Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προς Καρποδίνη: Για τις καθυστερήσεις στην αποζημίωση ιατροτεχνολογικών προϊόντων Διαβήτη

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προς Καρποδίνη: Για τις καθυστερήσεις στην αποζημίωση ιατροτεχνολογικών προϊόντων Διαβήτη

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προς Καρποδίνη: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη έστειλε επιστολή στη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι καθυστερήσεις στην ένταξη και αποζημίωση των νέων ιατροτεχνολογικών προϊόντων Διαβήτη επιμένουν.

Επιστολή με θέμα: «Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στην ένταξη και αποζημίωση των νέων ιατροτεχνολογικών προϊόντων Διαβήτη» απέστειλε στη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ). Με την επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ μεταφέρει στη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ την έντονη αγανάκτηση των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς ακόμη και τώρα δεν έχει προχωρήσει ή προχωρά με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς η ένταξη και αποζημίωση νέων ιατροτεχνολογικών προϊόντων, όπως είναι τα συστήματα καταγραφής γλυκόζης και οι νέες αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης.

Όπως αναφέρει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, “οι νεότερες τεχνολογικά αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, όπως και τα σύγχρονα συστήματα καταγραφής γλυκόζης αποτελούν σπουδαία «εργαλεία» για την καθημερινή διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη, βελτιώνουν την καθημερινότητα των πασχόντων και αποδεδειγμένα αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους!”. “Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία νεότερη εξέλιξη σε ό,τι αφορά τα συστήματα καταγραφής γλυκόζης, με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά, γεγονός που τους στερεί τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν προς όφελος της υγείας τους όλα αυτά τα νέα και εξελιγμένα ιατροτεχνολογικά προϊόντα”, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Παράλληλα, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σημειώνει ότι: “οι πάσχοντες από Διαβήτη αναγκάζονται, όσοι φυσικά έχουν την οικονομική δυνατότητα, να πληρώνουν τα συστήματα αυτά με ιδία δαπάνη, παρόλο που έχουν ενταχθεί στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ από τον Νοέμβριο του 2018!  Ήδη από τον Απρίλιο του 2021, στη συνάντηση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με την Υποεπιτροπή Διαπραγμάτευσης Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Υλικών, όπως και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2022 με στελέχη του ΕΟΠΥΥ, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αιτιολόγησε και επιστημονικά την αναγκαιότητα αποζημίωσης των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης. Ωστόσο, είμαστε ακόμη στο μηδέν και τίποτα δεν έχει προχωρήσει”.

Επιπλέον, “ένα σοβαρό πρόβλημα για όλους τους πάσχοντες είναι η ατέρμονη καθυστέρηση στην ένταξη των νέων αντλιών συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, στα αποζημιούμενα προϊόντα του ΕΟΠΥΥ. Στις 17-01-2022 εντάχθηκε, επιτέλους, η μία μόνο εκ των δύο νέων αντλιών που ήταν σε αναμονή για έγκριση και ένταξη στα αποζημιούμενα προϊόντα (Αριθμ. ΔΒ3H 883/1191/οικ.34163/28.12.2022 – ΦΕΚ 74 Β’/17.01.2022)Ανησυχία, ωστόσο, δημιουργεί το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία νεότερη ενημέρωσή μας από τον Οργανισμό σχετικά με την πορεία των διαδικασιών για την ένταξη της δεύτερης αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης. Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ελπίζει ότι αυτή θα ενταχθεί τουλάχιστον την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου, μια και παραμένει ακόμα σε αναμονή για την ένταξή της στο Μητρώο Αποζημιούμενων Προϊόντων του ΕΟΠΥΥ”, προσθέτει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και τονίζει ότι: “Όλοι οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη βρίσκονται σε μία συνεχή αναμονή ευελπιστώντας στην άμεση και απρόσκοπτη πρόσβασή τους στα προαναφερθέντα τεχνολογικά επιτεύγματα που θα αλλάξουν τη ζωή τους με τον Διαβήτη και θα προασπίσουν την υγεία τους!”

Και καταλήγει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στην επιστολή της: «Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητά για ακόμη μία φορά την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας και την ένταξη των υλικών Διαβήτη στο Μητρώο Αποζημιούμενων Προϊόντων του ΕΟΠΥΥ, ώστε όλα τα νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα να είναι διαθέσιμα το συντομότερο δυνατόν στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη.

»Η υγεία και η ποιότητα ζωής των πασχόντων θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα σε ένα ευνομούμενο κράτος για ένα υγιές Σύστημα Υγείας!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιστολή ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στην ΕΣΑμεΑ με προτάσεις επί του σχεδίου νόμου του υπ. Υγείας

Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.: Διεξάγει έρευνα για τις ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Εξαίρεση διαβητικών από το νόμο που καταργεί τη συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε απόγνωση εκατοντάδες ασθενείς από την έλλειψη Γ΄ Σφαιρίνης

ΕΣΑμεΑ: Όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία "το πρόβλημα εδράζεται στο ότι η αρμόδια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας, δεν έχει προχωρήσει στη σχετική διαπραγμάτευση εδώ και πάρα πολύ καιρό και οι εταιρείες που εισάγουν τη συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία δηλώνουν ότι υπάρχει έλλειψη (!), «έλλειψη» που οφείλεται στο μεγάλο clawback και κάνει, προφανώς, «ασύμφορη» την προμήθεια και διάθεσή της στον ΕΟΠΥΥ...".

Κ3: Προσωπικός Βοηθός Ογκολογικού Ασθενούς - Κινητή Μονάδα Πρόληψης & Αντιμετώπισης

Κ3: Στόχος των δράσεων του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών είναι η υποστήριξη της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που δικαιούνται και της ισότιμης ένταξής τους στην  κοινωνία.

Θεσμοθετείται η «φωνή των ασθενών» στη Διαδικασία Λήψης Αποφάσεων 

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: To Άρθρο 60 του Νόμου 4931/2022, το οποίο ψηφίστηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, από την Ολομέλεια της Βουλής και αποτέλεσε εισήγηση του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη θεσμοθετεί τη «φωνή των ασθενών» στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. 

Κινδυνεύει με λουκέτο το Χαμόγελο του Παιδιού με υπουργική απόφαση

Το Χαμόγελο του Παιδιού: O Oργανισμός πραγματοποίησε σήμερα ενημέρωση με στόχο να παρουσιάσει τις ραγδαίες και τραγικές επιπτώσεις που έχει για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια του καθώς και σε όλους τους χώρους ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών, η εφαρμογή συγκεκριμένων άρθρων - της Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υφιστάμενων και νέων ΜοΠΠ του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Θετική Φωνή: Κάνεις σεξ; Κάνε ΔΩΡΕΑΝ τεστ HIV!

Θετική Φωνή: Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint προσφέρουν δωρεάν εξέταση για HIV στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης, από Δευτέρα 16 Μαΐου έως και Δευτέρα 23 Μαΐου 2022.