Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Ανακοίνωση Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας για το Συλλαλητήριο

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Ανακοίνωση Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας για το Συλλαλητήριο

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας ενώνει τη φωνή του με τον υπόλοιπο κόσμο στο νησί και συμμετέχει στο συλλαλητήριο για την υγεία με αφορμή τις συνεχείς αποχωρήσεις ιατρών.

Οι συνεχείς αποχωρήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την συνεπακόλουθη μείωση της ποιότητας της ιατρικής φροντίδας και υγειονομικής περίθαλψης των ασθενών, έχει δημιουργήσει τεράστια ανησυχία στο νησί. Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας ενώνει τη φωνή του με τον υπόλοιπο κόσμο και δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για την υγεία, που θα λάβει χώρα στις 9 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:30 στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας

“Η εξέλιξη της πορείας του Νοσοκομείου της Κέρκυρας έχει προκαλέσει δικαιολογημένη ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες του νησιού μας. Ενώ βρισκόμαστε σε παρατεταμένη περίοδο πανδημίας, αντί να αυξάνονται οι θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μειώνονται δραματικά γιατί δεν γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις και δεν ανανεώνονται συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Η κατάσταση αυτή λειτουργεί σε βάρος των ασθενών αλλά και των γιατρών, οι οποίοι εργάζονται σε εξοντωτικές συνθήκες, που οδηγούν σε συνεχείς παραιτήσεις. Η διακομιδή στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων δεν είναι λύση για τον ασθενή, ζούμε σε νησί και οι απαγορευτικές καιρικές συνθήκες πτήσης και πλεύσης, μπορούν να αποβούν μοιραίες για τη ζωή του.

Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε σημείο, που δεν πάει άλλο! Θα είμαστε κι εμείς στο συλλαλητήριο για την υγεία, που θα γίνει τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, 6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως. Η υγεία του καθένα και της καθεμιάς μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, δεν υπάρχουν περιθώρια για εκπτώσεις, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς!”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2023

Η Διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου παραιτήθηκε

Ιδρύεται Κέντρο Ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο "Η Σωτηρία"

Ζάκυνθος: Αναστάτωση μετά τον εντοπισμό λεγεωνέλλας στο νοσοκομείο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΑμΣΚΠ: 30 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

ΠΟΑμΣΚΠ: Η παγκόσμια εκστρατεία MS Connections, με μότο “I connect – We connect” , έχει στόχο να ενδυναμώσει τα άτομα που πάσχουν μέσα από την σύνδεσή τους με τον εαυτό τους, το στενό περιβάλλον τους, την ευρύτερη Κοινωνία , την Ερευνητική και Ιατρική Κοινότητα και την Πολιτεία.

ΕΣΑμεΑ: Παράταση για τα μηχανογραφικά υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

ΕΣΑμεΑ: Μετά την παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ, παράταση πήρε η υποβολής ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2023 - 2024 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων. 

Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία: Κατανοώντας την Ανάγκη - Διερευνώντας το Κενό στην Πάτρα

Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία: Το πρόγραμμα «φιλοξενεί» ως ομιλητές, κορυφαίους και έγκριτους επιστήμονες αλλά και εμπλεκόμενους με το θέμα του καρκίνου από μια ευρεία γκάμα προσώπων.