Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνάντηση με τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ για τον καθορισμό τιμής και όρων αποζημίωσης των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνάντηση με τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ για τον καθορισμό τιμής και όρων αποζημίωσης των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Την αναγκαιότητα ένταξης των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης (CGM και FGM) στον κατάλογο αποζημιούμενων προϊόντων του ΕΟΠΥΥ προέβαλε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σε διαδικτυακή συνάντηση με εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με τον ΕΟΠΥΥ, την Πέμπτη 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με με τα στελέχη της Υποεπιτροπής του ΕΟΠΥΥ για τον καθορισμό τιμής και όρων αποζημίωσης των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης (CGM και FGM).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του Οργανισμού, Θεόδωρο Παπαϊωάννου, τη Συντονίστρια της Υποεπιτροπής Διαπραγμάτευσης Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Υλικών και Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Παροχών, Κοστολόγησης-Τιμολόγησης Ιατροτεχνολογικού, Υγειονομικού Υλικού και Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού της Κ.Υ. του ΕΟΠΥΥ, Μαρία Πανουσοπούλου και τα Μέλη της Υποεπιτροπής, Ηλία Γιαλλαφό, Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου και Λαμπρινή Κουτσομπόγερα.

Ο οργανισμός ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ομοσπονδίας για τοποθέτησή στις διαδικασίες της Υποεπιτροπής για τον καθορισμό τιμής και όρων αποζημίωσης των συστημάτων. Η ομοσπονδία απέστειλε σχετική επιστημονικά τεκμηριωμένη επιστολή.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Χρήστος Δαραμήλας επεσήμανε πως η ένταξη και η αποζημίωση κάθε νέας τεχνολογίας που αφορά τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία, καθώς οι σύγχρονες τεχνολογίες συμβάλλουν τεκμηριωμένα, στη βελτίωση της καθημερινότητας των πασχόντων καθώς και στην αποτελεσματικότερη ρύθμιση του Διαβήτη τους. Μια τέτοια κινήσει θα  εξασφαλίσει σημαντικά οφέλη στον οργανισμός,  χάρη στην απομάκρυνση βάσει μελετών τον κίνδυνο των κοστοβόρων επιπλοκών, σύμφωνα με τον κ. Δαραμήλα, που παρουσίασε  τη λειτουργία των νέων αυτών τεχνολογικών συστημάτων στιγμιαίας και συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης, όπως επίσης και η χρησιμότητα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε ένα άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Από την πλευρά της, η κ. Πανουσοπούλου τόνισε ότι η συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είναι σημαντική και επωφελής και για τις δύο πλευρές, πάσχοντες και ΕΟΠΥΥ και ο κ. Παπαϊωάννου εξέφρασε τη πρόθεσή του η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί, καθώς ο οργανισμός θα αποκομίσει οφέλη προωθώντας παράλληλα λύσεις προς όφελος των ασφαλισμένων του.

Τα Μέλη της Υποεπιτροπής Διαπραγμάτευσης Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Υλικών εξέφρασαν τις απορίες τους προς τον Πρόεδρο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για την αναγκαιότητα του κάθε συστήματος στους πάσχοντες από Διαβήτη, ενώ εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία είναι ραγδαία, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τον ΕΟΠΥΥ και σημαντικό είναι να υπάρχουν πολλά προϊόντα που θα καλύπτουν τις εξατομικευμένες ανάγκες όλων των πασχόντων.

Πλέον αναμένεται η ένταξη αυτών των συστημάτων στον κατάλογο αποζημιούμενων προϊόντων του ΕΟΠΥΥ και η ομοσπονδία ευελπιστεί να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με τον Οργανισμό με στόχο την επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ήδη εντάχθηκαν οι προδιαγραφές που αφορούσαν τα θεραπευτικά υποδήματα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, που έγινε τον τελευταίο καιρό, μετά από πολυετείς προσπάθειες της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τάσος Δούσης: Η συγκλονιστική περιπέτεια που έζησε ως πολεμικός ανταποκριτής

23/4: Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Self test σε όλο το Δημόσιο από Δευτέρα 26 Απριλίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΛΟΔΙ: Ενάντια στο πρόσφατο ΦΕΚ για αποζημιώσεις προϊόντων σακχαρώδου

Η απάντηση της ΕΛ.Ο.ΔΙ. στην απόφαση του ΕΟΠΥΥ να απομακρύνει από το Μητρωό των Αποζημιούμενων Προϊόντων ιατροτεχνολογικά προϊόντα Σακχαρώδου Διαβήτητύπου 1 ( 3) (αισθητήρες συνεχούς καταγραφής των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα) .

Έκθεση χειροτεχνίας από άτομα με αναπηρία

Στην έκθεση χειροτεχνίας από άτομα με αναπηρία που διοργανώνει το Κέντρο Εργασίας ΑΜΕΑ Α. Λιοσίων στο Μετρό Συντάγματος, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

ΕΣΑμεΑ: Η έλλειψη αίματος και οι υπομεταγγίσεις κοστίζουν ζωές!

ΕΣΑμεΑ: "Η Αιμοδοσία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον Εθνικό Σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης ώστε να μην διακινδυνεύσουν ζωές ή να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες λόγω κορωνοϊού", αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.