Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Παγκόσμια Ημέρα για την Κακοποίηση Ηλικιωμένων – 15 Ιουνίου

Παγκόσμια Ημέρα για την Κακοποίηση Ηλικιωμένων – 15 Ιουνίου

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Κατάχρηση Ηλικιωμένων (WEAAD), έχει θέμα «Προσοχή στα ηλικιωμένα άτομα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές, οι πανδημίες ή οι συγκρούσεις επηρεάζουν δυσανάλογα τους ηλικιωμένους, επιδεινώνοντας τις υπάρχουσες ευπάθειές τους. Η αντιμετώπιση των αναγκών τους στον σχεδιασμό και την απόκριση έκτακτης ανάγκης είναι ζωτικής σημασίας, καθώς τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα κινητικότητας, χρόνιες παθήσεις υγείας ή κοινωνική απομόνωση.

Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να εμποδίσουν την ικανότητά τους να έχουν πρόσβαση σε βοήθεια, να εκκενώνουν με ασφάλεια ή να λαμβάνουν έγκαιρη ιατρική φροντίδα και υπηρεσίες υποστήριξης. Επιπλέον, το άγχος και το χάος των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο κακοποίησης ηλικιωμένων, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής, συναισθηματικής, οικονομικής ή παραμέλησης.

Θέμα 2024: Επίκεντρο σε ηλικιωμένα άτομα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Κατάχρηση Ηλικιωμένων (WEAAD), με θέμα «Προσοχή στα ηλικιωμένα άτομα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», τονίζει την επείγουσα ανάγκη προστασίας και υποστήριξης των ηλικιωμένων κατά τη διάρκεια κρίσεων.

Καλεί τις κυβερνήσεις, τους διεθνείς δωρητές, τους οργανισμούς και τις κοινότητες να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ευημερία των ηλικιωμένων στις στρατηγικές ετοιμότητας και αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Ενθαρρύνει την ανάπτυξη πολιτικών χωρίς αποκλεισμούς που διασφαλίζουν ότι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας δεν παραβλέπονται κατά τη διάρκεια κρίσεων.

Το WEAAD 2024 υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης, τους φροντιστές και το κοινό. Με την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις συγκεκριμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ηλικιωμένα άτομα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, μπορούμε να προωθήσουμε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς και πιο προστατευτικό.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αισθήσεις: Το 73% παραβλέπουν την ακοή και ευνοούν την όραση

Τα gadgets και το internet καλύπτουν τα κενά της περίθαλψης των ηλικιωμένων στην Κίνα

Περιορίστε το χρόνο που αφιερώνετε στην παρακολούθηση τηλεόρασης γιατί επηρεάζει την ταχύτητα γήρανσης

Οι κοινωνικά συνδεδεμένοι ηλικιωμένοι πλήττονται περισσότερο από την πανδημία από ό,τι οι απομονωμένοι συνομήλικοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θέσεις εργασίας κοινωνικών φροντιστών/στριων στη στέγη του συλλόγου συνδρόμου down Ελλάδος

O Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, λειτουργώντας ως δικαιούχος της Πράξης «Συνέχιση της δράσης Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος» προκηρύσσει 2 θέσεις

Έγκριση του Υπ. Υγείας για την αποζημίωση CGM για ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με ΣΔ τύπου 2

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Θετική έκβαση είχε η συνάντηση με θέμα την αποζημίωση των συστημάτων καταγραφής γλυκόζης (CGM) για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Έκκληση για αίμα μέσω του συλλόγου καρκινοπαθών

ΚΕΦΙ: Οι εθελοντές αίματος είναι ζωτικής σημασίας για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο στη διάσωση ζωών και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας.

Αιματοκρήτης: Παγκρήτιος σύνδεσμος εθελοντών αιμοδοτών & δωρητών οργάνων

Αιματοκρήτης: Σκοπός, όχι απλά να συγκεντρωθούν μονάδες αίματος, αλλά να γίνουν πρότυπες παρεμβάσεις ώστε οι αιμοδότες να αποκτήσουν τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ικανοποίηση να παραμείνουν αιμοδότες για μια ζωή!

Βαρδακαστάνης ΕΣΑμεΑ: «Κανείς να μην μείνει στο περιθώριο!» ψήφισμα στην ΕΟΚΕ

Βαρδακαστάνης ΕΣΑμεΑ: Το ψήφισμα «Κανείς δεν πρέπει να μείνει στο περιθώριο! Για μια συμμετοχική πολιτική συνοχής χωρίς αποκλεισμούς για τη στήριξη της κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής», παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ.

ΕΛΛΟΚ: Από την έρευνα στην πράξη, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις

ΕΛΛΟΚ: Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Ελλάδα σέβεται πλήρως και ακολουθεί τις κατευθύνσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα αποτελέσει ένα συντονισμένο σχέδιο, βασισμένο σε αυτές.

Close Icon