Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Στηρίζει τον καθημερινό αγώνα του ΕΚΑΒ εν μέσω πανδημίας

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Στηρίζει τον καθημερινό αγώνα του ΕΚΑΒ εν μέσω πανδημίας

Το Χαμόγελο του Παιδιού: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζει τον καθημερινό αγώνα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ΕΚΑΒ και των ανθρώπων του και εν μέσω της πανδημίας.

Το Eθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕKAB) κάτω από τις πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, με υψηλό αίσθημα ευθύνης δίνει καθημερινή μάχη στην πρώτη γραμμή τόσο για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζει και συμμετέχει στον αγώνα αυτόν 24 ώρες και 365 μέρες τον χρόνο, με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας που διαθέτει, για νεογνά και παιδιά, (Ασθενοφόρα) οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση του ΕΚΑΒ και στελεχώνονται από διασώστες του Οργανισμού πιστοποιημένους από το ΙΕΚ ΕΚΑΒ. Οι υπερσύγχρονες Μονάδες με έδρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης και Λέσβο, αναλαμβάνουν πανελλαδικά διακομιδές νεογνών και παιδιών και όχι μόνο όπως επίσης και εξειδικευμένες διακομιδές, με κλήση απευθείας στο 166.

Από το 1996, που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απέκτησε την πρώτη Κινητή Ιατρική Μονάδα εντατικής θεραπείας και μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 25.000 διακομιδές νεογνών και παιδιών σε κάθε σημείο της χώρας.

«Οι διασώστες,  γιατροί και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ και του Οργανισμού, οι – κατά κυριολεξία – άνθρωποι της «πρώτης γραμμής», σε συνθήκες ακραίας πίεσης, δηλώνουν καθημερινά παρόντες σε όλη την Ελλάδα υπηρετώντας το λειτούργημά τους με προσήλωση, υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και κυρίως υψηλά αποθέματα ψυχικής δύναμης. Ένας τεράστιος αγώνας για την προστασία όλων μας, που αξίζει ιδιαίτερης αναγνώρισης και υποστήριξης», δήλωσε με σημερινό δελτίο τύπου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σημειώνεται ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαχρονικά βρίσκεται σε στενή, πολύπλευρη συνεργασία με το ΕΚΑΒ, η οποία επικυρώθηκε το 2007 με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας και το οποίο επικαιροποιήθηκε και ενισχύθηκε τον Ιανουάριο του 2020.

 

Η συνεργασία προβλέπει τη διάθεση των Κινητών Ιατρικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά, του ανθρώπινου δυναμικού (διασωστών και γιατρών) και του ιατρικού τεχνολογικού  εξοπλισμού που διαθέτει ο οργανισμός, στο ΕΚΑΒ, με σκοπό την απρόσκοπτη παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και την ασφαλή διακομιδή των παιδιών και νεογνών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών πέραν των διακομιδών, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει στο ΕΚΑΒ Οχήματα Άμεσης Επέμβασης τα οποία είναι διαθέσιμα 24 ώρες και 365 μέρες τον χρόνο, εξοπλισμένα με τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό για τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών νεογνών και παιδιών και εάν χρειαστεί και ενηλίκων.

Στο πλαίσιο επίσης του Συμφώνου και της άριστης συνεργασίας, σε περιπτώσεις αδυναμίας εξυπηρέτησης επειγόντων περιστατικών που αφορούν σε ενήλικες ασθενείς και χρήζουν άμεσης βοήθειας και μεταφοράς, το ΕΚΑΒ διαβιβάζει το επείγον περιστατικό στον οργανισμό, το οποίο αναλαμβάνει το έμπειρο προσωπικό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες περιοχές μπήκαν και ποιες παρέμειναν στο βαθύ κόκκινο

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Δεν συνεργάστηκε ποτέ με το Σύλλογο «Φροντίδα για το Παιδί»

Η Angelini Pharma Hellas δώρισε τεχνολογικό εξοπλισμό στο Χαμόγελο του Παιδιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας συνυπέγραψε επιστολή προς τον ΕΜΑ για την αντιμετώπιση των αντιβιοτικών ελλείψεων

ΔΟΘ: Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) την επίσπευση και ενίσχυση των προσπαθειών σε κοινοτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων που σημειώνονται σε ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά σκευάσματα.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συμμετοχή στο "Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου"

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Από πλευράς της ΕΑΕ ο Πρόεδρος κ. Δέδες μνημόνευσε τη σημασία εγγραμματοσύνης υγείας του πληθυσμού, καθώς όπως παρατηρήθηκε με την πανδημία, εξίσου μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η επιδημία της παραπληροφόρησης και των fake news.

Αγριά Βόλου: Ο 10χρονος μαθητής κατέληξε από πνευμονία

Αγριά Βόλου: Ισχαιμία του μυοκαρδίου και βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (πνευμονία) ήταν οι αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο τον 10χρονο Κωνσταντίνο Περδίου από τον Κισσό, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

ΕΣΑμεΑ: Κινητοποίηση 6 Φεβρουαρίου στο υπ. Μεταφορών αν δεν λυθεί το ζήτημα των διοδίων

ΕΣΑμεΑ: Η Συνομοσπονδία θα προβεί σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο στις 6 Φεβρουαρίου, εάν δεν διασφαλιστεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί η έκδοση της νέας κάρτας, έως τα τέλη Μαρτίου.

Ψευτογιατρός: Στο σπίτι του βρέθηκε ο Αλέξης Κούγιας, ενώ η ΕΛΑΣ δημοσίευσε τα στοιχεία του

Ψευτογιατρός: Ενώ η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε τα στοιχεία του φερόμενου ως ψευτογιατρού, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας βρέθηκε στο σπίτι του 66χρονου σήμερα το πρωί.