Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Βραβεία

Το Χαμόγελο του Παιδιού COSMOTE: Silver Award για το Missing Alert App που σχεδίασε η COSMOTE για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το Χαμόγελο του Παιδιού COSMOTE: Silver Award για το Missing Alert App που σχεδίασε η COSMOTE για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το Χαμόγελο του Παιδιού COSMOTE: Silver Award για την εφαρμογή Missing Alert App που σχεδίασε η COSMOTE για λογαριασμό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Hellenic Responsible Business Awards 2021

H εφαρμογή Missing Alert App,  που σχεδίασε και ανέπτυξε η COSMOTE για λογαριασμό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τιμήθηκε με silver award στα Hellenic Responsible Business Awards 2021, στην Ενότητα «Τεχνολογία για το κοινό καλό – CSR apps». Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του ΣΕΒ, και για έκτη συνεχή χρονιά, βράβευσαν τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Το Missing Alert App είναι μία δωρεάν προηγμένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να συμβάλλουν, σε πραγματικό χρόνο, στις έρευνες εντοπισμού αγνοουμένων συνανθρώπων μας, αλλά και να προστατεύσουν αγαπημένα τους πρόσωπα – παιδιά καθώς και ενήλικες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης – διευρύνοντας έτσι τον κοινωνικό κύκλο αλληλεγγύης.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards, η εφαρμογή Missing Alert App, που σχεδίασε και υλοποίησε για εμάς η COSMOTE, έλαβε μια άκρως τιμητική διάκριση για ένα απολύτως απαραίτητο εργαλείο στη διαδικασία εντοπισμού παιδιών ή ενηλίκων: το Missing Alert App. Χάρη στη νέα αυτή εφαρμογή, μπορούμε όλοι, απολύτως δωρεάν να συμβάλλουμε ενεργά στη διαδικασία εντοπισμού παιδιών ή ενηλίκων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή ομάδες υψηλού κινδύνου και έχουν εξαφανιστεί. Παράλληλα, όμως, η εφαρμογή αυτή έχει και προληπτικό χαρακτήρα, καθώς σε κάθε εξαφάνιση ο χρόνος είναι το βασικότερο κριτήριο για να εντοπιστεί και να επιστρέψει με ασφάλεια σπίτι του το παιδί ή ο ενήλικας που αγνοείται. Η συγκεκριμένη διάκριση  μάς τιμά και επισφραγίζει τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητο όλοι μας να κατεβάσουμε στο κινητό μας το Missing Alert App συμμετέχοντας σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια.»

Σύμφωνα με τον Απολογισμό Έργου, το Α’ εξάμηνο 2021 στον άξονα της Εξαφάνισης «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

●  Στήριξε194 παιδιά & 38 ενήλικες
●  Δέχτηκε 7.190 κλήσεις στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή Για Τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000»
●  Για 3 παιδιά ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός AMBER ALERT για τις εξαφανίσεις ανηλίκων
●  Για 34 ενήλικες ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός  MISSING ALERT για τις εξαφανίσεις ενηλίκων από 18 έως 60 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή ομάδες υψηλού κινδύνου.

 

Επιπλέον, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή Για Τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» σημειώθηκε αύξηση:
●  19,75% στις κλήσεις που διαχειρίστηκε
●  12,96% στον αριθμό των παιδιών που εξαφανίστηκαν
●  52,00% στον αριθμό των ενηλίκων που εξαφανίστηκαν.

 

Σχετικά με την εφαρμογή Missing Alert App:

Η ιδέα του Missing Alert App ξεκίνησε από το Hackathon, τον εσωτερικό διαγωνισμό καινοτομίας της COSMOTE, από μία ομάδα νέων ανθρώπων, που είχαν οι ίδιοι βίωμα εξαφάνισης στην οικογένειά τους. Η εταιρεία ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του App, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε θέματα εξαφανίσεων.

Την εφαρμογή διαχειρίζεται αποκλειστικά η εξειδικευμένη ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία διοχετεύει τις πληροφορίες των χρηστών στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς και σε άλλους θεσμικούς συναρμόδιους φορείς για τη διαχείριση κάθε περιστατικού εξαφάνισης στην Ελλάδα.

Κατεβάζοντας το app στο κινητό τους οι χρήστες μπορούν:

●  Να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις τρέχουσες εξαφανίσεις παιδιών και ενηλίκων καθώς και για την εξέλιξή τους.
●  Να βοηθούν το έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρέχοντας πληροφορίες για κάποια υπόθεση, όπου και αν βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, μέσω chat ή τηλεφώνου.
●  Nα κάνουν αναζήτηση περιστατικών εξαφάνισης βάσει διαφορετικών κριτηρίων (πχ. ημερομηνία εξαφάνισης).
●  Να κοινοποιούν περιστατικά εξαφάνισης, μέσω των προσωπικών τους social media, κινητοποιώντας με αυτόν τον τρόπο και άλλους εθελοντές.
●  Να προστατεύουν οικεία τους πρόσωπα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης (π.χ. λόγω άνοιας, νοητικής στέρησης), δηλώνοντας προληπτικά τα στοιχεία τους – μέσω του app – ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγγελίας εξαφάνισης και έναρξης της έρευνας, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δωρεά Εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" στο "Χαμόγελο του Παιδιού"

Κορωνοϊός: Το Χαμόγελο του Παιδιού στηρίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ΕΚΑΒ

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Δεν συνεργάστηκε ποτέ με το Σύλλογο «Φροντίδα για το Παιδί»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλατινένιο βραβείο για το Canephron® Uno στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024»

Πλατινένιo βραβείο στην κατηγορία «Kαινοτόμο Προϊόν στο Φαρμακείο» έλαβε το Canephron® Uno στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024». Στο πλαίσιο αυτό, διακρίθηκε ως η κορυφαία επιλογή στην προτίμηση των φαρμακοποιών και της κριτικής επιτροπής, ξεχωρίζοντας για την αξιοπιστία του ανάμεσα σε πολλά σκευάσματα.

Ανάδειξη της DEMO στο θεσμό True Leader 2022

    Η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, ξεχώρισε για ακόμη μια χρονιά στον ομώνυμο θεσμό της ICAP CRIF για την παρουσία της στην Ελληνική αγορά. Η διάκριση αυτή αποτελεί επιβράβευση του στρατηγικής λειτουργίας της εταιρείας, στο απαιτητικό επιχειρηματικό πλαίσιο της περασμένης χρονιάς.

Διάκριση της Servier Hellas στα HR Awards 2023

Τιμητική διάκριση για τη δέσμευσή της να προασπίζει την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων της, εντός και εκτός του εργασιακού τους περιβάλλοντος, απέσπασε η Servier Hellas στα HR Awards 2023, λαμβάνοντας χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Excellence in Workplace Well-being» για την πρωτοβουλία «The COLONO45».

Τριπλή βράβευση της DEMO 

Τρία βραβεία απέσπασε η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

Close Icon