Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης: Διάθεση 96 ατομικών σπιρόμετρων για τηλεϊατρική [vid]

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης: Διάθεση 96 ατομικών σπιρόμετρων για τηλεϊατρική [vid]

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης: Τα σπιρόμετρα θα διατεθούν σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση σε όλη τη χώρα, που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν σπιρόμετρο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

96 νέα ατομικά σπιρόμετρα διαθέτει δωρεάν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης για το νέο έτος, στηρίζοντας τις προσπάθειες των Μονάδων Κυστικής Ίνωσης για ανάπτυξη της τηλεϊατρικής (telemedicine). Τα σπιρόμετρα θα διατεθούν σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση σε όλη τη χώρα, που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν σπιρόμετρο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας στα πλαίσια της καμπάνιας “Απεριόριστη Ανάσα”, ο Σύλλογος είχε πάρει την πρωτοβουλία και είχε δωρίσει τα προηγούμενα έτη 194 ατομικά σπιρόμετρα σε ασθενείς μας σε όλη την Ελλάδα, με προτεραιότητα στους πιο επιβαρυμένους αναπνευστικά, για την απομακρυσμένη ιατρική παρακολούθησή τους και την αυτοδιαχείριση της νόσου με ταυτόχρονη προστασία από τις νοσοκομειακές επισκέψεις.

Με τα ατομικά σπιρόμετρα οι ασθενείς μας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τακτικά την απαραίτητη εξέταση της σπιρομέτρησης απομακρυσμένα από το σπίτι τους, αποφεύγοντας έτσι όσο το δυνατόν περισσότερο τις επισκέψεις στα νοσοκομεία, για την προστασία τους από τον κορονοϊό αλλά και τις νοσοκομειακές μικροβιακές επιμολύνσεις, όπως γίνεται και στο εξωτερικό.

  • Όσοι ασθενείς/φροντιστές επιθυμούν να παραλάβουν σπιρόμετρο και δεν έχουν κάνει ακόμα αίτηση, μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στη φόρμα εδώ και στη συνέχεια θα τους ενημερώσουμε μέσω μέιλ για τη διαδικασία παραλαβής.
  • Όσοι έχουν ήδη κάνει αίτηση και είναι σε αναμονή παραλαβής, θα τους αποσταλεί προσεχώς το σπιρόμετρο στη διεύθυνση της οικίας που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πααρακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσης του σπιρομέτρου στα ελληνικά:

*Τα σπιρόμετρα είναι ευγενική δωρεά της CHIESI HELLAS.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πανελλήνιος Συλλόγος Κυστικής Ίνωσης: Εκλέχθηκε το νέο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο

Silver Healthcare Award για την καμπάνια μεταμοσχεύσεων&δωρεάς οργάνων “Απεριόριστη Ανάσα - Be a Life Donor”

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης: Ευρωπαϊκό βραβείο στον Δημήτρη Κοντοπίδη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας συνυπέγραψε επιστολή προς τον ΕΜΑ για την αντιμετώπιση των αντιβιοτικών ελλείψεων

ΔΟΘ: Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) την επίσπευση και ενίσχυση των προσπαθειών σε κοινοτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων που σημειώνονται σε ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά σκευάσματα.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συμμετοχή στο "Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου"

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Από πλευράς της ΕΑΕ ο Πρόεδρος κ. Δέδες μνημόνευσε τη σημασία εγγραμματοσύνης υγείας του πληθυσμού, καθώς όπως παρατηρήθηκε με την πανδημία, εξίσου μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η επιδημία της παραπληροφόρησης και των fake news.

Αγριά Βόλου: Ο 10χρονος μαθητής κατέληξε από πνευμονία

Αγριά Βόλου: Ισχαιμία του μυοκαρδίου και βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (πνευμονία) ήταν οι αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο τον 10χρονο Κωνσταντίνο Περδίου από τον Κισσό, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

ΕΣΑμεΑ: Κινητοποίηση 6 Φεβρουαρίου στο υπ. Μεταφορών αν δεν λυθεί το ζήτημα των διοδίων

ΕΣΑμεΑ: Η Συνομοσπονδία θα προβεί σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο στις 6 Φεβρουαρίου, εάν δεν διασφαλιστεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί η έκδοση της νέας κάρτας, έως τα τέλη Μαρτίου.

Ψευτογιατρός: Στο σπίτι του βρέθηκε ο Αλέξης Κούγιας, ενώ η ΕΛΑΣ δημοσίευσε τα στοιχεία του

Ψευτογιατρός: Ενώ η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε τα στοιχεία του φερόμενου ως ψευτογιατρού, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας βρέθηκε στο σπίτι του 66χρονου σήμερα το πρωί.