Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Στηρίζει τον καθημερινό αγώνα του ΕΚΑΒ εν μέσω πανδημίας

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Στηρίζει τον καθημερινό αγώνα του ΕΚΑΒ εν μέσω πανδημίας

Το Χαμόγελο του Παιδιού: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζει τον καθημερινό αγώνα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ΕΚΑΒ και των ανθρώπων του και εν μέσω της πανδημίας.

Το Eθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕKAB) κάτω από τις πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, με υψηλό αίσθημα ευθύνης δίνει καθημερινή μάχη στην πρώτη γραμμή τόσο για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζει και συμμετέχει στον αγώνα αυτόν 24 ώρες και 365 μέρες τον χρόνο, με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας που διαθέτει, για νεογνά και παιδιά, (Ασθενοφόρα) οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση του ΕΚΑΒ και στελεχώνονται από διασώστες του Οργανισμού πιστοποιημένους από το ΙΕΚ ΕΚΑΒ. Οι υπερσύγχρονες Μονάδες με έδρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης και Λέσβο, αναλαμβάνουν πανελλαδικά διακομιδές νεογνών και παιδιών και όχι μόνο όπως επίσης και εξειδικευμένες διακομιδές, με κλήση απευθείας στο 166.

Από το 1996, που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απέκτησε την πρώτη Κινητή Ιατρική Μονάδα εντατικής θεραπείας και μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 25.000 διακομιδές νεογνών και παιδιών σε κάθε σημείο της χώρας.

«Οι διασώστες,  γιατροί και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ και του Οργανισμού, οι – κατά κυριολεξία – άνθρωποι της «πρώτης γραμμής», σε συνθήκες ακραίας πίεσης, δηλώνουν καθημερινά παρόντες σε όλη την Ελλάδα υπηρετώντας το λειτούργημά τους με προσήλωση, υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και κυρίως υψηλά αποθέματα ψυχικής δύναμης. Ένας τεράστιος αγώνας για την προστασία όλων μας, που αξίζει ιδιαίτερης αναγνώρισης και υποστήριξης», δήλωσε με σημερινό δελτίο τύπου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σημειώνεται ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαχρονικά βρίσκεται σε στενή, πολύπλευρη συνεργασία με το ΕΚΑΒ, η οποία επικυρώθηκε το 2007 με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας και το οποίο επικαιροποιήθηκε και ενισχύθηκε τον Ιανουάριο του 2020.

 

Η συνεργασία προβλέπει τη διάθεση των Κινητών Ιατρικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά, του ανθρώπινου δυναμικού (διασωστών και γιατρών) και του ιατρικού τεχνολογικού  εξοπλισμού που διαθέτει ο οργανισμός, στο ΕΚΑΒ, με σκοπό την απρόσκοπτη παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και την ασφαλή διακομιδή των παιδιών και νεογνών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών πέραν των διακομιδών, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει στο ΕΚΑΒ Οχήματα Άμεσης Επέμβασης τα οποία είναι διαθέσιμα 24 ώρες και 365 μέρες τον χρόνο, εξοπλισμένα με τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό για τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών νεογνών και παιδιών και εάν χρειαστεί και ενηλίκων.

Στο πλαίσιο επίσης του Συμφώνου και της άριστης συνεργασίας, σε περιπτώσεις αδυναμίας εξυπηρέτησης επειγόντων περιστατικών που αφορούν σε ενήλικες ασθενείς και χρήζουν άμεσης βοήθειας και μεταφοράς, το ΕΚΑΒ διαβιβάζει το επείγον περιστατικό στον οργανισμό, το οποίο αναλαμβάνει το έμπειρο προσωπικό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες περιοχές μπήκαν και ποιες παρέμειναν στο βαθύ κόκκινο

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Δεν συνεργάστηκε ποτέ με το Σύλλογο «Φροντίδα για το Παιδί»

Η Angelini Pharma Hellas δώρισε τεχνολογικό εξοπλισμό στο Χαμόγελο του Παιδιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υιοθεσία δέκα ακριτικών περιοχών και δημιουργία δέκα νέων παιδικών σταθμών από HOPEgenesis και Eurolife FFH

HOPEgenesis: Τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν και να επεκτείνουν την κοινή τους δράση ενάντια στην υπογεννητικότητα μέχρι το 2023, ανακοίνωσαν η Eurolife FFH και η HOPEgenesis, κατά τη διάρκεια online εκδήλωσης, σε απευθείας σύνδεση από τα γραφεία της εταιρείας.

ΕΛ.Ε.Α.Ν.Α.: Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) είναι πλέον επίσημα μέλος της ASIF - της Διεθνούς Ένωσης Συλλόγων Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα. Η ASIF έχει 47 μέλη σε 41 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών αναφορικά με τη Χάρτα Δικαιωμάτων

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών στις 18 Απριλίου, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, υλοποιεί μία διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών αναφορικά με τη Χάρτα Δικαιωμάτων.

Δικαίωση του πολύχρονου αγώνα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) ενημερώνει όλους τους πάσχοντες από Διαβήτη πως ο ΕΟΠΥΥ δημοσίευσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία, τίθενται οι επιστημονικές προδιαγραφές για τη χορήγηση των θεραπευτικών υποδημάτων στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, που εμφανίζουν την πλέον επίπονη και κοστοβόρα επιπλοκή, το Διαβητικό Πόδι.

ΕΣΑμεΑ: Κοινοποίηση προτάσεων των ευρωπαίων με αναπηρία προς τον Κ. Χατζηδάκη

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Τις προτάσεις του εθνικού και ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος επί του σχεδίου των Συμπερασμάτων της Πορτογαλικής Προεδρίας για τη νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, κοινοποιεί με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, που θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Κοινωνικών Υποθέσεων όπου το Σχέδιο θα ψηφιστεί.

Απαράδεκτη η απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών για τα διόδια στην Ε.Σ.Α.μεΑ.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα καλεί για πολλοστή φορά με ανοιχτή επιστολή τον υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή να πάρει θέση, να στηρίξει το αίτημά του για ελεύθερη διέλευση από τους σταθμούς διοδίων κάθε οχήματος ατόμου με αναπηρία ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ την παρουσία αυτού στο όχημα.

Το τέλος του ΚΕΘΕΑ καταγγέλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Οργανισμού

ΚΕΘΕΑ Εργαζόμενοι: Απάντηση στο προσχέδιο νόμου που κατέθεσε για διαβούλευση η Ομάδα Εργασίας του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ για τον Οργανισμό ΚΕΘΕΑ δίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου.