Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Unlimited Abilities: Διαδικτυακή εκδήλωση με συμμετοχή δημιουργικών ανθρώπων

Unlimited Abilities: Διαδικτυακή εκδήλωση με συμμετοχή δημιουργικών ανθρώπων

Unlimited Abilities: Διαδικτυακή εκδήλωση με συμμετοχή δημιουργικών ανθρώπων. Η πανδημία των ημερών είναι μια πρωτοφανής πρόκληση δημόσιας υγείας. Όμως ο COVID-19, δεν αποτελεί εμπόδιο για τους ανθρώπους με ορατές ή αόρατες αναπηρίες.

Οι άνθρωποι με ικανότητες, μπορούν και μετατρέπουν την απόσταση σε ευκαιρία. Συνδυάζουν το design με την φροντίδα, αξιοποιούν την τεχνολογία και καινοτομούν προσφέροντας λύσεις. Αποδεικνύουν καθημερινά ότι μπορούν να συνεχίζουν να εργάζονται, να ερωτεύονται, να οραματίζονται. Μπορούν να ζήσουν ξεπερνώντας την απόσταση αλλά και κάθε περιορισμό!

Οι «ημέρες ικανοτήτων» έρχονται να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Μπορεί η απόσταση να μας κρατάει μακριά, αλλά φέτος το Unlimited Abilities Days είναι ακόμα πιο προσβάσιμο. Και επειδή η απόσταση δεν είναι περιορισμός… Distant Abilities για το 2020. Μια πολυδιάστατη διαδικτυακή εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν φορείς της κοινωνίας των πολιτών, κοινωνικοί επιχειρηματίες, νέοι – άνθρωποι με ικανότητες!

ABILITIES TALKS UAD20 (online συνεντεύξεις)
DISTANT ABILITIES | Η απόσταση δεν είναι περιορισμός

Άνθρωποι με ή χωρίς αναπηρία, ορατή ή αόρατη, κοινωνικοί επιχειρηματίες, ακτιβιστές, καθημερινοί άνθρωποι μπορούν να μας εμπνεύσουν με τις ικανότητές τους. Ικανότητες που δεν περιορίζονται από την απόσταση. Συντονιζόμαστε στις οθόνες του υπολογιστή ή του κινητού μας και εμπνεόμαστε από ιστορίες ανθρώπων μέσα από μία σειρά συνεντεύξεων. Οι συνεντεύξεις θα είναι διαθέσιμες το Δεκέμβριο 2020 στο www.abilitiesdays.com και στα social media της εκδήλωσης.

DESIGN & CARE HACKATHON UAD20 (online καλλιτεχνικός διαγωνισμός)
RECYCLE LIFE – YOUR BODY | Ανατρέπουμε τα στερεότυπα, σπάμε τα ταμπού στη Δωρεά Οργάνων

Η μεταμόσχευση είναι η 2η ευκαιρία για ζωή και η πανδημία του COVID-19 δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο. Σε ένα ζήτημα δημόσιας υγείας αλλά και ζωής το design και το κοινωνικό marketing έρχονται να δώσουν την λύση. Στο φετινό, διαδικτυακό διαγωνισμό «Design & Care Hackathon 2020» οι καλλιτέχνες καινοτομούν και σχεδιάζουν από απόσταση. Ενώνουν τις δυνάμεις τους, σπάζοντας τα ταμπού για την δωρεά οργάνων με ένα κοινό στόχο: ενημέρωση για την σημασία της δωρεάς οργάνων και αύξηση των μεταμοσχεύσεων με την ενεργοποίηση των πολιτών. Γνωρίστε την κριτική επιτροπή που συμμετέχουν επαγγελματίες και καθηγητές από καλλιτεχνικές σχολές, καθώς και εκπρόσωποι από τον χώρο των μεταμοσχεύσεων υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν προσεχώς.

