Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΠΟΑμΣΚΠ: Εγχειρίδιο επικοινωνίας ασθενών με επαγγελματίες υγείας

ΠΟΑμΣΚΠ: Εγχειρίδιο επικοινωνίας ασθενών με επαγγελματίες υγείας

Ένα e-book εγχειρίδιο επικοινωνίας ασθενών με τους  επαγγελματίες υγείας δημιούργησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας διοργάνωσε διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση e-book που δημιούργησε με τίτλο «Εγχειρίδιο επικοινωνίας ασθενών με επαγγελματίες υγείας».Η ΠΟΑμΣΚΠ προχώρησε στη δημιουργία του εγχειριδίου με στόχο να ενημερώσει για τα οφέλη της σωστής επικοινωνίας και να παρέχει απλές, σαφείς, χρηστικές συμβουλές για την βελτίωσή της. Απευθύνεται όχι μόνο σε ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση αλλά σε όλες τις κατηγορίες χρονίως ασθενών, οι οποίοι πρέπει να οικοδομήσουν μια σχέση με τους επαγγελματίες υγείας που τους περιστοιχίζουν.

Η πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ κα Βάσω Μαράκα απεύθυνε Χαιρετισμό τονίζοντας πως η επικοινωνία γιατρών-ασθενών πάσχει. Η αποτελεσματική επικοινωνία αποτελεί τη βάση εδραίωσης μιας εποικοδομητικής σχέσης και είναι σημαντικό οι ασθενείς να αντιληφθούν πως είναι και δική τους ευθύνη να την βελτιστοποιήσουν. Εκτός από τη δημιουργία του εγχειριδίου, η Ομοσπονδία προχώρησε στη δημιουργία μιας ιστοσελίδας με το όνομα  epikoinonometongiatro την οποία θα υπάρχουν χρήσιμα άρθρα και συμβουλές τα οποία θα ανανεώνονται διαρκώς.

Πρώτος ομιλητής ο Δρ. Βασίλης Κιοσσές, Ψυχολόγος-Ιατρικός Εκπαιδευτής, Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος μίλησε για την Επικοινωνία γιατρού-ασθενή ως θεραπευτικό εργαλείο”. “Η σχέση που αναπτύσσει ο γιατρός με τον ασθενή του είναι το ισχυρότερο και πιο σταθερό θεραπευτικό εργαλείο που διαθέτει ένας γιατρός τα τελευταία 4000 χρόνια που ασκείται η ιατρική» ανέφερε ο Δρ. Κιοσσές. “Για να υπάρξει ασθενοκετρική φροντίδα, ο γιατρός πρέπει να έχει την πρόθεση να «δει»  και να «ακούσει» τον ασθενή ως προσωπικότητα, ως όλον και να μην εστιάσει μόνο στα συμπτώματα.”

Στη συνέχεια η κα Έλενα Γεωργοπούλου παρουσίασε το καλαίσθητο e-book για την επικοινωνία ασθενών με επαγγελματίες υγείας. Παράλληλα παρουσίασε το νέο site epikoinonometongiatro.gr όπου εκτός από το εγχειρίδιο επικοινωνίας (στα Ελληνικά και στα Αγγλικά) θα υπάρχουν ενδιαφέροντα άρθρα και χρηστικές συμβουλές για τους χρόνιους ασθενείς.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η γνωστή δημοσιογράφος κα Νικολέτα Ντάμπου.

Το εγχειρίδιο επικοινωνίας ασθενών με επαγγελματίες υγείας δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία της Novartis Hellas και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με την εταιρεία Forthright.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Εμβολιασμοί την περίοδο του COVID-19

Διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Εμβολιασμοί κατά την περίοδο της πανδημίας

Βάσω Μαράκα στο healthweb.gr : Tο Μητρώο Ασθενών για την ΣΚΠ είναι σε πρώιμο στάδιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Επίδοση ευρημάτων μελέτης στον ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας για εξορθολογισμό νοσοκομειακής δαπάνης

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Οι εκπρόσωποι της Ένωσης παρέδωσαν στο Γενικό Γραμματέα το πλήρες κείμενο της τελικής έκθεσης της μελέτης, της οποίας τα ευρήματα θα παρουσιαστούν σε συνέδρια, δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις, με την παράκληση να διαβιβάσει περίληψή της, που επιδόθηκε, αρμοδίως, στον κ. Υπουργό Υγείας και στις Δ.Υ.Πε.

Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού: Επικίνδυνος για διαβητικούς & παχύσαρκους ο κορωνοϊός

Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού: Η 5η Επιστημονική Συνάντηση, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού 17-19/9, έχει θέσει ως στόχο να ενημερώσει το ευρύ κοινό για όλα τα νεότερα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα σε ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και πολλά άλλα που ενδιαφέρουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Γενικευμένη Φλυκταινώδης Ψωρίαση: Συμπτώματα - Διάγνωση - Πρόληψη

Γενικευμένη Φλυκταινώδης Ψωρίαση: Πρόκειται για μία σπάνια και σοβαρή φλεγμονώδη δερματική ασθένεια, με επεισόδια εξάρσεων, η οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή, έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών με εξίσου σοβαρές επιπτώσεις και στην ψυχική υγεία.

Alzheimer: Η συμβολή του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου στη Νοητική Έκπτωση

Alzheimer: Πέμπτη 16/9/2021 στις 18:30 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου στη Νοητική Έκπτωση» από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer.

Μηδενική ανοχή στις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η αυστηρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν όλοι όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης πρέπει να είναι παραδειγματική. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων και όσοι σκέφτονται να το πράξουν θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι κυρώσεις θα είναι βαρύτατες.

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης: Ευρωπαϊκό βραβείο στον Δημήτρη Κοντοπίδη

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης: Με στόχο να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα ύδατα στην χώρα μας, τον Νοέμβριο του 2019, ο κ. Κοντοπίδης αρνήθηκε τη προσφορά μεταμόσχευσης πνεύμονα στο μεταμοσχευτικό κέντρο και ενώ ήδη βρισκόταν δύο χρόνια στη λίστα αναμονής. Με την κίνησή του αυτή πίεσε ττην διαδικασία και η κυβέρνηση έκανε βήματα για να διαθέσει μια νέα επαναστατική θεραπεία για την Κυστική Ίνωση (CFTR modulators) στην Ελλάδα. 

Ε.Ε.Ι.Κ.: Βραβείο για την “Καλύτερη Αποτελεσματική Διαπραγμάτευση Συλλόγου Ασθενών με τους Φορείς"

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης: Ο επίτιμος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης Δημήτρης Κοντοπίδης κατά την παραλαβή του βραβείου μαζί με την Πρόεδρο του Συλλόγου  Άννα Σπίνου, ανέδειξε τον κομβικό ρόλο των εκπροσώπων των ασθενών στην επίτευξη άμεσης πρόσβασης στις καινοτόμες θεραπείες και στην ευρύτερη χάραξη πολιτικής Υγείας.