Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Εθελοντική αιμοδοσία 16/7: Μια πράξη αλτρουισμού από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας

Εθελοντική αιμοδοσία 16/7: Μια πράξη αλτρουισμού από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας

Εθελοντική αιμοδοσία 16/7: Η πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας στοχεύει στην ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας.

Οι ανάγκες για αίμα είναι πάντοτε τεράστιες, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Γι’ αυτό, Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τις 08:00 έως τις 13:00 στο κτίριο ΔΑ Φλώρινας. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η αιμοδοσία αποτελεί παράδειγμα του πνεύματος του εθελοντισμού, ενσαρκώνοντας την αλληλεγγύη και τη γενναιοδωρία. Είναι ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορεί κανείς να προσφέρει σε άλλο άτομο. Επιπλέον, υπάρχουν σημαντικά οφέλη για τον δότη. Οι τακτικοί αιμοδότες έχουν 88% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών προσβολών λόγω της βελτιωμένης ροής του αίματος. Οι δότες λαμβάνουν επίσης έναν έλεγχο υγείας, ο οποίος περιλαμβάνει μετρήσεις της θερμοκρασίας, του καρδιακού ρυθμού, της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων αιμοσφαιρίνης.

Επιπλέον, το αίμα που δίνεται ελέγχεται για 13 μολυσματικές ασθένειες, όπως ο HIV, η ηπατίτιδα και ο ιός του Δυτικού Νείλου. Οι δότες ενημερώνονται εγκαίρως εάν τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι θετικά. Πέρα από τα οφέλη για την υγεία, η αιμοδοσία έχει και ψυχολογικά οφέλη. Η πράξη του αλτρουισμού ενισχύει τη διάθεση του δότη, καλλιεργώντας το αίσθημα υπερηφάνειας και αλληλεγγύης με τους άλλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εθελοντική αιμοδοσία: Την Τετάρτη 26/6 στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Κομοτηνή: Έκκληση για αίμα τύπου Ο θετικό - τεράστιες ανάγκες

Λόγοι που το σώμα μας μπορεί να μην απορροφά το σίδηρο

Τα νευρολογικά προνόμια της αιμοδοσίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θέσεις εργασίας κοινωνικών φροντιστών/στριων στη στέγη του συλλόγου συνδρόμου down Ελλάδος

O Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, λειτουργώντας ως δικαιούχος της Πράξης «Συνέχιση της δράσης Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος» προκηρύσσει 2 θέσεις

Έγκριση του Υπ. Υγείας για την αποζημίωση CGM για ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με ΣΔ τύπου 2

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Θετική έκβαση είχε η συνάντηση με θέμα την αποζημίωση των συστημάτων καταγραφής γλυκόζης (CGM) για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Έκκληση για αίμα μέσω του συλλόγου καρκινοπαθών

ΚΕΦΙ: Οι εθελοντές αίματος είναι ζωτικής σημασίας για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο στη διάσωση ζωών και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας.

Αιματοκρήτης: Παγκρήτιος σύνδεσμος εθελοντών αιμοδοτών & δωρητών οργάνων

Αιματοκρήτης: Σκοπός, όχι απλά να συγκεντρωθούν μονάδες αίματος, αλλά να γίνουν πρότυπες παρεμβάσεις ώστε οι αιμοδότες να αποκτήσουν τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ικανοποίηση να παραμείνουν αιμοδότες για μια ζωή!

Βαρδακαστάνης ΕΣΑμεΑ: «Κανείς να μην μείνει στο περιθώριο!» ψήφισμα στην ΕΟΚΕ

Βαρδακαστάνης ΕΣΑμεΑ: Το ψήφισμα «Κανείς δεν πρέπει να μείνει στο περιθώριο! Για μια συμμετοχική πολιτική συνοχής χωρίς αποκλεισμούς για τη στήριξη της κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής», παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ.

ΕΛΛΟΚ: Από την έρευνα στην πράξη, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις

ΕΛΛΟΚ: Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Ελλάδα σέβεται πλήρως και ακολουθεί τις κατευθύνσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα αποτελέσει ένα συντονισμένο σχέδιο, βασισμένο σε αυτές.

Close Icon