Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Κ3: Προσωπικός Βοηθός Ογκολογικού Ασθενούς – Κινητή Μονάδα Πρόληψης & Αντιμετώπισης

Κ3: Προσωπικός Βοηθός Ογκολογικού Ασθενούς – Κινητή Μονάδα Πρόληψης & Αντιμετώπισης

Κ3: Στόχος των δράσεων του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών είναι η υποστήριξη της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που δικαιούνται και της ισότιμης ένταξής τους στην  κοινωνία.

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών πιστό στην αποστολή του, μετρά ήδη δύο χρόνια  επιτυχημένης λειτουργίας – Θέσπιση Προσωπικού Βοηθού, δωρεάν εφαρμογή διαθέσιμη για όλα τα  smartphones, tablets, app kappa3, ιστοσελίδα www.kapa3.gr με τη δυνατότητα προσωποποιημένης  πληροφόρησης – και στοχεύει πάντα την υποστήριξη της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που δικαιούνται και της ισότιμης ένταξής τους στην  κοινωνία. 

Πραγματοποιώντας το επόμενο βήμα, το Κ3 δημιουργεί μια κινητή μονάδα πρόληψης και αντιμετώπισης, προκειμένου να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Μία διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας με γνώση, υπομονή, επιμονή, μα πάνω από όλα με  σεβασμό και ηθική στάση, χτίζει το κατάλληλο πλαίσιο ενημέρωσης, αξιολόγησης, αλλά και διεκπεραίωσης, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ). 

Η δράση ξεκινά το 2022, με την χορηγία του TIMA FOUNDATION, σε συνεργασία με το  Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» – Τμήμα Νοσηλευτικής του Διεθνές  Πανεπιστημίου της Ελλάδος και το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδος, το  Θεαγένειο Νοσοκομείο. Όραμά μας η δημιουργία μιας υποστηρικτικής δομής εντός του νοσοκομείου, όπου σε κάθε ασθενή θα δίνεται η δυνατότητα για ενημέρωση και θα προσφέρονται ολοκληρωμένες  λύσεις και παρεμβάσεις.

Ο κύριος στόχος του εγχειρήματος είναι η υλοποίηση κοινωνικών δράσεων που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών και κατ’ επέκταση της ποιότητας ζωής των ασθενών που ζουν στην Ελλάδα. Η μονάδα – η  πρώτη στο είδος της στη χώρα – θα αποτελεί κόμβο ενημέρωσης, συνεργασίας και ουσιαστικής δράσης,  όπου όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Η  καινοτόμα πρωτοβουλία έχει ως αφετηρία το ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και κατέστη δυνατή με την  πολύτιμη συνδρομή του TIMA FOUNDATION https://www.timafoundation.org 

Λίγα λόγια για το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Καπα3  

Το Κ3 είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2020 και αποτελεί  φυσική εξέλιξη άτυπης προσπάθειας φροντιστών για την ολιστική υποστήριξη του ανθρώπου που νοσεί.  Όλα τα στελέχη μας με πλούσια εμπειρία και γνώση έχουν ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνική υποστήριξη  και ενστερνίζονται ένα μεγαλόπνοο όραμα : την αλλαγή στις συνθήκες και την ποιότητα ζωής των  ανθρώπων που νοσούν ή αντιμετωπίζουν την ασθένεια στο περιβάλλον τους. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

K3: Πρώτη Κινητή Μονάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης του Καρκίνου

Συνοπτική καθοδήγηση για τον εμβολιασμό Covid-19 για ασθενείς με καρκίνο

ΜΑΖΙ με ΚΕΦΙ - Γίνε Ambassador του Ποδηλατικού Γύρου 2022

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα διαμαρτύρεται για την έλλειψη αναφοράς στα άτομα με αναπηρία από την Von Der Leyen

ΕΣΑμεΑ: Πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διασφαλίσει ότι τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία θα παραμείνουν πολιτική προτεραιότητα τα επόμενα χρόνια;

Κείμενο ενάντια στην μεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία από τους αποφοίτους ΚΕΘΕΑ

ΚΕΘΕΑ: Η θεραπεία από την οποιαδήποτε εξάρτηση απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση με βασικούς πυλώνες τις θεραπευτικές κοινότητες, τα επιμορφωτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τον αθλητισμό, την τέχνη, την ψυχοθεραπεία, τους συλλόγους οικογένειας, τις ομάδες συντρόφων και γονέων.

Πρώτος κύκλος της καμπάνιας «Φρόντισε ότι σε στηρίζει!» από την Πεταλούδα

Ένωση Ασθενών: Ο Σύλλογος Πεταλούδα ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της καμπάνιας «Φρόντισε ότι σε στηρίζει», που είχε στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη χρόνια φλεβική νόσο και τις συνυπάρχουσες παθήσεις των κάτω άκρων.

Θέσεις εργασίας κοινωνικών φροντιστών/στριων στη στέγη του συλλόγου συνδρόμου down Ελλάδος

O Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, λειτουργώντας ως δικαιούχος της Πράξης «Συνέχιση της δράσης Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος» προκηρύσσει 2 θέσεις

Έγκριση του Υπ. Υγείας για την αποζημίωση CGM για ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με ΣΔ τύπου 2

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Θετική έκβαση είχε η συνάντηση με θέμα την αποζημίωση των συστημάτων καταγραφής γλυκόζης (CGM) για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Έκκληση για αίμα μέσω του συλλόγου καρκινοπαθών

ΚΕΦΙ: Οι εθελοντές αίματος είναι ζωτικής σημασίας για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο στη διάσωση ζωών και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας.

Close Icon