Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΔΟΘ: Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας συνυπέγραψε επιστολή προς τον ΕΜΑ για την αντιμετώπιση των αντιβιοτικών ελλείψεων

ΔΟΘ: Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας συνυπέγραψε επιστολή προς τον ΕΜΑ για την αντιμετώπιση των αντιβιοτικών ελλείψεων

ΔΟΘ: Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) την επίσπευση και ενίσχυση των προσπαθειών σε κοινοτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων που σημειώνονται σε ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά σκευάσματα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) την επίσπευση και ενίσχυση των προσπαθειών σε κοινοτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων που σημειώνονται σε ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά σκευάσματα.

Η επιστολή προς ΕΜΑ για τις σοβαρές ελλείψεις σε αντιβιοτικά

Σε κοινή επιστολή που συνυπογράφει μαζί με άλλες 10 ευρωπαϊκές οργανώσεις ασθενών και καταναλωτών, η ΔΟΘ αναφέρει ότι οι συνέπειες της υφιστάμενης κατάστασης, με αντιβιοτικά όπως την αμοξικιλλίνη να είναι πλέον εξαιρετικά δυσεύρετα σε πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, είναι δραματικά αισθητές στους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή εν μέσω έξαρσης γρίπης και ιώσεων, και δε μπορούν να
αγνοηθούν.

Υπογραμμίζεται πως τα μέτρα που έχουν μέχρι στιγμής υιοθετηθεί για τη διευθέτηση του προβλήματος δεν είναι επαρκή και, ως εκ τούτου, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή πρέπει να κηρύξει την έλλειψη αντιβιοτικών ως «μείζον γεγονός». Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο ΕΜΑ θα μπορέσει να συντονίσει στοχευμένες δράσεις για την εξομάλυνση των ελλείψεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και να προσαρμόσει ανάλογα τις υποχρεώσεις των φαρμακοβιομηχανιών.

Επιπρόσθετα, η κοινοπραξία επισημαίνει πως η υιοθέτηση ενός καταλόγου φαρμάκων που θεωρούνται κρίσιμα θα συμβάλει στον προσδιορισμό των αντιβιοτικών για τα οποία απαιτείται επείγουσα δράση, όπως και εκείνων που χρειάζονται στενότερη παρακολούθηση για να αποτραπεί η έλλειψή τους.

Πέρα από τη ΔΟΘ, την επιστολή στηρίζουν και συνυπογράφουν η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Δημόσιας Υγείας (EPHA), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Νευρολογικών Εταιρειών (EFNA), το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Φροντίδα των Νεογνών (EFCNI), και άλλοι μεγάλοι οργανισμοί.

Κατέχοντας εξέχουσα θέση στα δρώμενα που αφορούν ασθενείς με θαλασσαιμία και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ομοσπονδία συμμετέχει ενεργά σε δημόσιες διαβουλεύσεις εθνικών και διεθνών οργανισμών για την προστασία της δημόσιας υγείας και, στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, έχει ήδη αποστείλει τις θέσεις της στον ΠΟΥ και την ΕΕ αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους ασθενείς η διογκούμενη έλλειψη
αντιβιοτικών ή το ενδεχόμενο έλλειψης άλλων φαρμάκων ειδικών για τη διαχείριση της θαλασσαιμίας.

Η ΔΟΘ εργάζεται προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης των αιτιών για τις προκλήσεις ελλείψεων και αδυναμιών στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης φαρμάκων και, συνεχίζοντας να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις επί του σημαντικού αυτού θέματος, θα επανέλθει με νέες σχετικές ανακοινώσεις προς ενημέρωση του κοινού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μέλλον της Υγείας στον δρόμο για τις κάλπες

Πλεύρης: 4.700 προληπτικές μαστογραφίες ανέδειξαν ευρήματα αρχικού σταδίου

Ανακοίνωση Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας για το Συλλαλητήριο

Η Διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου παραιτήθηκε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό 2023 #WAAD 2023

ΕΣΑμεΑ: Η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας καθώς και τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αυτισμό. 

ΦΕΚ: Νέος κώδικας δεοντολογίας για τους Φυσιοθεραπευτές

ΦΕΚ: Ο Κώδικας Δεοντολογίας Φυσικοθεραπευτών είναι το σύνολο αρχών, αξιών και κανόνων που διέπουν τη σχέση φυσικοθεραπευτή και λήπτη υπηρεσιών υγείας, κατά την άσκηση του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος.

ΕΣΑμεΑ: Πρέπει να είμαστε άτεγκτοι στην καταπολέμηση των διακρίσεων

ΕΣΑμεΑ: Με τον Επίτροπο της ΕΕ για την Εργασία και τα Κοινωνικά Δικαιώματα Nicolas Schmit συναντήθηκε αντιπροσωπεία του EDF, με επικεφαλής τον πρόεδρό του και πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Το Χαμόγελο του Παιδιού έρχεται με το μήνυμα "Μία Λαμπάδα...ένα Χαμόγελο"

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Με το μήνυμα «Μία λαμπάδα … ένα Χαμόγελο», και αυτό το Πάσχα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά την υποστήριξη όλων για να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες κάθε παιδιού στη χώρα.

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ο Υπουργός, όπως διαφαίνεται από την απάντησή του, εστιάζει στους αριθμούς και όχι στην ουσία του αιτήματος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στην Καλαμάτα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τους φροντιστές τους στην Καλαμάτα.

ΕΣΑμεΑ: Ο υπ. Υγείας ολοκλήρωσε με τον ΕΟΠΥΥ την αποσύνδεσή του από τους κοινωνικούς φορείς

ΕΣΑμεΑ: Η ΕΣΑμεΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη να αφήσει εκτός σύνθεσης του νέου ΔΣ του ΕΟΠΠΥ την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία