Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Σύλλογος Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας: “Να μην αναβληθεί καμία μετάγγιση, να μην κινδυνεύσει κανείς”

Σύλλογος Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας: “Να μην αναβληθεί καμία μετάγγιση, να μην κινδυνεύσει κανείς”

Σύλλογος Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας: Η αναβολή της προγραμματισμένης μετάγγισης ή η μετάγγιση με μικρότερη ποσότητα αίματος, διαταράσσει τις καθημερινές δραστηριότητες του πάσχοντα και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του.

Η μειωμένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών λόγω των διακοπών του Αυγούστου οδήγησε, για άλλη μια φορά, σε σημαντική έλλειψη αίματος και οριακή κάλυψη των αναγκών. Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας “Η αναβολή της προγραμματισμένης μετάγγισης ή η μετάγγιση με μικρότερη ποσότητα αίματος, διαταράσσει τις καθημερινές δραστηριότητες του πάσχοντα και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του”.

Οι 100 περίπου πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο) που μεταγγίζονται κάθε 15 ημέρες με 2 φιάλες αίματος στο Γ. Ν. Βόλου, περιμένουν αυτό το δώρο ζωής από τους συστηματικούς Εθελοντές Αιμοδότες και όποιον άλλο συμπολίτη μας είναι υγιής και μπορεί να αιμοδοτήσει.

Γι’ αυτό, πριν φύγεις για τις διακοπές σου:

  • επισκέψου τη Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Βόλου – Ωράριο Αιμοληψιών Καθημερινά: 8.30-13.30 και 17.30-20.00 – Σάββατο: 9.00-13.00
  • ή την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας σε κάποια από τις προγραμματισμένες εξορμήσεις της.

“Να μην αναβληθεί καμία μετάγγιση, να μην κινδυνεύσει κανείς!” τονίζει ο Σύλλογος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προχωρώντας προς ένα μέλλον χωρίς θαλασσαιμία

Η ΔΟΘ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – «Ζούμε επειδή ΕΣΥ προσφέρεις»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ για 6η χρονιά στον Άλιμο

Άλιμος ΑμεΑ: Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, ενώ ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τόνισε πόσο σημαντική είναι κάθε δράση που βοηθά τα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν δικαιώματα κι ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.

Βγες από το κάδρο: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Βγες από το κάδρο: Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για τη τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας.