Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Ανακοίνωση Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας για το Συλλαλητήριο

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας ενώνει τη φωνή του με τον υπόλοιπο κόσμο στο νησί και συμμετέχει στο συλλαλητήριο για την υγεία με αφορμή τις συνεχείς αποχωρήσεις ιατρών.

Οι συνεχείς αποχωρήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την συνεπακόλουθη μείωση της ποιότητας της ιατρικής φροντίδας και υγειονομικής περίθαλψης των ασθενών, έχει δημιουργήσει τεράστια ανησυχία στο νησί. Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας ενώνει τη φωνή του με τον υπόλοιπο κόσμο και δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για την υγεία, που θα λάβει χώρα στις 9 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:30 στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας

“Η εξέλιξη της πορείας του Νοσοκομείου της Κέρκυρας έχει προκαλέσει δικαιολογημένη ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες του νησιού μας. Ενώ βρισκόμαστε σε παρατεταμένη περίοδο πανδημίας, αντί να αυξάνονται οι θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μειώνονται δραματικά γιατί δεν γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις και δεν ανανεώνονται συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Η κατάσταση αυτή λειτουργεί σε βάρος των ασθενών αλλά και των γιατρών, οι οποίοι εργάζονται σε εξοντωτικές συνθήκες, που οδηγούν σε συνεχείς παραιτήσεις. Η διακομιδή στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων δεν είναι λύση για τον ασθενή, ζούμε σε νησί και οι απαγορευτικές καιρικές συνθήκες πτήσης και πλεύσης, μπορούν να αποβούν μοιραίες για τη ζωή του.

Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε σημείο, που δεν πάει άλλο! Θα είμαστε κι εμείς στο συλλαλητήριο για την υγεία, που θα γίνει τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, 6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως. Η υγεία του καθένα και της καθεμιάς μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, δεν υπάρχουν περιθώρια για εκπτώσεις, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς!”

Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2023

Η Διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου παραιτήθηκε

Ιδρύεται Κέντρο Ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο "Η Σωτηρία"

Ζάκυνθος: Αναστάτωση μετά τον εντοπισμό λεγεωνέλλας στο νοσοκομείο

Κατανόηση και διαχείριση χρόνιων ασθενειών

Μια βασική πτυχή της διαχείρισης χρόνιων ασθενειών είναι η κατανόηση της φύσης της πάθησης. Αυτό περιλαμβάνει την εκπαίδευση του εαυτού του σχετικά με τη νόσο, τα συμπτώματά της, τους παράγοντες που προκαλούν και τις πιθανές επιπλοκές.