθίστανται μόνο μεπροσλήψεις προσωπικού. ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχει η ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη στο
βαθμό του δυνατού. Η ωριμότητα και η συνοχή μιας κοινωνίας φαίνεται με την αδιάκοπηλειτουργία των μικρών καθημερινών πραγμάτων που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για το αμέριστο και ειλικρινές ενδιαφέρον σας. Όμωςπρωταρχικό μου καθήκον είναι να εξάρω την αυταπάρνηση και προσφορά τωνθεραπόντων μου ιατρών, των νοσηλευτριών και προϊσταμένων που μας φροντίζουν μεαπαράμιλλο τρόπο, των συνεργατών μου και της Διοίκησης.

ΥΓ. Στους συμπαθείς συναδέλφους του Δημοσίου της ΑΑΔΕ που αποφάσισαν να απέχουν των καθηκόντων τους, τους εύχομαι να μην τους τύχει να περάσουν την πύλη των
νοσοκομείων ως ασθενείς.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μητσοτάκης για Χριστούγεννα: Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια

Ο βιολιστής Ζήσης Κασιάρας πέθανε από κορωνοϊό

Με ήπια συμπτώματα όλοι οι ασθενείς διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας

Άμεση παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες

Καρδιοπαθείς Δικαιώματα: Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες καταγγέλει τη σύνθεση της Επιτροπής Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων και Ενηλίκων καθώς κρίνεται παντελώς απαράδεκτη, όσον αφορά την εκπροσώπηση αυτού του τόσο ευαίσθητου χώρου.

Η μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής ενδεχομένως να διαφεύγει την υπάρχουσα ανοσία

Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Αποτελέσματα νέας έρευνας έδειξαν τα αντισώματα του ορού ήταν πιο δραστικά έναντι στελεχών που υπήρχαν σε πρώιμα στάδια της πανδημίας σε σχέση με την ομάδα 501Y.V2.  Σε κάποιες περιπτώσεις αντισώματα από μερικά άτομα ήταν πιο αποτελεσματικά έναντι των 501Y.V2, αλλά γενικότερα η εξουδετερωτική δράση των αντισωμάτων ήταν μειωμένη.

Έναρξη εμβολιασμού των εγκύων κατά του SARS-CoV-2 στο Ισραήλ

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Σε ορισμένες χώρες, όπως στο Ισραήλ και στη Μεγάλη Βρετανία, οι κατευθυντήριες οδηγίες έχουν αλλάξει καθώς η επιστημονική κοινότητα συλλέγει περισσότερα δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αλλά και λόγω της απειλής των ιδιαίτερα μεταδοτικών νέων στελεχών του ιού SARS-CoV-2.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα bamlanivimab και etesevimab στην μάχη κατά του COVID-19

Κορωνοϊός Θεραπεία: Μεταξύ των μη νοσηλευομένων ασθενών με ήπια έως μέτρια νόσο COVID-19, η θεραπεία με συνδυασμό bamlanivimab και etesevimab συσχετίστηκε με στατιστικά σημαντική μείωση του ιικού φορτίου SARS-CoV-2 την 11 η ημέρα

Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία: 10 χρόνια από την εφαρμογή σε επίπεδο ΕΕ της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία: Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 22 Ιανουαρίου από την ημέρα που η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (CRPD) τέθηκε σε ισχύ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Δημήτρης Κοντοπίδης ο νέος Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης CF Europe

Νέος Αντιπρόεδρος του CF Europe: Για τα επόμενα 3 χρόνια ο Δ. Κοντοπίδης. Ο Δημήτρης Κοντοπίδης εκλέχθηκε ως Νέος Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης CF Europe. Η εκλογή ενός ασθενή από Βαλκανική χώρα, σε ηγετική θέση του Δ.Σ. του CF Europe, είναι ένα δυνατό μήνυμα, με τους ασθενείς να βρίσκονται στο κέντρο των διεκδικήσεων για την Κυστική Ίνωση. Μετά την επιτυχή έναρξη της πρόσβασης στην επαναστατική θεραπεία του «Kaftrio» στην Ελλάδα, συνεχίζει να διεκδικεί ισότιμη πρόσβαση και σε άλλες χώρες, αποδεικνύοντας ότι οι ίδιοι οι ασθενείς μπορούν να συμμετέχουν αποτελεσματικά στην χάραξη πολιτικής Υγείας»

Εκδήλωση για τον εμβολιασμό COVID-19 στους χρόνιους ασθενείς

H Ένωση Ασθενών Ελλάδας διοργανώνει μία ενημερωτική εκδήλωση για τον εμβολιασμό COVID-19 στους χρόνιους ασθενείς, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2020 στις 18:00, με κεντρικούς καλεσμένους το Γεν. Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου.