Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το υπ. Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το υπ. Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισφραγίζουν τη συνεργασία τους με την Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας.

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψαν την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, σε συνέχεια και της άριστης συνεργασίας τους στο πλαίσιο της πρότερης θέσης του κ. Υπουργού ως Επίτροπος της Ε.Ε. για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων.

Στο πλαίσιο της Υπογραφής Συμφώνου ο  Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στο νέο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, στην Αγ. Παρασκευή.  Τον Υπουργό υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, παρουσία των Συντονιστών των επιμέρους Τμημάτων του Οργανισμού, και συγκεκριμένα του Επιχειρησιακού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και τα Παιδιά θύματα Εκμετάλλευσης, του Ιατρικού Τμήματος, των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού, καθώς και μαθητές-εθελοντές εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου YouSmile του Οργανισμού.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία κοινή προσπάθεια, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι εξειδικευμένες δράσεις και η τεχνογνωσία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη διαχείριση κρίσεων με στόχο την πρόληψη, αντιμετώπιση καθώς και παρέμβαση για την ολιστική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών. Παράλληλα, δεσμεύθηκαν για την αμοιβαία υποστήριξη στη διαμόρφωση κοινών προγραμμάτων με στόχο την ενδυνάμωση του κρατικού μηχανισμού και την υποστήριξη των πολιτών σε συνθήκες κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως:

  • αναγνωρισμένος φορέας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (16/2007)
  • αναγνωρισμένος φορέας Α’ βάθμιας, Β’ βαθμιας και Γ’ βάθμιας κοινωνικής φροντίδας από το Υπουργείο Εργασίας

είναι διαθέσιμο και επιχειρησιακά, θέτοντας στη διάθεση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και των εποπτευόμενων από αυτό, φορέων και υπηρεσιών, το ανθρώπινο δυναμικό του, τις υπηρεσίες του, μέσα και εξοπλισμό, α) στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων, με στόχο την ενδυνάμωση του κρατικού μηχανισμού και την υποστήριξη των πολιτών καθώς και β) στον τομέα της πρόληψης, επιμόρφωσης και ενημέρωσης των πολιτών για τη διαχείριση κρίσεων. Επιπλέον, οι μαθητές-εθελοντές του YouSmile, του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα αποτελέσουν στρατηγικούς συνεργάτες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μέσω στοχευμένων περιβαλλοντικών δράσεων, προκειμένου τα παιδιά να αποτελέσουν έναν μοχλό ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της κοινωνίας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης τονίζοντας: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, εδώ, στο Επιχειρησιακό Κέντρο του «Χαμόγελου». Έστω και κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που μας επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Γνωριζόμαστε ήδη από την εποχή που ήμουν Ευρωπαίος Επίτροπος. Έχετε, εδώ στο «Χαμόγελο» μια σημαντική ευρωπαϊκή εμπειρία, ένα σημαντικό τίτλο τιμής, καθώς το 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έγινε επίσημος εταίρος της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO). Και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος, είναι μεγάλη τιμή και για εμένα προσωπικά που αυτό κατέστη δυνατό κατά τη διάρκεια της θητείας μου.

Σήμερα, είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, καθώς σήμερα υπογράφουμε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το «Χαμόγελο».Αυτή η πράξη είναι μια χειροπιαστή απόδειξη της αναγνώρισης του μεγάλου έργου που κάνει το «Χαμόγελο» όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως γνωρίζετε, είμαστε ένα νέο Υπουργείο. Από την πρώτη στιγμή αποφασίσαμε ότι η συνεργασία, η συλλογική δουλειά, είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης. Είναι ο μόνος δρόμος ουσιαστικής ενίσχυσης του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας.

Συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και με καταξιωμένους οργανισμούς όπως το «Χαμόγελο». Συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα. Συνεργασία με τους εθελοντές, με την εκπαιδευτική κοινότητα, με τους πολίτες.

Σήμερα επισφραγίζουμε τη συνεργασία μαζί σας, με το «Χαμόγελο του Παιδιού». Το έργο σας δεν χρειάζεται συστάσεις. Η προσφορά σας στην ελληνική κοινωνία εδώ και 25 χρόνια είναι πραγματικά μοναδική και ανεπανάληπτη. Αλλά και η αναγνώρισή σας στο εξωτερικό είναι δεδομένη. Και η εμπειρία σας είναι πολύτιμη για εμάς.

Σε αυτή την εμπειρία προσβλέπουμε, ώστε μαζί να χτίσουμε έναν αποτελεσματικό μηχανισμό – μια πραγματική ασπίδα προστασίας για όλους μας. Ιδιαίτερα για τα παιδιά και τα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας.

