Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνάντηση με τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ για τον καθορισμό τιμής και όρων αποζημίωσης των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνάντηση με τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ για τον καθορισμό τιμής και όρων αποζημίωσης των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Την αναγκαιότητα ένταξης των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης (CGM και FGM) στον κατάλογο αποζημιούμενων προϊόντων του ΕΟΠΥΥ προέβαλε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σε διαδικτυακή συνάντηση με εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με τον ΕΟΠΥΥ, την Πέμπτη 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με με τα στελέχη της Υποεπιτροπής του ΕΟΠΥΥ για τον καθορισμό τιμής και όρων αποζημίωσης των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης (CGM και FGM).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του Οργανισμού, Θεόδωρο Παπαϊωάννου, τη Συντονίστρια της Υποεπιτροπής Διαπραγμάτευσης Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Υλικών και Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Παροχών, Κοστολόγησης-Τιμολόγησης Ιατροτεχνολογικού, Υγειονομικού Υλικού και Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού της Κ.Υ. του ΕΟΠΥΥ, Μαρία Πανουσοπούλου και τα Μέλη της Υποεπιτροπής, Ηλία Γιαλλαφό, Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου και Λαμπρινή Κουτσομπόγερα.

Ο οργανισμός ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ομοσπονδίας για τοποθέτησή στις διαδικασίες της Υποεπιτροπής για τον καθορισμό τιμής και όρων αποζημίωσης των συστημάτων. Η ομοσπονδία απέστειλε σχετική επιστημονικά τεκμηριωμένη επιστολή.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Χρήστος Δαραμήλας επεσήμανε πως η ένταξη και η αποζημίωση κάθε νέας τεχνολογίας που αφορά τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία, καθώς οι σύγχρονες τεχνολογίες συμβάλλουν τεκμηριωμένα, στη βελτίωση της καθημερινότητας των πασχόντων καθώς και στην αποτελεσματικότερη ρύθμιση του Διαβήτη τους. Μια τέτοια κινήσει θα  εξασφαλίσει σημαντικά οφέλη στον οργανισμός,  χάρη στην απομάκρυνση βάσει μελετών τον κίνδυνο των κοστοβόρων επιπλοκών, σύμφωνα με τον κ. Δαραμήλα, που παρουσίασε  τη λειτουργία των νέων αυτών τεχνολογικών συστημάτων στιγμιαίας και συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης, όπως επίσης και η χρησιμότητα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε ένα άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Από την πλευρά της, η κ. Πανουσοπούλου τόνισε ότι η συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είναι σημαντική και επωφελής και για τις δύο πλευρές, πάσχοντες και ΕΟΠΥΥ και ο κ. Παπαϊωάννου εξέφρασε τη πρόθεσή του η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί, καθώς ο οργανισμός θα αποκομίσει οφέλη προωθώντας παράλληλα λύσεις προς όφελος των ασφαλισμένων του.

Τα Μέλη της Υποεπιτροπής Διαπραγμάτευσης Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Υλικών εξέφρασαν τις απορίες τους προς τον Πρόεδρο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για την αναγκαιότητα του κάθε συστήματος στους πάσχοντες από Διαβήτη, ενώ εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία είναι ραγδαία, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τον ΕΟΠΥΥ και σημαντικό είναι να υπάρχουν πολλά προϊόντα που θα καλύπτουν τις εξατομικευμένες ανάγκες όλων των πασχόντων.

Πλέον αναμένεται η ένταξη αυτών των συστημάτων στον κατάλογο αποζημιούμενων προϊόντων του ΕΟΠΥΥ και η ομοσπονδία ευελπιστεί να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με τον Οργανισμό με στόχο την επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ήδη εντάχθηκαν οι προδιαγραφές που αφορούσαν τα θεραπευτικά υποδήματα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, που έγινε τον τελευταίο καιρό, μετά από πολυετείς προσπάθειες της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τάσος Δούσης: Η συγκλονιστική περιπέτεια που έζησε ως πολεμικός ανταποκριτής

23/4: Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Self test σε όλο το Δημόσιο από Δευτέρα 26 Απριλίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΚΕΘΕΑ: Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

ΚΕΘΕΑ Εργαζόμενοι: «Το Προσχέδιο της διοίκησης είναι σήμερα παρελθόν. Απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, αλλά κυρίως από την κοινωνία», επισημαίνουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ.