THINK & CARE CHALLENGE »
BE A LIFE DONOR – ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΝΑΣΑ
Στηρίζουμε την μεταμόσχευση πνευμόνων με πράξεις. Μεταμόσχευση χωρίς μόσχευμα δεν υφίσταται και αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο με πράξεις. Πράξεις αλληλεγγύης που κοστίζουν μόνο 1 κλίκ. Ένα κλικ και μια φωτογραφία που θα αναδείξει την ηγετική ικανότητα του καθενός μας, να συμπαρασύρει τον διπλανό του σε μια αλυσίδα ζωής.  Στο φετινή, διαδικτυακή πρόκληση «Think & Care Challenge» UAD 20 σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης καλούμαστε ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά, να στηρίξουμε την «απεριόριστη ανάσα» για τις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων και να γίνουμε δωρητές οργάνων.

Τα ανώτερα στελέχη των φορέων Υγείας, των νοσοκομείων, των Συλλόγων ασθενών και της κοινωνίας των πολιτών οφείλουμε να ηγηθούμε και να δώσουμε το παράδειγμα σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Στόχος να αποδείξουμε ότι μπορούμε να μετατρέψουμε την πρωτοφανή πρόκληση υγείας, σε 2η ευκαιρία στην ζωή μέσα στο 2020 με ένα κλικ.  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους: Website: abilitiesdays.com Facebook page: https://www.facebook.com/abilitiesdays.gr/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ευνοϊκή ρύθμιση για την συνταξιοδότηση των ασθενών με Κυστική Ίνωση

Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας: Δεύτερη επιστολή στο Υπουργείο Υγείας

#happyBREATHday καμπάνια: Οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής

Παραβίαση του νόμου για τις προσλήψεις των ατόμων με αναπηρία

Κ.Ε.Φ.Ι. : Ημερίδα για την φαρμακοεπαγρύπνηση

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17:00-19:30 που θα μεταδοθεί μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook, facebook.com/skkephi, για το θέμα της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Σακχαρώδης Διαβήτης: Ο αριθμός των πασχόντων στην Ελλάδα για το έτος 2020

Το πλήθος των μοναδικών πασχόντων που έχουν ενταχθεί σε τουλάχιστον ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο Σακχαρώδη Διαβήτη ανέρχεται στους 1.050.635, αγγίζοντας το 10% του πληθυσμού της Ελλάδας,σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ.

Καθολική Υγειονομική Κάλυψη για τους Ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις

Κάθε χρόνο, 100 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγούνται στη φτώχεια, επειδή η περίθαλψη κοστίζει πολύ περισσότερο από ό,τι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά. Εκατομμύρια άνθρωποι, ακόμα και σήμερα, συνεχίζουν να μην έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες Υγείας, ενώ ακόμα περισσότεροι αναγκάζονται να διαλέξουν ανάμεσα στην υγεία τους ή στη σίτιση, στην ένδυση ή στη στέγη.

Κορωνοϊός- Εμβολιασμός: Οι ασθενείς με HIV μπορούν να κάνουν με ασφάλεια το εμβόλιο

Γράφουν οι ασθενείς της 'Θετικής Φωνής' - Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος Καθώς τα πρώτα εμβόλια COVID-19 κυκλοφόρησαν σε όλο τον κόσμο, εμπειρογνώμονες και μεγάλοι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον HIV (UNAIDS, AIDSMAP, British HIV Association, FRONTLINE AIDS κ.λπ.) προσπαθούν να διαβεβαιώσουν όσους ζουν με τον HIV ότι μπορούν να κάνουν με ασφάλεια το εμβόλιο του COVID-19.

Έγκριση FDA επέκτασης ενδείξεων σε σπάνιες μεταλλάξεις του Τrikafta

Τrikafta-Symdeko-Kalydeco: Η φαρμακευτική εταιρεία Vertex ανακοίνωσε στις 21/12/2020 ότι o Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων FDA ενέκρινε την επέκταση της χορήγησης των τριών CFTR τροποποιητών Trikafta (γνωστό στην Ευρώπη ως Kaftrio), Symdeko (γνωστό στην Ευρώπη ως Symkevi) και Kalydeco σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση με σπάνιες μεταλλάξεις στις ΗΠΑ.