Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΠΟΑμΣΚΠ: Εγχειρίδιο επικοινωνίας ασθενών με επαγγελματίες υγείας

ΠΟΑμΣΚΠ: Εγχειρίδιο επικοινωνίας ασθενών με επαγγελματίες υγείας

Ένα e-book εγχειρίδιο επικοινωνίας ασθενών με τους  επαγγελματίες υγείας δημιούργησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας διοργάνωσε διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση e-book που δημιούργησε με τίτλο «Εγχειρίδιο επικοινωνίας ασθενών με επαγγελματίες υγείας».Η ΠΟΑμΣΚΠ προχώρησε στη δημιουργία του εγχειριδίου με στόχο να ενημερώσει για τα οφέλη της σωστής επικοινωνίας και να παρέχει απλές, σαφείς, χρηστικές συμβουλές για την βελτίωσή της. Απευθύνεται όχι μόνο σε ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση αλλά σε όλες τις κατηγορίες χρονίως ασθενών, οι οποίοι πρέπει να οικοδομήσουν μια σχέση με τους επαγγελματίες υγείας που τους περιστοιχίζουν.

Η πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ κα Βάσω Μαράκα απεύθυνε Χαιρετισμό τονίζοντας πως η επικοινωνία γιατρών-ασθενών πάσχει. Η αποτελεσματική επικοινωνία αποτελεί τη βάση εδραίωσης μιας εποικοδομητικής σχέσης και είναι σημαντικό οι ασθενείς να αντιληφθούν πως είναι και δική τους ευθύνη να την βελτιστοποιήσουν. Εκτός από τη δημιουργία του εγχειριδίου, η Ομοσπονδία προχώρησε στη δημιουργία μιας ιστοσελίδας με το όνομα  epikoinonometongiatro την οποία θα υπάρχουν χρήσιμα άρθρα και συμβουλές τα οποία θα ανανεώνονται διαρκώς.

Πρώτος ομιλητής ο Δρ. Βασίλης Κιοσσές, Ψυχολόγος-Ιατρικός Εκπαιδευτής, Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος μίλησε για την Επικοινωνία γιατρού-ασθενή ως θεραπευτικό εργαλείο”. “Η σχέση που αναπτύσσει ο γιατρός με τον ασθενή του είναι το ισχυρότερο και πιο σταθερό θεραπευτικό εργαλείο που διαθέτει ένας γιατρός τα τελευταία 4000 χρόνια που ασκείται η ιατρική» ανέφερε ο Δρ. Κιοσσές. “Για να υπάρξει ασθενοκετρική φροντίδα, ο γιατρός πρέπει να έχει την πρόθεση να «δει»  και να «ακούσει» τον ασθενή ως προσωπικότητα, ως όλον και να μην εστιάσει μόνο στα συμπτώματα.”

Στη συνέχεια η κα Έλενα Γεωργοπούλου παρουσίασε το καλαίσθητο e-book για την επικοινωνία ασθενών με επαγγελματίες υγείας. Παράλληλα παρουσίασε το νέο site epikoinonometongiatro.gr όπου εκτός από το εγχειρίδιο επικοινωνίας (στα Ελληνικά και στα Αγγλικά) θα υπάρχουν ενδιαφέροντα άρθρα και χρηστικές συμβουλές για τους χρόνιους ασθενείς.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η γνωστή δημοσιογράφος κα Νικολέτα Ντάμπου.

Το εγχειρίδιο επικοινωνίας ασθενών με επαγγελματίες υγείας δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία της Novartis Hellas και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με την εταιρεία Forthright.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Εμβολιασμοί την περίοδο του COVID-19

Διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Εμβολιασμοί κατά την περίοδο της πανδημίας

Βάσω Μαράκα στο healthweb.gr : Tο Μητρώο Ασθενών για την ΣΚΠ είναι σε πρώιμο στάδιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκθεση χειροτεχνίας από άτομα με αναπηρία

Στην έκθεση χειροτεχνίας από άτομα με αναπηρία που διοργανώνει το Κέντρο Εργασίας ΑΜΕΑ Α. Λιοσίων στο Μετρό Συντάγματος, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

ΕΣΑμεΑ: Η έλλειψη αίματος και οι υπομεταγγίσεις κοστίζουν ζωές!

ΕΣΑμεΑ: "Η Αιμοδοσία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον Εθνικό Σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης ώστε να μην διακινδυνεύσουν ζωές ή να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες λόγω κορωνοϊού", αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

ΕΣΑμεΑ: Επιτέλους η ΕΡΤ να μεταδώσει ειδήσεις για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες!

ΕΣΑμεΑ: Επιστολή στη διοίκηση της ΕΡΤ και στο αρμόδιο υπουργείο απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, διαμαρτυρόμενη για πολλοστή φορά για την αιφνίδια διακοπή της μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ στην ελληνική νοηματική γλώσσα το 2019.

Greece Race for the Cure® 2022: Οι εγγραφές άνοιξαν

Greece Race for the Cure® 2022: Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου είμαστε και πάλι ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού. Για σένα, για μένα, για όλους και όλες μας!