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την καρδιακή ανεπάρκεια και την υπέρταση

Καρδιακή Ανεπάρκεια Αρτηριακή Πίεση: Συνεργασία Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Ένωσης Ασθενών Ελλάδας σε Διαδικτυακή Εκδήλωση Ενημέρωσης Κοινού για την Καρδιακή Ανεπάρκεια και την Αρτηριακή Υπέρταση την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 και ώρα 18.30.

ΕΣΑμεΑ: Προκήρυξη θέσης εργασίας

ΕΣΑμεΑ: Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) προκηρύσσε θέση Συντονιστή/στριας/Διαχειριστή/στριας στο πλαίσιο εφαρμογής του Υποέργου 3 (αυτεπιστασία) της Πράξης, με σύμβαση μίσθωσης εργασίας ορισμένου χρόνου.

Επίκαιρο και Διαχρονικό το αίτημα για θεσμοθέτηση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης και του Προσωπικού Βοηθού

ΕΣΑμεΑ για Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης: Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) χαιρετίζει τη σημερινή ημέρα, την 5η Μάη Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης και όλους τους φορείς και τις κινήσεις που τη στηρίζουν και μεταφέρουν το μήνυμά της.

Παραλείψεις και αυθαιρεσίες από μέρους της Προέδρου του ΚΕ.Σ.Υ. καταγγέλει ο Σύνδεσμος Καρδιοπαθών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΩΝ: Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες απαντά δια επιστολής προς την Πρόεδρο του ΚΕ.Σ.Υ, κα Μίνα Γκάγκα, αναφορικά με την ανταπόκριση του ΚΕ.Σ.Υ. σε προγενέστερη παρέμβαση του Συνδέσμου για τη λειτουργία και σύνθεση της επιτροπής του ΚΕΣΥ με αντικείμενο εστιασμένο στις συγγενείς καρδιοπάθειες.

Η ΕΛΠΙΔΑ και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη αγκαλιάζουν με αγάπη τους συνανθρώπους μας

Μαριάννα Βαρδινογιάννη Ελπίδα: Το φετινό Πάσχα βρίσκει τη χώρα μας, όπως και ολόκληρη την ανθρωπότητα, αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο της πανδημίας, με τεράστιες δυσκολίες και προβλήματα.  Η κοινωνία μας μένει, όμως,  όρθια χάρη στις διαρκείς  προσπάθειες του καθενός από εσάς, και όλων μας, με  τους  ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές βεβαίως στην πρώτη γραμμή της μάχης.  Όλοι μαζί, ο καθένας από την πλευρά του, αγωνιζόμαστε για να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη και να τους δώσουμε δύναμη κι ελπίδα.

ΣΟΦΨΥ Σερρών: Με δωρεά του ιδρύματος ΤΙΜΑ, ο ΣΟΦΨΥ Ν.Σερρών υλοποιεί το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ»

ΣΟΦΨΥ Σερρών ΣΤΗΡΙΖΩ: Με αποκλειστική δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος ΤΙΜΑ, για τους επόμενους 18 μήνες ο ΣΟΦΨΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ» και θα προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ατομικές υπηρεσίες φροντίδας κατ’οίκον σε 120 άτομα με άνοια και τις οικογένειες φροντιστές τους.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Ο εμβολιασμός αποτελεί διαχρονικά την πιο αξιόπιστη και ασφαλή λύση για την υγεία

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας τιμάει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Εμβολιασμών αναγνωρίζοντας πως τα εμβόλια αποτελούν διαχρονικά τα εργαλεία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, την κοινωνική ασφάλεια και ευημερία.