Η προσφορά σας σε μέσα και εξοπλισμό, αλλά και σε εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Έχετε μια εξαιρετική ομάδα έρευνας και διάσωσης, έχετε ένα εξαιρετικό δίκτυο σε όλη τη χώρα για την παροχή άμεσης συνδρομής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αλλά ακόμα πιο σημαντική είναι -πιστεύω- η ένταξη των θεματικών Περιβάλλον & Διαχείριση Κρίσεων στις διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιείτε πανελλαδικά σε μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η σωστή ενημέρωση των παιδιών μας είναι ό,τι σημαντικότερο. Είναι ο μόνος δρόμος για ενεργούς, ευαισθητοποιημένους αυριανούς πολίτες. Και εμείς από την πλευρά μας, θα συνδράμουμε σε αυτή σας την προσπάθεια με κάθε μέσο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του «Χαμόγελου», Κώστα Γιαννόπουλο, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι βέβαιος ότι, μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου που υπογράφουμε σήμερα, η συνεργασία αυτή θα ενισχυθεί υπηρετώντας τους κοινούς μας στόχους.

Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, και όλους τους ανθρώπους του «Χαμόγελου» γιατί γνωρίζω την αυταπάρνηση, την αφοσίωσή σας στο έργο που επιτελείτε, την αφοσίωσή σας στον εθελοντισμό. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η συνεργασία μας θα είναι εξαιρετική και αποτελεσματική.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Θα είμαστε δίπλα σας. Θα είμαστε μαζί. Εύχομαι ξανά σε όλους μια δημιουργική νέα χρονιά, με υγεία και αισιοδοξία.»

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος ευχαρίστησε από καρδιάς τον κ. Υπουργό και δήλωσε: «Αποτελεί τιμή για εμάς να υποδεχόμαστε σήμερα στους χώρους μας τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, σηματοδοτώντας την επισφράγιση της συνεργασίας μας και την εντατικοποίηση των κοινών προσπαθειών μας για την ολιστική και άμεση στήριξη και ανακούφιση των παιδιών και οικογενειών. Τα παιδιά και οι οικογένειές τους έχουν ανάγκη ουσιαστικής φροντίδας, αγάπης και υποστήριξης, η οποία θα πρέπει να παρέχεται μέσα από ολιστικές και ποιοτικές υπηρεσίες. Στο “Χαμόγελο”, καθημερινά και ασταμάτητα, πόσο μάλλον αυτές τις κρίσιμες μέρες της πανδημίας, υπηρετούμε τους θεσμούς, διαθέτοντας το σύνολο του υλικοτεχνικού μας εξοπλισμού, αλλά και την τεχνογνωσία του επιστημονικού μας προσωπικού, με σκοπό την παροχή ιατρικής, κοινωνικής, ψυχολογικής και υλικής υποστήριξης».

Διαβάστε αναλυτικά το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3qZLLO2

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χαμόγελο του Παιδιού: Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Δήμο Χερσονήσου

Χαμόγελο του Παιδιού: Φροντίζει πυρόπληκτες οικογένειες στη Β.Εύβοια μέσω Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Σύμφωνο Συνεργασίας με Ένωση Γονέων Α/θμιας&Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ.Χαλκηδόνος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ΕΣΑμεΑ για την κακοποίηση παιδιού στο ιδιωτικό Κέντρο για παιδιά με αυτισμό

ΕΣΑμεΑ: "Πόσους νεκρούς θα θρηνήσουμε ακόμη, πόσα άτομα με αναπηρία θα έρθουν αντιμέτωπα με τη βαρβαρότητα, μέχρι να θεσπιστεί μια Εθνική Στρατηγική για την πραγματική διαβίωση στην κοινότητα;", διερωτάται μεταξύ άλλων ο Οργανισμός.

Humanlinks: Υπηρετώντας τον Άνθρωπο, την Κοινότητα και το Περιβάλλον

Πρόγραμμα Humanlinks: Οι θεματικές τις οποίες πραγματεύονται για τον κάθε μήνα είναι πάνω στην κοινωνική και σχολική έμφυλη βία, την έκφραση της γονεϊκότητας στις διάφορες μορφές οικογενειών, τη φροντίδα του εαυτού και της κοινότητας σε καιρούς κρίσης και τέλος την εσωτερική σύνδεση της κοινότητας με το περιβάλλον μέσα από την τέχνη.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ στη Σύνοδο Κορυφής για την ενσωμάτωση της Αναπηρίας στην Υγεία

Βαρδακαστάνης: Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ μίλησε για το θέμα της ενσωμάτωσης της αναπηρίας στις πολιτικές για την υγεία μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής για την Αναπηρία 2022. Στην προσυνεδριακή συνεδρίαση μίλησαν και ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Jonas Gahr Støre, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus και η δρ. Natalia Kanem, αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ.

Κάλεσμα Ένωσης Ασθενών Ελλάδας προς ασθενείς με ΧΑΠ για συγκρότηση ομάδας υποστήριξης

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια: H Ομάδα Εργασίας ασθενών με ΧΑΠ θα αποτελέσει ένα κύτταρο συνεργασίας, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, καθώς και διαβούλευσης των συμμετεχόντων.