Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Κ3: Προσωπικός Βοηθός Ογκολογικού Ασθενούς – Κινητή Μονάδα Πρόληψης & Αντιμετώπισης

Κ3: Προσωπικός Βοηθός Ογκολογικού Ασθενούς – Κινητή Μονάδα Πρόληψης & Αντιμετώπισης

Κ3: Στόχος των δράσεων του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών είναι η υποστήριξη της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που δικαιούνται και της ισότιμης ένταξής τους στην  κοινωνία.

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών πιστό στην αποστολή του, μετρά ήδη δύο χρόνια  επιτυχημένης λειτουργίας – Θέσπιση Προσωπικού Βοηθού, δωρεάν εφαρμογή διαθέσιμη για όλα τα  smartphones, tablets, app kappa3, ιστοσελίδα www.kapa3.gr με τη δυνατότητα προσωποποιημένης  πληροφόρησης – και στοχεύει πάντα την υποστήριξη της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που δικαιούνται και της ισότιμης ένταξής τους στην  κοινωνία. 

Πραγματοποιώντας το επόμενο βήμα, το Κ3 δημιουργεί μια κινητή μονάδα πρόληψης και αντιμετώπισης, προκειμένου να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Μία διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας με γνώση, υπομονή, επιμονή, μα πάνω από όλα με  σεβασμό και ηθική στάση, χτίζει το κατάλληλο πλαίσιο ενημέρωσης, αξιολόγησης, αλλά και διεκπεραίωσης, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ). 

Η δράση ξεκινά το 2022, με την χορηγία του TIMA FOUNDATION, σε συνεργασία με το  Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» – Τμήμα Νοσηλευτικής του Διεθνές  Πανεπιστημίου της Ελλάδος και το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδος, το  Θεαγένειο Νοσοκομείο. Όραμά μας η δημιουργία μιας υποστηρικτικής δομής εντός του νοσοκομείου, όπου σε κάθε ασθενή θα δίνεται η δυνατότητα για ενημέρωση και θα προσφέρονται ολοκληρωμένες  λύσεις και παρεμβάσεις.

Ο κύριος στόχος του εγχειρήματος είναι η υλοποίηση κοινωνικών δράσεων που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών και κατ’ επέκταση της ποιότητας ζωής των ασθενών που ζουν στην Ελλάδα. Η μονάδα – η  πρώτη στο είδος της στη χώρα – θα αποτελεί κόμβο ενημέρωσης, συνεργασίας και ουσιαστικής δράσης,  όπου όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Η  καινοτόμα πρωτοβουλία έχει ως αφετηρία το ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και κατέστη δυνατή με την  πολύτιμη συνδρομή του TIMA FOUNDATION https://www.timafoundation.org 

Λίγα λόγια για το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Καπα3  

Το Κ3 είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2020 και αποτελεί  φυσική εξέλιξη άτυπης προσπάθειας φροντιστών για την ολιστική υποστήριξη του ανθρώπου που νοσεί.  Όλα τα στελέχη μας με πλούσια εμπειρία και γνώση έχουν ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνική υποστήριξη  και ενστερνίζονται ένα μεγαλόπνοο όραμα : την αλλαγή στις συνθήκες και την ποιότητα ζωής των  ανθρώπων που νοσούν ή αντιμετωπίζουν την ασθένεια στο περιβάλλον τους. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

K3: Πρώτη Κινητή Μονάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης του Καρκίνου

Συνοπτική καθοδήγηση για τον εμβολιασμό Covid-19 για ασθενείς με καρκίνο

ΜΑΖΙ με ΚΕΦΙ - Γίνε Ambassador του Ποδηλατικού Γύρου 2022

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι CHÓRES τραγουδούν για το “Άλμα Ζωής” [vid]

Είχα καρδιά που άνθιζε: Η εκδήλωση και τα βιωματικά μαθήματα πολυφωνικού τραγουδιού πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της χορωδίας CHÓRES και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», με στόχο την ενδυνάμωση των ασθενών.

ΕΣΑμεΑ: Να μπει τέλος στη δυσμενή μεταχείριση των πολιτών με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Διάταξη νόμου που θα απαγορεύει εκδηλώσεις δημοσίων αρχών και φορέων που δεν πληρούν προδιαγραφές προσβασιμότητας, φυσικής και ψηφιακής ζητά η Συνομοσπονδία από τον Πρωθυπουργό.

Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ στον Χατζηδάκη για την προκήρυξη ΔΕΔΔΗΕ

ΕΣΑμεΑ: Η Συνομοσπονδία ΑμεΑ ζητά από τον υπουργό την ανάκληση της προκήρυξης ΑΡΙΘΜΟΣ 1/2022 πλήρωσης τριακοσίων ενενήντα τριών (393) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών από τις 16.06.2022 έως τις 06.07.2022.