Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Γενικευμένη Φλυκταινώδης Ψωρίαση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτή την σπάνια και σοβαρή φλεγμονώδη δερματική ασθένεια

Γενικευμένη Φλυκταινώδης Ψωρίαση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτή την σπάνια και σοβαρή φλεγμονώδη δερματική ασθένεια

Γενικευμένη Φλυκταινώδης Ψωρίαση: Πρόκειται για μία σπάνια και σοβαρή φλεγμονώδη δερματική ασθένεια, με επεισόδια εξάρσεων, η οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή, έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών με εξίσου σοβαρές επιπτώσεις και στην ψυχική υγεία.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμιαδημιούργησε ένα νέο ενημερωτικό φυλλάδιο για την Γενικευμένη Φλυκταινώδη Ψωρίαση. Πρόκειται για μία σπάνια και σοβαρή φλεγμονώδη δερματική ασθένεια, με επεισόδια εξάρσεων, η οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή, έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών με εξίσου σοβαρές επιπτώσεις και στην ψυχική υγεία.

Ειδικότερα, στο φυλλάδιο οι ασθενείς θα ενημερωθούν για τα συμπτώματα της Γενικευμένης Φλυκταινώδους Ψωρίασης, τα οποία δεν περιορίζονται μόνο στις εμφανείς δερματικές βλάβες, αλλά περιλαμβάνουν συστηματικά συμπτώματα, όπως τον ισχυρό πόνο, την ταχυπαλμία και τον πυρετό, καθώς για τη διάγνωση της σπάνιας αυτής δερματικής ασθένειας με την ασαφή αιτιολογία.

Οι ασθενείς θα ενημερωθούν, επίσης, για τη σημασία που έχει η έγκυρη διάγνωση της ασθένειας από τον δερματολόγο ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η ασθένεια, χωρίς καθυστερήσεις, και να μειωθεί ο κίνδυνος των σοβαρών επιπλοκών. Οι επιπτώσεις της Γενικευμένης Φλυκταινώδους Ψωρίασης αφορούν διάφορες πτυχές της ζωής των ασθενών και οι ασθενείς αντιμετωπίζουν δυσκολίες τόσο στο εργασιακό τους περιβάλλον, όσο και στις προσωπικές τους σχέσεις και τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η επιστημονική επιμέλεια του κειμένου έγινε από την κα. Μαρίνα Παπουτσάκη (MD, PhD, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διευθύντρια, Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική, Νοσοκομείο Δερματολογικών Παθήσεων, «Ανδρέας Συγγρός»)

Η δράση υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Boehringer Ingelheim.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το φυλλάδιο σε ψηφιακή μορφή: http://www.epidermia.gr/sites/default/files/fylladio_genikeymeni_flyktainodis_psoriasi.pdf

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πολύς κόσμος αγνοεί την ύπαρξή της νόσου των δοκιμαστηρίων ή αλλιώς της ροδόχρου πιτυρίασης

Κρέμες επιβράδυνσης της ανάπτυξης των κυττάρων του δέρματος και ανακούφισης των συμπτωμάτων

Έγκριση φαρμάκου για ψωρίαση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Παρέμβαση - τομή Ι. Βαρδακαστάνη στη ΔΕΘ για την αντιμετώπιση όσων καταπατούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Στην εκδήλωση: «Προσβάσιμες και Συμπεριληπτικές πόλεις», που διοργανώθηκε από την υφυπουργό Πρόνοιας Δ. Μιχαηλίδου και τον γ. γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, του European Disability Forum και της International Disability Alliance Ιωάννης Βαρδακαστάνης, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης: Δημήτριος Παπαστεργίου, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης […]

Βαρδακαστάνης:Χρειάζονται πολλά περισσότερα για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή φτώχεια

Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, του EDF και της IDA, καθώς και μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, υποστηρίζει ότι η ΕΕ και τα κράτη μέλη πρέπει να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών.

Σταθερή συνεργασία του Humanity Greece με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης από τo Humanity Greece στους ωφελούμενους του ΑΚΗΑ-Υπνωτήριο Αστέγων του Ο.ΚΑ.ΝΑ.Στο πλαίσιο του καθημερινού ανθρωπιστικού έργου, το Humanity Greece ανακοινώνει τη σταθερή συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.).

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Καμία προπληρωμένη κάρτα για τα επιδόματα δεν θα δεχθεί το αναπηρικό κίνημα

Τα αναπηρικά επιδόματα χορηγούνται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που δημιουργεί η ίδια η αναπηρία και δεν αποτελούν εισόδημα, τονίζει η Ε.Σ.Α.μεΑ. ‘’Καμία προπληρωμένη κάρτα για τα επιδόματα δεν θα δεχθεί το αναπηρικό κίνημα.’’, τονίζουν .

20 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας

20 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας. Η ημέρα που μιλάμε ανοιχτά για τους 5 γυναικολογικούς καρκίνους, τους καρκίνους που αφορούν την φύση μας. Είναι η μέρα που χρωματίζουμε την Ελλάδα μωβ, το χρώμα των γυναικολογικών καρκίνων.

Αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν καλύτερα τους επιβάτες με περιορισμένη κινητικότητα

Το Bounce συνέλεξε πληροφορίες από τις Αναφορές Καταναλωτών Αεροπορικών Ταξιδίων για το πρώτο τρίμηνο του 2022 για να κατατάξει τις αεροπορικές εταιρείες με βάση το πόσο συχνά χειρίζονται λανθασμένα αναπηρικά αμαξίδια και σκούτερ.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προστατέψτε τα άτομα με αναπηρία από τη φτωχοποίηση

Με αφορμή τη παρουσίαση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, η ΕΣΑμεΑ κοινοποίησε στον πρωθυπουργό επιστολή με τα πιο επείγοντα και ουσιαστικά ζητήματα του αναπηρικού κινήματος.