Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Κυστική Ίνωση: Μουσική συναυλία “Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor”

Κυστική Ίνωση: Μουσική συναυλία “Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor”

Κυστική Ίνωση: Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο “Θανάσης Βέγγος”, συναυλία για την κυστική ίνωση και τη δωρεά οργάνων με τις "48 Ώρες"!

Συναυλία ευαισθητοποίησης για την Κυστική Ίνωση και τη δωρεά οργάνων με το αγαπημένο μουσικό συγκρότημα “48 Ώρες” διοργανώνει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο “Θανάσης Βέγγος” (Πελοποννήσου 173, Κορυδαλλός) ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης, με δωρεάν είσοδο για όλους.

Η συναυλία διοργανώνεται με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου και ως συνέχεια των δράσεων της εκστρατείας “Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor”, μιας εκστρατείας ενημέρωσης για την Κυστική Ίνωση και τις μεταμοσχεύσεις, που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος από το 2020 με την υποστήριξη της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Σακελλαροπούλου Κατερίνας. Σκοπός της συναυλίας είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την πιο συχνή κληρονομική νόσο της Κυστικής Ίνωσης, την αξία της πρόληψης της νόσου, αλλά και της δωρεάς οργάνων.

“Οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση και οι οικογένειές μας αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη καθημερινότητα από τη γέννησή μας. Αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε την ανάσα μας και τη ζωή μας και θέλουμε μέσα από τη συναυλία να περάσουμε το μήνυμα ότι ό,τι κι αν γίνει, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, ποτέ δεν το βάζουμε κάτω”, αναφέρει η Άννα Σπίνου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης και η ίδια ασθενής, συνεχίζοντας:

“Μέσα από τη μουσική θέλουμε να μεταδώσουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα που γεννιέται για τους ασθενείς μας μέσα από τις καινοτόμες θεραπείες που «παγώνουν» τη νόσο και τη μεταμόσχευση πνευμόνων και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για την αξία της πρόληψης της νόσου, αλλά και της δωρεάς οργάνων. Ευχαριστούμε το συγκρότημα «48 Ώρες», που ανταποκρίθηκαν άμεσα και με ευαισθησία στην πρόσκλησή μας να τραγουδήσουν στη συναυλία μας και υπόσχονται μέσα από ένα χαρούμενο μουσικό πρόγραμμα να μας διασκεδάσουν και να μεταδώσουν την αισιοδοξία που αποπνέει το μήνυμα για “Απεριόριστη Ανάσα” και “2η ευκαιρία στη ζωή”.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς και τους υποστηρικτές και της συναυλίας, και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, κ. Νικόλαο Χουρσαλά, που αγκάλιασαν την εκδήλωση μας και τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.” Η συναυλία θα μεταδοθεί και live streaming στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης του Συλλόγου (https://www.facebook.com/HellenicCysticFibrosisAssociation). Πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια της συναυλίας, στο χώρο του θεάτρου θα βρίσκεται το ενημερωτικό περίπτερο του Συλλόγου με ενημερωτικά φυλλάδια και αναμνηστικά δώρα.

Η συναυλία τελεί υπό την Αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Δήμου Κορυδαλλού και πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Vertex Pharmaceuticals- Μέγας Χορηγός, Gilead Sciences- Χάλκινος χορηγός και Motor Oil- Δωρητής. Χορηγοί επικοινωνίας: Life Valley, News4Health, TheDailyHeath, HealthWeb. Σας περιμένουμε στο Θέατρο Κορυδαλλού «Θανάσης Βέγγος», την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 20.00, για να ενώσουμε όλοι και όλες μαζί τις φωνές μας και να διαδώσουμε όσο πιο δυνατά και μακριά γίνεται το μήνυμα για “Απεριόριστη Ανάσα” και “2η ευκαιρία στη ζωή”!

* Η Κυστική Ίνωση πλήττει πάνω από 80.000 ασθενείς παγκοσμίως, έχει χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης και προσβάλλει πολλά όργανα, κυρίως τους πνεύμονες και το πάγκρεας. Οι περισσότεροι ασθενείς καταλήγουν από αναπνευστική ανεπάρκεια σε νεαρή ηλικία. Για τους ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο μοναδική λύση επιβίωσης αποτελεί η μεταμόσχευση πνευμόνων. Περισσότερα για τη νόσο και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης στην ιστοσελίδα www.cysticfibrosis.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άννα Σπίνου: Η κυστική ίνωση από θανατηφόρος έχει γίνει Χρόνια Νόσος

Το προσδόκιμο ζωής των ασθενών με κυστική ίνωση αυξήθηκε σημαντικά

Μελέτη αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν με μια ή περισσότερες σπάνιες ασθένειες

Πώς μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας η κυστική ίνωση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μετέφεραν τρόφιμα και φάρμακα στον Δήμο Μουζακίου στην Καρδίτσα με drone

Drone φάρμακα: H δημοτική αρχή, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την εταιρεία Probotek που παρείχε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της, οργάνωσε μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς τροφίμων και φαρμάκων με drone

Ποιες αλλαγές θα φέρει η ενιαία ηλεκτρονική λίστα Χειρουργείων;

Χειρουργεία αναμονή: Όλοι περιμένουν την λειτουργία μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της ΗΔΙΚΑ που έχει ως μοναδικό της σκοπό να μειώση τους τεράστιους χρόνους αναμονής που υπάρχουν ήδη για χειρουργεία.

Νόσος Gaucher: Μια σπάνια γενετική διαταραχή

Νόσος Gaucher: Τα άτομα που πάσχουν από τη συγκεκριμένη διαταραχή παρουσιάζουν έλλειψη επαρκών δραστικών ποσοτήτων ενός ενζύμου που ονομάζεται γλυκοσερεβροσιδάση.

Αξίζω να Γνωρίζω Plus: Δωρεάν ελαστογραφία ήπατος σε ηλικιωμένους ασθενείς ακριτικών περιοχών

Αξίζω να Γνωρίζω Plus: Ο Σύλλογός μας έχει παράσχει από το 2016 δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος σε 15.000 ωφελούμενους, έχοντας επισκεφθεί 25 πόλεις και νησιά.

Ακυρώνονται τακτικά χειρουργεία στη Ρόδο από την έλλειψη αναισθησιολόγων

Ρόδος χειρουργεία: Τεράστιο είναι το πρόβλημα που δημιουργείται και πάλι, από την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Ρόδου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αναβάλλονται και πάλι κατά δεκάδες, τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία.