Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

MDA Ελλάς: Υπεγράφη Σύμβαση με το Θριάσιο για τη Δημιουργία Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων

MDA Ελλάς: Υπεγράφη Σύμβαση με το Θριάσιο για τη Δημιουργία Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων

MDA Ελλάς: "Πρόκειται για ένα έργο ορόσημο, καθώς θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση τουλάχιστον 400 ενήλικων ασθενών, καλύπτοντας την ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής". δήλωσε η Πρόεδρος του MDA Ελλάς, κυρία Βάνα Λαβίδα.

Την Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 υπογράφηκε μεταξύ του Διοικητή του Θριασίου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας, κυρίου Δημήτρη Αντωνίου και της Προέδρου του MDA Ελλάς (Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις) κυρίας Βάνας Λαβίδα, η σύμβαση δωρεάς για τη δημιουργία Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων για ενήλικες στην Αττική, η οποία θα στεγαστεί στο κτίριο του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων.

Το MDA Ελλάς με την ευγενική συνδρομή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου θα προβεί στη δημιουργία και λειτουργία εξωτερικών ιατρείων για ενήλικες που πάσχουν από νευρομυϊκές παθήσεις, με δωρεά του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ. Την κατασκευή της Μονάδας πρόκειται να αναλάβει η εταιρεία ΑΒΑΞ Α.Ε., η οποία και θα καλύψει με ιδίους πόρους μέρος της κατασκευής.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του MDA Ελλάς, κυρία Βάνα Λαβίδα «Πρόκειται για ένα έργο ορόσημο, καθώς θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση τουλάχιστον 400 ενήλικων ασθενών, καλύπτοντας την ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής. Η νέα Μονάδα θα παρέχει στους συνανθρώπους μας με νευρομυϊκές παθήσεις τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, που θα περιλαμβάνουν ιατρικές εξετάσεις, ολιστική ιατρική φροντίδα και συμβουλευτική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γκίκας Μαγιορκίνης: Αύξηση κατά 35% των ασθενών στις ΜΕΘ - Πιέση στο ΕΣΥ

Βασίλης Κικίλιας: Συγκάλεσε σύσκεψη για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΣΥ

Mάσκα για όλους- και για τα μικρά παιδιά- σε εξωτερικούς χώρους αυτές τις μέρες λόγω της πυρκαγιάς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών στις 10 και 11 Νοεμβρίου

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Υπό τον τίτλο «Μία Δεκαετία Διεκδικήσεων: Το Όραμα, Οι Προκλήσεις και τα Επόμενα Βήματα», το 10ο  επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών αναδεικνύει την ανάγκη αλλά και την αξία της συμμετοχικότητας της Κοινωνίας των Πολιτών στις διαδικασίες λήψεις αποφάσεων.

ΣΑΜΣΚΠ: Παραχώρηση χώρου στο δημαρχείο Ηλιούπολης για υποστήριξη των ΑμΣΚΠ

ΣΑΜΣΚΠ: Από Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Τρίτη από τις 16:00 μ.μ έως 18:00 μ.μ άτομα του Δ.Σ του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας θα παραβρίσκονται στο Δημαρχείο Ηλιούπολης στην Αίθουσα Υποδοχής (ισόγειο) επί της διεύθυνσης Σοφ. Βενιζέλου 112 & Πρωτόπαππα.

#ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμορροφιλία

«Ο δικός μας παράγοντας ποιότητας» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Σύλλογος Προστασίας των Ελλήνων Αιμορροφιλικών – ΣΠΕΑ, με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας TAKEDA.

Τι γίνεται στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ - Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη ΔΕΠΥ 2021

ADHD Hellas: Το ADHD Hellas, ως φορέας υποστήριξης των ατόμων που ζουν με ΔΕΠΥ, ξεκινά μία νέα καμπάνια για τον Οκτώβριο του 2021, αφιερωμένη στη ΔΕΠΥ στα παιδιά, με τίτλο «Μαζί στη #ΔΕΠΥ για το παιδί», η οποία είναι υπό την ομπρέλα της ευρύτερης καμπάνιας του σωματείου μας «Η ΔΕΠΥ μας αφορά όλους».

Οι δράσεις της ΡευΜΑζήν για την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας στις 12 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας 12 Οκτωβρίου: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν δίνει και φέτος το παρών, οργανώνοντας πανελλαδικά μια σειρά από δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας.

Οι μυοσκελετικές παθήσεις έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων

Mυοσκελετικές παθήσεις εργασία :Οι μυοσκελετικές παθήσεις που σχετίζονται με την εργασία έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων