Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Υπουργός Υγείας και ΕΟΦ δεν διαθέτουν φάρμακο για τον διαβήτη στους πάσχοντες

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Υπουργός Υγείας και ΕΟΦ δεν  διαθέτουν φάρμακο για τον διαβήτη στους πάσχοντες

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Μετά την άρνηση του Υπουργού Υγείας να πραγματοποιήσει συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), την ώρα που υπήρχαν έτοιμες οι προτάσεις μας ώστε να λυθούν, τουλάχιστον δύο από τα ατελείωτα προβλήματα στην Υγεία, έγιναν «ενάμιση…» θαύματα!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), τονίζει ότι ” Την ώρα που υπήρχαν έτοιμες οι προτάσεις μας ώστε να λυθούν, τουλάχιστον δύο από τα ατελείωτα προβλήματα στην Υγεία, έγιναν «ενάμιση…» θαύματα!

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας,

Θαύμα Νο 1: Ξαφνικά βρέθηκαν χρήματα ώστε να καλυφθεί το clawback για τις αντλίες ινσουλίνης, 2 εκατομμύρια για το 2022 και 4 εκατομμύρια για το 2023, όπως άλλωστε είχαμε ζητήσει μέσω της τότε επιστολής αλλά και του δελτίου Τύπου που εκδώσαμε.

Θαύμα Νο 2, αλλά μισά εκτελεσμένο…: Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ έστειλε στις 25 Απριλίου επιστολή στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) διερευνητικά, ώστε να μας επιβεβαιώσουν αν η λύση που θα προτείναμε στον Υπουργό Υγείας, στο ραντεβού που επιθυμούσαμε να υλοποιήσουμε μαζί του στις 28 Απριλίου, ήταν εφικτή…

Απάντηση δε λάβαμε από το ΙΦΕΤ, αλλά ούτε και ο Υπουργός δέχτηκε να μας συναντήσει.

  • Στις 9 Μαΐου, έχοντας πληροφορηθεί από τον χώρο των φαρμακοποιών ότι το ΙΦΕΤ αγόρασε περί 15.000 σκευάσματα GLP-1 με δραστική ουσία τη σεμαγλουτίδη, θέσαμε ερώτημα στο Ινστιτούτο αναμένοντας με ελπίδα, μια απάντηση… Αν αληθεύει δηλαδή η πληροφορία αυτή και εφόσον αληθεύει, γιατί δε διανέμονται τα φάρμακα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) στους πάσχοντες που τα έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη;

 

  • Απάντηση ακόμη δεν έχουμε λάβει, τη στιγμή που μήνες τώρα άνθρωποι με Διαβήτη τύπου 2 δε λαμβάνουν το φάρμακό τους και θα έπρεπε οι ιθύνοντες να το έχουν ως πρώτη προτεραιότητα!

Συνεπώς, φάρμακα υπάρχουν αλλά… Θα τα κρατήσουν να «μπαγιατέψουν» να «εξαϋλώσουν» και μερικούς διαβητικούς…

  • Γιατί όπως είπαμε, για να μην ξεχνιόμαστε… αν παραμείνουν αυτοί οι διαβητικοί ανάμεσά μας, θα τους δώσουν… ό,τι μας δίνουν τέσσερα χρόνια τώρα…

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως οι προτάσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είχαν βάση, μπορούσαν να λύσουν τα προβλήματα εξαρχής, αφού τις βλέπουμε τώρα, στο παρά πέντε, μία – μία να υλοποιούνται, όμως η υπεροψία του Υπουργού Υγείας προκάλεσε την αποστροφή του βλέμματός του από 1,5 εκατομμύριο πολίτες που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την υγεία τους εξαιτίας της απροθυμίας του για να μας συναντήσει και της παροιμιώδους απαξίωσής του στο πρόσωπο των πασχόντων και στον φορέα μας!

Άρα το δεύτερο θαύμα θα παραμείνει… μισό…. και θα γίνει ολόκληρο όταν και μόνο όταν, κάποιοι στον ΕΟΦ αποφασίσουν να εκδώσουν κωδικούς διακίνησης για τα 15.000 σκευάσματα GLP-1 με δραστική ουσία τη σεμαγλουτίδη, που οι ίδιοι αγόρασαν!

  • Ελπίζουμε να μην είναι αργά για τους πάσχοντες!
  • Το βέβαιο είναι πως είναι ήδη πολύ αργά για όλους τους ιθύνοντες που ασύστολα διαπραγματεύονται την υγεία πολλών χιλιάδων πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη, χωρίς κανέναν σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Επικίνδυνη η παροιμιώδης και συνεχιζόμενη αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη & φροντιστές

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στην Καλαμάτα

Επιστημονική Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στον Δήμο Ξάνθης στις 18 Μαρτίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμυμώνη: Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες

Αμυμώνη: Οι ωφελούμενοι στην Αμυμώνη είναι παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης (είτε ολική, είτε μερική απώλεια όρασης) και πρόσθετες αναπηρίες.

Ολοκληρώθηκε η 1η Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών στην Τρίπολη

Τρίπολη: Επισημάνθηκε η αυτοθυσία των νοσηλευτών όταν αντιμετώπισαν δύσκολες καταστάσεις και τονίστηκε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Το τελευταίο φεστιβάλ του Connect your City σήμερα με την υποστήριξη από το "Άλμα Ζωής";

#WECONNECTATHENS: Σήμερα 21 Ιουνίου, Παρασκευή στις 18:00, οι εθελόντριες του Συλλόγου "Άλμα Ζωής" θα είναι παρόντες στην κεντρική αγορά της Κυψέλης για το φεστιβάλ Connect your City, προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό για τον καρκίνο του μαστού.

Nevronas: Πρακτικός οδηγός «Portfolio Ψυχικής Ενδυνάμωσης Παιδιών και Εφήβων»

Nevronas: Πρόκειται για μια σύντομη επισκόπηση βασικών εννοιών και ορισμών, καθώς και τρόπων παρέμβασης για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας μέσα από την βιβλιογραφική έρευνα και την εμπειρία της θεραπευτικής Ομάδας.

Close Icon