Βραβεία

Το Χαμόγελο του Παιδιού COSMOTE: Silver Award για το Missing Alert App που σχεδίασε η COSMOTE για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το Χαμόγελο του Παιδιού COSMOTE: Silver Award για το Missing Alert App που σχεδίασε η COSMOTE για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το Χαμόγελο του Παιδιού COSMOTE: Silver Award για την εφαρμογή Missing Alert App που σχεδίασε η COSMOTE για λογαριασμό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Hellenic Responsible Business Awards 2021

H εφαρμογή Missing Alert App,  που σχεδίασε και ανέπτυξε η COSMOTE για λογαριασμό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τιμήθηκε με silver award στα Hellenic Responsible Business Awards 2021, στην Ενότητα «Τεχνολογία για το κοινό καλό – CSR apps». Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του ΣΕΒ, και για έκτη συνεχή χρονιά, βράβευσαν τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Το Missing Alert App είναι μία δωρεάν προηγμένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να συμβάλλουν, σε πραγματικό χρόνο, στις έρευνες εντοπισμού αγνοουμένων συνανθρώπων μας, αλλά και να προστατεύσουν αγαπημένα τους πρόσωπα – παιδιά καθώς και ενήλικες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης – διευρύνοντας έτσι τον κοινωνικό κύκλο αλληλεγγύης.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards, η εφαρμογή Missing Alert App, που σχεδίασε και υλοποίησε για εμάς η COSMOTE, έλαβε μια άκρως τιμητική διάκριση για ένα απολύτως απαραίτητο εργαλείο στη διαδικασία εντοπισμού παιδιών ή ενηλίκων: το Missing Alert App. Χάρη στη νέα αυτή εφαρμογή, μπορούμε όλοι, απολύτως δωρεάν να συμβάλλουμε ενεργά στη διαδικασία εντοπισμού παιδιών ή ενηλίκων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή ομάδες υψηλού κινδύνου και έχουν εξαφανιστεί. Παράλληλα, όμως, η εφαρμογή αυτή έχει και προληπτικό χαρακτήρα, καθώς σε κάθε εξαφάνιση ο χρόνος είναι το βασικότερο κριτήριο για να εντοπιστεί και να επιστρέψει με ασφάλεια σπίτι του το παιδί ή ο ενήλικας που αγνοείται. Η συγκεκριμένη διάκριση  μάς τιμά και επισφραγίζει τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητο όλοι μας να κατεβάσουμε στο κινητό μας το Missing Alert App συμμετέχοντας σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια.»

Σύμφωνα με τον Απολογισμό Έργου, το Α’ εξάμηνο 2021 στον άξονα της Εξαφάνισης «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

●  Στήριξε194 παιδιά & 38 ενήλικες
●  Δέχτηκε 7.190 κλήσεις στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή Για Τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000»
●  Για 3 παιδιά ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός AMBER ALERT για τις εξαφανίσεις ανηλίκων
●  Για 34 ενήλικες ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός  MISSING ALERT για τις εξαφανίσεις ενηλίκων από 18 έως 60 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή ομάδες υψηλού κινδύνου.

 

Επιπλέον, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή Για Τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» σημειώθηκε αύξηση:
●  19,75% στις κλήσεις που διαχειρίστηκε
●  12,96% στον αριθμό των παιδιών που εξαφανίστηκαν
●  52,00% στον αριθμό των ενηλίκων που εξαφανίστηκαν.

 

Σχετικά με την εφαρμογή Missing Alert App:

Η ιδέα του Missing Alert App ξεκίνησε από το Hackathon, τον εσωτερικό διαγωνισμό καινοτομίας της COSMOTE, από μία ομάδα νέων ανθρώπων, που είχαν οι ίδιοι βίωμα εξαφάνισης στην οικογένειά τους. Η εταιρεία ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του App, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε θέματα εξαφανίσεων.

Την εφαρμογή διαχειρίζεται αποκλειστικά η εξειδικευμένη ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία διοχετεύει τις πληροφορίες των χρηστών στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς και σε άλλους θεσμικούς συναρμόδιους φορείς για τη διαχείριση κάθε περιστατικού εξαφάνισης στην Ελλάδα.

Κατεβάζοντας το app στο κινητό τους οι χρήστες μπορούν:

●  Να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις τρέχουσες εξαφανίσεις παιδιών και ενηλίκων καθώς και για την εξέλιξή τους.
●  Να βοηθούν το έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρέχοντας πληροφορίες για κάποια υπόθεση, όπου και αν βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, μέσω chat ή τηλεφώνου.
●  Nα κάνουν αναζήτηση περιστατικών εξαφάνισης βάσει διαφορετικών κριτηρίων (πχ. ημερομηνία εξαφάνισης).
●  Να κοινοποιούν περιστατικά εξαφάνισης, μέσω των προσωπικών τους social media, κινητοποιώντας με αυτόν τον τρόπο και άλλους εθελοντές.
●  Να προστατεύουν οικεία τους πρόσωπα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης (π.χ. λόγω άνοιας, νοητικής στέρησης), δηλώνοντας προληπτικά τα στοιχεία τους – μέσω του app – ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγγελίας εξαφάνισης και έναρξης της έρευνας, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δωρεά Εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" στο "Χαμόγελο του Παιδιού"

Κορωνοϊός: Το Χαμόγελο του Παιδιού στηρίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ΕΚΑΒ

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Δεν συνεργάστηκε ποτέ με το Σύλλογο «Φροντίδα για το Παιδί»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ε.Ε.Ι.Κ.: Βραβείο για την “Καλύτερη Αποτελεσματική Διαπραγμάτευση Συλλόγου Ασθενών με τους Φορείς"

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης: Ο επίτιμος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης Δημήτρης Κοντοπίδης κατά την παραλαβή του βραβείου μαζί με την Πρόεδρο του Συλλόγου  Άννα Σπίνου, ανέδειξε τον κομβικό ρόλο των εκπροσώπων των ασθενών στην επίτευξη άμεσης πρόσβασης στις καινοτόμες θεραπείες και στην ευρύτερη χάραξη πολιτικής Υγείας.

Η διάκριση της Power Health ως Εταιρεία της Χρονιάς

Η πολυβραβευμένη ελληνική εταιρεία Power Health απέσπασε τον τιμητικό τίτλο «Εταιρεία της Χρονιάς» στα Supplement Awards 2021 αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την κορυφαία θέση της στο χώρο των φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής.

Σημαντικές διακρίσεις για την Allergan Aesthetics στα Medical Beauty Awards 2021

Allergan Aesthetics: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απονεμήθηκε στην Allergan Aesthetics το πλατινένιο βραβείο στην κατηγορία Καινοτόμες Ενέσιμες Θεραπείες, για τη συνολική προσφορά της εταιρείας στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου, με κορυφαία καινοτόμα brands τα οποία αναγνωρίζονται από επαγγελματίες υγείας και θεραπευόμενους.

H AbbVie στις 20 πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

AbbVie: Η διάκριση αυτή αναδεικνύει το κοινωνικό και επιχειρηματικό αποτύπωμα της AbbVie η οποία εργάζεται καθημερινά για να επιτύχει μία ισορροπημένη σχέση μεταξύ επιχειρηματικότητας και ανταπόδοσης στην κοινωνία μέσα από την ασφάλεια και την καινοτομία των θεραπειών της, τη συμβολή της στη βιωσιμότητα και βελτίωση του συστήματος υγείας, τη δέσμευσή της σε δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας και την επένδυση σε στρατηγικές που επιτυγχάνουν ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής για τους εργαζομένους της.

Διάκριση ELPEN για την ενεργό συμβολή της στην απασχόληση

ELPEN: Η απονομή της σχετικής τιμητικής διάκρισης έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιχειρηματικής  αριστείας «Diamonds of The Greek Economy 2021», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021 στην Αθήνα παρουσία επιχειρηματιών, στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων, εκπροσώπων της Πολιτείας και θεσμικών συλλογικών φορέων.