Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία: Για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο στο Μέγαρο Μουσικής 11 & 12 Φεβρουαρίου

Εθελοντική Αιμοδοσία: Για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο στο Μέγαρο Μουσικής 11 & 12 Φεβρουαρίου

Ανακοίνωση ΠΑΣΠΑΜΑ, ιδρυτικό μέλος Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Ο “Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (ΠΑΣΠΑΜΑ)” σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα “ΑΠΟΘΑΙΜΑ”, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και διοργανώσουμε την δεύτερη κοινή μας εθελοντική δράση αιμοδοσίας για τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ), της Πανελλήνιας Εταιρίας Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΕΠΠΑΜΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια συνεισφοράς προς τους συνανθρώπους μας, προσκαλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, παλιούς και νέους, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής και ώρες 10.00-15.00 προκειμένου να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε αίμα, που προκύπτουν στη χώρα μας. Τα αποθέματα αίματος έχουν μειωθεί αισθητά με αποτέλεσμα να τίθεται η ζωή των συνανθρώπων μας σε κίνδυνο και ιδιαίτερα των πολυμεταγγιζόμενων συμπολιτών μας, οι οποίοι ζουν καθημερινά με την ανασφάλεια της εξασφάλισης επάρκειας αίματος.

Για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο η έλλειψη σε αίμα δεν είναι μία απλή υπόθεση. Κάθε χρόνο, οι σταθερές ανάγκες της χώρας για αίμα, μόνο για τη Μεσογειακή Αναιμία ανέρχονται στις 120.000 μονάδες αίματος. Παράλληλα, μία κατ’ επανάληψιν καθυστερημένη μετάγγιση αίματος μπορεί να επιφέρει σημαντικές επιπλοκές στην υγεία των ασθενών ενώ αποδιοργανώνει πλήρως την κοινωνική τους ζωή.

Η αιμοληψία στις 11/02/2023 θα διενεργηθεί από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» και στις 12/02/2023 θα διενεργηθεί από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό». Οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για την κάλυψη των αναγκών των πολυμεταγγιζόμενων συνανθρώπων μας.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και θα προηγηθούν τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Για ραντεβού μπορείς:

• να ακολουθήσεις το σύνδεσμο https://forms.gle/GwiUTLGkCfJbzmKt6

• να επικοινωνήσεις από Δευτέρα έως Παρασκευή στα τηλέφωνα 6971841718 (17:30-19:00) & 6938762429 (19:00-20:30)

Για να δώσεις αίμα χρειάζεσαι να είσαι από 18-65 ετών, να είσαι ξεκούραστος, να έχεις πάρει ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία και να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες. Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες. Αν δεν έχεις κάρτα αιμοδότη, να έχεις μαζί σου το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική ταυτότητα.

Αν θέλεις να βοηθήσεις και εσύ τους συνανθρώπους σου – πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, γίνε κι εσύ σήμερα εθελοντής αιμοδότης, γιατί το αίμα για αυτούς τους ανθρώπους είναι το φάρμακό τους»!

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ψηφιακός Φάκελος Ασθενούς -Πώς θα λειτουργεί

Αιμοληψία: Νέα τεχνολογία προσφέρει μια εμπειρία μικτής πραγματικότητας

ΕΣΑμεΑ: Η έλλειψη αίματος και οι υπομεταγγίσεις κοστίζουν ζωές!

Επανεξέταση των κανόνων αιμοδοσίας για τα άτομα που ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βράβευσε τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις

ΕΟΑΚ: Μετά από δύο αναβολές πέρυσι (λόγω του εθνικού πένθους για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αττική) η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, βράβευσε τη Δευτέρα (19/2) τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ομοσπονδίας

ΕΣΑμεΑ: Παραβίαση του συστήματος προσλήψεων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στους ΟΤΑ

Η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται για την παραβίαση του συστήματος προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνιες παθήσεις και των μελών των οικογενειών τους σε προκηρύξεις για θέσεις των Ο.Τ.Α.

Συνέχιση Λειτουργίας Μικτού Κέντρου - Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα»

ΕΣΑμεΑ: Το αναγνωρισμένο Σωματείο με την επωνυμία Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία που λειτουργεί το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα», κάνει γνωστό ότι για την κάλυψη των κενών θέσεων δυνητικά ωφελούμενων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση-συμμετοχής