Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Webinar ΣΑΜΣΚΠ 12/06: Προβλήματα ούρησης και εντέρου – Προκλήσεις στην καθημερινότητα & την κοινωνική ζωή

Webinar ΣΑΜΣΚΠ 12/06: Προβλήματα ούρησης και εντέρου – Προκλήσεις στην καθημερινότητα & την κοινωνική ζωή

Webinar ΣΑΜΣΚΠ 12/06: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στις 30 Μαΐου ο ΣΑΜΣΚΠ διοργανώνει webinar με θέμα "Προβλήματα ούρησης και εντέρου. Oι προκλήσεις που δημιουργούν στην καθημερινότητά μας και την κοινωνική μας ζωή".

Το πρόγραμμα της Ημερίδας θα έχει ως εξής:

  • 10:30 π.μ  – 10: 45 π.μ

Χαιρετισμός από την Πρόεδρο του συλλόγου κα Βασιλική Μαράκα.

  • 10:45 π.μ  – 11: 15 π.μ

Θέμα : Αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων ούρησης

Ομιλητής: κος Αθανάσιος Δελλής – Αναπληρωτής καθηγητής Ουρολογίας ΕΚΠΑ

  • 11:15 π.μ – 11:45π.μ

Θέμα: Αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων εντέρου

Ομιλήτρια : κα Μουμτζή Ελένη Στρ. Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης  Δ/τρια  ΦΙΑπ/414 ΣΝΕΝ.

  • 11:45 π.μ – 12:00 μ.μ  Κλήρωση Δώρων

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη της  Αν. Μαυρογένης ΑΕ. – Coloplast.

Μπορείτε όσοι επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα να πατήσετε  ckick στο παρακάτω σύνδεσμο (link) για να κάνετε εγγραφή:

To link για την εγγραφή σας στην ημερίδα είναι:

https://zoom.us/meeting/register/tJYuf-yrrTwqG9SCnhikHILrz1jjAJje9S-D

Λίγα λόγια για το Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και έχει ιδρυθεί αποκλειστικά από ασθενείς με σκοπό την εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών σε όλο το φάσμα των αναγκών τους καθώς και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Τίποτα δεν μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στην αυτοδυναμία των ΑμΣΚΠ, από την πρόσβαση σε ξεκάθαρη και ουσιαστική πληροφόρηση για την πάθηση τους, τις υπάρχουσες θεραπείες, τις δυνατότητες αποκατάστασης που δικαιούνται να έχουν καθώς και τα δικαιώματα τους από την Πολιτεία (κοινωνικές παροχές), ώστε να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο.

Ο Σύλλογος συμβάλει σε αυτό σημαντικά, παρέχοντας έγκυρη και έγκριτη ενημέρωση στα θέματα της ΣΚΠ, συμβουλευτική υποστήριξη, εκπαίδευση, ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνικές εκδηλώσεις, επιστημονικές ημερίδες, και πολλά άλλα! Εκδίδει ενημερωτικά έντυπα και τριμηνιαίο περιοδικό. Αναφέρεται στις δημοσιευμένες απόψεις των ειδικών, αλλά δεν εκπροσωπεί τις προτάσεις τους για θεραπείες. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, για να μην πούμε μοναδική, όπως και το δαχτυλικό αποτύπωμα. Για πιο εξειδικευμένη γνώση συστήνουμε να απευθύνεστε στον ειδικό νευρολόγο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μητσοτάκης: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός στο νοσηλευτικό προσωπικό και στις μονάδες φροντίδας

Ατοπική δερματίτιδα : Συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε

Καρκίνος ωοθηκών : Έτσι διαμορφώνετε το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποτελεσμάτα β' σταδίου έρευνας "Covid-19 & Καρκίνος στην Ελλάδα"

ΕΛΛΟΚ: Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ παρουσιάζει τα αποτελέσματα του 2ου σταδίου της έρευνας την οποία διεξήγαγε την άνοιξη του 2021, για την εμπειρία των ασθενών με καρκίνο από τα μέτρα της κυβέρνησης και τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 κατά το 2ο και 3ο κύμα της, τον χειμώνα 2020-2021.

Θερινός εκπαιδευτικός κύκλος ανάπτυξης δεξιοτήτων συλλογών ασθενών

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Στο πλαίσιο του θερινής διάρκειας του κύκλου ενδυνάμωσης των συλλόγων ασθενών, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας υλοποιεί επτά νέα σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων από 15/06 έως 12/07. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν διαδικτυακά με δωρεάν συμμετοχή και τρίωρη διάρκεια.

Διαδικτυακή ημερίδα για τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση της ΧΛΛ

ΕΟΑΧΛΛ webinar: Την Τετάρτη 23 Ιουνίου η Ελληνική Ομάδα Ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΕΟΑΧΛΛ) θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο: "Σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της ΧΛΛ και υποστηρικτική φροντίδα των ασθενών". Η ημερίδα θα διεξαχθεί μέσω Zoom, στις 18:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Ι. Βαρδακαστάνης συμμετέχει στην αυριανή Διάσκεψη για το Mέλλον της Ευρώπης

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του EDF, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνης θα συμμετέχει αύριο στην εναρκτήρια ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Γνωστοποίηση ονομάτων ιατρών μελών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α

ΚΕΠΑ Γιατροί: Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο e-ΕΦΚΑ παγιώθηκε το αίτημα των ΑμεΑ για την άρση της ανωνυμίας των ιατρών των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ. και πλέον οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν το όνομα του ιατρού που εξέτασε το αίτημά τους μετά από αίτηση.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας για AstraZeneca: Οι φορείς να συμβάλλουν στην ενημέρωση των πολιτών

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: H Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλεί την πολιτεία, την επιστημονική κοινότητα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συμβάλουν συντεταγμένα στην υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη δεδομένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη σύμφωνα με τον ΕΜΑ ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Να διευθετηθεί οριστικά το κανονιστικό πλαίσιο των Covid-19 tests στα νοσοκομεία

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η έλλειψη ενός ενιαίου κανονισμού περί των υποχρεωτικών τεστ για τη νόσο COVID-19 στα νοσοκομεία δημιουργεί σύγχυση και ταλαιπωρία στους ασθενείς και τους πολίτες.