Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΚΕΦΙ: Τρέχουμε – Κάνουμε ποδήλατο & Ενημερωνόμαστε στις 11 Ιουνίου στο Ζάππειο

ΚΕΦΙ: Τρέχουμε – Κάνουμε ποδήλατο & Ενημερωνόμαστε στις 11 Ιουνίου στο Ζάππειο

ΚΕΦΙ: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών – Φίλων Ιατρών επιστρέφει δυναμικά με τη διοργάνωση του Run – Bike – Care, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών – Φίλων Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών που τα τελευταία 20 χρόνια προσφέρει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, και συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο, επιστρέφει δυναμικά με τη διοργάνωση του Run – Bike – Care, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο.

Με αφορμή την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου που γιορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου με εκδηλώσεις ως Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. θέτει την 11η Ιουνίου ως μια ημέρα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για όλους, ενώνοντας τις φωνές όλων των ανθρώπων που έχουν ζήσει μια εμπειρία καρκίνου. Το Run – Bike – Care αποτελεί μια δράση γιορτής για όλους όσους επέζησαν και μνήμης όσων έχασαν τη μάχη με την ασθένεια.

Με το μήνυμα «Τρέξε – Κάνε ποδήλατο – Ενημερώσου» καλεί ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων να λάβουν μέρος χωρίς ανταγωνισμό, είτε ως δρομείς είτε με το ποδήλατό τους, σε μια ευχάριστη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας πράξη το σύνθημα του Κ.Ε.Φ.Ι. «Τρέχουμε Πιο Γρήγορα Από Τον Καρκίνο».

Στήριξη του Προγράμματος «Μαζί και στο Σπίτι»

Η φετινή δράση του Run – Bike – Care θα στηρίξει το πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι», που αποτελεί την υλοποίηση του οράματος του Κ.Ε.Φ.Ι. για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους που δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από το σπίτι τους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2018 και από τότε δεν έχει πάψει να υποστηρίζει τους ανθρώπους στον οικείο χώρο τους με το να παρέχει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη. Οι υπηρεσίες παρέχονται άνευ οικονομικού αντιτίμου σε ογκολογικούς ασθενείς που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • βαρύτητα κατάστασης υγείας,
  • αδυναμία μετακίνησης,
  • οικονομική & οικογενειακή κατάσταση.

Στο πλαίσιο της φετινής δράσης του Run – Bike – Care, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. κα. Ζωή Γραμματόγλου, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να βλέπουμε κάθε χρόνο, ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων να αγκαλιάζουν τις δράσεις μας. Φέτος, με το Run – Bike – Care, θέλουμε να στηρίξουμε μέσω του Προγράμματος ‘Μαζί και στο Σπίτι’ όλους όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Καλούμε όλο τον κόσμο, απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό, να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας στις 11 Ιουνίου και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Θα τρέξουμε, θα κάνουμε ποδήλατο και πάνω απ’ όλα θα ενημερωθούμε. Σημασία έχει η συμμετοχή και η στήριξη αυτών των ανθρώπων και όχι η νίκη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΚΕΦΙ Ημερίδα: Γυναίκα & Καρκίνος Παρακολουθώντας ένα Ογκολογικό Συμβούλιο

ΚΕΦΙ: Πρόγραμμα "Μαζί και στο Σπίτι"

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

ΚΕΦΙ: Γίνετε εθελοντές στην ομάδα εκπαίδευσης - Οι αιτήσεις ξεκίνησαν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες αλλαγές θα φέρει η ενιαία ηλεκτρονική λίστα Χειρουργείων;

Χειρουργεία αναμονή: Όλοι περιμένουν την λειτουργία μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της ΗΔΙΚΑ που έχει ως μοναδικό της σκοπό να μειώση τους τεράστιους χρόνους αναμονής που υπάρχουν ήδη για χειρουργεία.

Νόσος Gaucher: Μια σπάνια γενετική διαταραχή

Νόσος Gaucher: Τα άτομα που πάσχουν από τη συγκεκριμένη διαταραχή παρουσιάζουν έλλειψη επαρκών δραστικών ποσοτήτων ενός ενζύμου που ονομάζεται γλυκοσερεβροσιδάση.

Αξίζω να Γνωρίζω Plus: Δωρεάν ελαστογραφία ήπατος σε ηλικιωμένους ασθενείς ακριτικών περιοχών

Αξίζω να Γνωρίζω Plus: Ο Σύλλογός μας έχει παράσχει από το 2016 δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος σε 15.000 ωφελούμενους, έχοντας επισκεφθεί 25 πόλεις και νησιά.

Ακυρώνονται τακτικά χειρουργεία στη Ρόδο από την έλλειψη αναισθησιολόγων

Ρόδος χειρουργεία: Τεράστιο είναι το πρόβλημα που δημιουργείται και πάλι, από την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Ρόδου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αναβάλλονται και πάλι κατά δεκάδες, τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία.